Een zomerse look zonder zon

Zodra de zon gaat schijnen, kan ik niet wachten om mijn make-up ook wat zonniger en zomerser aan te pakken. Veel mensen denken dat om er zomers uit te zien, een zonnige teint onmisbaar is. Maar wist je dat je er ook prima zomers uit kunt zien zonder in de zon te hebben gezeten?

Bruin zonder zon is beter

Heel veel mensen vinden zichzelf er beter uitzien als ze een beetje een kleurtje hebben. En dat snap ik volledig. We associëren een witte, bleke huid vaak met ziekte of vermoeidheid, terwijl een zongebruind hoofd je eerder aan iemand die uitgerust en gezond is doet denken.

Alhoewel dat in lang niet alle gevallen ook daadwerkelijk zo is, zijn we wel zo geconditioneerd dat we er in veel gevallen de voorkeur aan geven om een zongebruind gezicht te hebben. Maar ja… we weten inmiddels ook allemaal dat de zon naast een zonnige tint verzorgen nog veel meer met je huid doet. De straling van de zon zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. Je krijgt er eerder rimpels door, maar ook pigmentvlekken worden door de straling van de zon veroorzaakt. Alhoewel de zon het hele jaar door aanwezig is, schijnt deze in de zomer doorgaans wel het sterkst. Juist dan is het dus goed om er niet vol in te gaan zitten, en producten te gebruiken met een hoge SPF. Ik smeer dan ook standaard

Alles leuk en aardig, maar hoe krijg je dan toch dat zomerse tintje waar je zo naar verlangt? Als je de zon vermijdt en een hoge beschermingsfactor gebruikt, dan kun je dat bruine gezicht wel vergeten, toch? Welnee! Er zijn veel meer manieren om bruin te worden dan met behulp van de zon of een zonnebank, die hetzelfde schadelijke effect heeft. Je kunt kiezen voor selftan, die er ook speciaal voor het gezicht is. Hiermee krijg je een natuurlijke bruine tint die meerdere dagen blijft zitten. Bang voor een oranje effect hoef je echt niet te zijn, moderne zelfbruiners geven een heel natuurlijk effect.

Zelf ben ik meer fan van een goede bronzer; die geeft je die zomerse, bruine look waar je naar zoekt. Breng deze strategisch aan op de plekken van je gezicht die door de zon het snelst bruin zouden worden (je neus, jukbeenderen, kin en de bovenkant van je voorhoofd), en je ziet er direct uit alsof je net een zonnige vakantie achter de rug hebt. Voeg wat highlighter toe voor die typisch zomerse ‘glow’ en gebruik een blush die zorgt voor blozende wangen, en je zomerse look is helemaal compleet.

Gebruik jij wel eens bronzer? 

In samenwerking met De Bijenkorf

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 22 juni 2021 / 13:48

    Wat fijn om te lezen en te weten..
    Wat een mooie foto is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *