Een zorgeloze vakantie? Voorbereiding is het toverwoord!

Mijn vakantie zit er helaas alweer op. Het was weer een heerlijke zomer. Moet jij nog op vakantie gaan? En ga je met de auto eropuit? Dan kan je vast wel wat handige tips gebruiken. Wat mag je absoluut niet vergeten mee te nemen? En waar moet je allemaal aan denken voor dat je vertrekt? En hoe pak je je auto handig in? Zo begin je zorgeloos aan je vakantie! 

Van te voren regelen
Een goede voorbereiding is het halve werk! Denk van te voren aan deze dingen voor een vlekkeloze vakantie.

Onderweg naar Frankrijk! 

Check je papierhandel

  • Zijn alle paspoorten nog geldig?
  • Heb je alle papieren voor je auto zoals kentekenbewijs en groene kaart?
  • Is je auto ook verzekerd voor pechhulp in het buitenland? Met deze verzekering voorkom je dat je hulpeloos met pech langs de kant van de weg staat.

Zomercheck voor je auto
Zorg dat je auto helemaal tip top in orde is voor je vertrekt. Zo verklein je de kans op problemen met de auto onderweg. Laat je auto checken door een erkend garagebedrijf.

In Italië vorig jaar :) 

Plan de reis
Hoe lang verwacht je dat de reis gaat duren? Misschien moet je onderweg een hotelletje boeken. Kan je veel verkeersdrukte verwachten onderweg? Overweeg dan om ’s nachts te reizen, dat scheelt enorm in de reistijd.

Wat mee te nemen

Hoe minder spullen je meesleept, hoe minder gedoe je hebt op vakantie. Pak het slim aan en je hebt een stuk minder bagage.

Keep it minimalistic ;) 

Beautyspullen
Houd het lekker basic op vakantie. Je hebt toch geen zin om al je kostbare vakantietijd kwijt te zijn aan geklooi met foundations en laag op laag make-up? Denk ook aan praktische dingen als zonnebrand, aftersun en scheermesjes.

Kleding
Neem ook niet te veel kleding mee, neem een aantal essentiële basiskledingstukken mee en genoeg accessoires zodat je eindeloos kan combineren.

Boeken
Lekker lezen op vakantie is heerlijk. Maar boeken nemen enorm veel plek in. Lezen via een e-reader of tablet is een mooi ruimtebesparend alternatief. Je moet dan natuurlijk wel stroom tot je beschikking hebben op je vakantielocatie.

Inverter
Handig voor onderweg, met dit apparaat kan je je elektrische apparaten opladen via de sigarettenaansteker van je auto. Zo kan je je telefoon, e-reader of zelfs je krultang onderweg blijven gebruiken!

Inpakken auto

Door je auto slim in te pakken verloopt je reis soepel en ontspannen.

Rol je kleding op
Rol je kleding op in plaats van het op te vouwen. Hiermee voorkom je kreukels en neemt je kleding minder plek in. Superhandig toch!

Op Cyprus vorig jaar. Wat was het daar mooi! 

Wat wil je bij de hand hebben?
Zorg dat je datgene wat je onderweg nodig hebt binnen handbereik ligt. Heb je een koelbox met eten en drankjes bij je? Zorg dan dat de bijrijder erbij kan. Dan hoef je niet elke keer te stoppen. Rij je door zonnige landen? Leg dan ook je zonnebrand op een plek waar je snel bij kan.

Hopelijk helpen deze tips om je vakantie nog fantastischer te maken. Er zijn vast nog veel meer slimme tips te bedenken. Weet jij nog een goede? Laat het weten bij de comments!

Volg:
Delen:

4 Reacties

  1. 21 augustus 2014 / 19:41

    Handige tips zeg! Ik ben helaas net terug van vakantie dus ik moet nog even wachten voordat ik deze adviezen in de praktijk kan gebruiken (:

  2. 22 augustus 2014 / 21:18

    Handige tips. Ik ben echt een regelmiep wat dat betreft, dus bereid me graag goed voor op vakanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *