Elektrische fiets voor actieve vakanties

Ben je de luie zonvakantie beu en heb je een keer zin in iets heel anders? Denk dan eens aan een fietsvakantie. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je dagen achtereen op een matig tempo aan het fietsen bent, de vakantie kan ook bestaan uit een aantal sportieve fietstochten waarbij je een beetje snelheid kunt maken, en tegelijk mooie natuurgebieden verkent. Voor de echte snelheidsduivels zijn er elektrische mountainbikes, maar ook met zogenaamde trekking fietsen of all terrain bikes kun je verschillende kanten op.

Een mountainbike of all terrain bike?

Gebruik je je fiets eigenlijk alleen voor de off-road tochten en zoek je graag uitdagingen op? Dan is de elektrische mountainbike (MTB) een goede keuze. Met een elektrische mountainbike kun je bijvoorbeeld nog wat hoger klimmen dan met een traditioneel exemplaar, en ook langere tochten maken. Wil je je elektrische fiets gebruiken voor zowel kortere ritjes door de stad als de meer onverharde natuurwegen op tijdens de vakantie? Dan is de elektrische all terrain bike (ATB) een betere keuze. De fiets is zo uitgerust dat deze verschillende ondergronden goed aankan.

Elektrische ondersteuning bij een mountainbike

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig: een elektrische mountainbike. Toch gaat niet alles vanzelf op een mountainbike met elektrische ondersteuning. Zo moet je in eerste instantie altijd zelf trappen, voor je überhaupt iets van de elektrische aandrijving merkt. Je bent dus altijd intensief aan het bewegen en traint ook je uithoudingsvermogen. Maar de elektrische ondersteuning kan bijvoorbeeld goed helpen om langere tochten te kunnen maken of net iets hoger te kunnen klimmen; je kunt jezelf dus op een andere manier uitdagen. Een goede keuze voor een mountainbike is bijvoorbeeld een giant elektrische fiets.

Schoon en zichtbaar de stad door

Naast het voordeel dat een all terrain bike geschikt is voor meerdere ondergronden, zijn er nog een aantal voordelen aan dit model. Zo is de fiets, in tegenstelling tot de mountainbike, uitgerust met spatborden. Vooral op regenachtige dagen in de stad, zit je niet te wachten op spetterende banden waar je kleddernat van wordt. Daarnaast heeft de all terrain bike een bagagedrager, waar vaak ook ruimte is om bijvoorbeeld fietstassen aan te bevestigen. Zo kun je met deze fiets ook gemakkelijk een weekendje weg, zonder dat je een zware rugtas hoeft mee te dragen. Tot slot is de all terrain bike voorzien van verlichting: wel zo fijn als je in het donker moet fietsen.

In samenwerking met Upway

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *