Essie autumn collection | Thought the 90’s were over? As if!

IMG_9932

Ik ben opgegroeid in de jaren ’90. Super leuk dat Essie dit naarjaar komt met een collectie volledig geïnspireerd op de nineties: Thought the 90’s were over? As if! Denk aan een lichtroze Barbie/Britney Spears lakje, maar ook perfecte jeanstinten. Let’s have a look! 

IMG_9952IMG_9957

De collectie bestaat uit 6 kleurtjes (van links naar rechts): Mixetaupe – Saved by the belle – Knee-high life – Dressed to the nineties – Girly Grunge – As if!

Complimenten weer voor de namen, wat een creatief team moet hierachter zitten, haha! De invloeden uit de nineties maken een echte comeback: denk aan chockers, plateauzolen, glitters en oversized spijkerjasjes. Daar speelt Essie op in met hun nieuwe nineties collectie. Laten we naar de swatches overgaan! Op alle foto’s draag ik twee laagjes nagellak.

IMG_9962

Essie Mixetaupe

Als je een hele lichte huid hebt, kan deze kleur misschien te licht uitvallen. Bij mijn huid staat ‘ie – al zeg ik het zelf – best mooi! Zeker nu mijn handen nog een beetje gebruind zijn van de zomervakantie. Een hele mooie nude/beige kleur, ik vind hem erg geslaagd!

IMG_9966

Essie Saved by the Belle

Dit vind ik echt een typisch Barbie/Britney Spears roze kleurtje. Perfect babypink, vroeger had je alles in deze kleur en nu zie je ook steeds meer babyroze accessoires en kledingstukken voorbijkomen.

IMG_9999

Essie Knee-high life

Ik kan geen genoeg krijgen van bordeauxrode kleurtjes. Vooral als de herfst aangebroken is (zoals nu!) ben ik de vrolijke pastelkleurtjes van de lente en de zomer beu en kan ik niet wachten totdat ik donkere nagellak mag dragen. Deze donkerrode kleur is tijdloos en mag niet in je stash ontbreken!

IMG_9992

Essie Dressed to the nineties

Dit is een hele bijzondere kleur, zoals je ook al in het flesje kunt zien. De kleur is heel donkerpaars met groene glittertjes, heel bijzonder! Op je nagels zie je de groene glans minder terug.

IMG_9984

Essie Girly Grunge

Metallic, je moet ervan houden. Ik hou er persoonlijk niet zo van, maar ik moet zeggen dat de lak wel enorm goed dekt. Op mijn middelvinger zie je een paar kleine bubbeltjes, dat is jammer!

IMG_9977

Essie As if!

Op de een of andere manier moet ik bij deze nagellak denken aan de jeansoutfits van Justin Timberlake en Britney Spears (toen ze nog een koppel waren in de jaren ’90). Ik vind het een hele mooie en toegankelijke kleur!

Als je mijn blog al langer volgt, weet je dat Essie een van mijn favoriete nagellakmerken is en dat ik erg te spreken ben over de kwaliteit van de nagellak. Bij mij blijft Essie gerust anderhalve week op mijn nagels zitten, in combinatie met een goede base- en topcoat.

Essie nagellak kost €9,99 en is te koop bij Etos.

Welke kleur van de nieuwe Essie collectie is jouw favoriet? 

Liefs,
Tedje

Deze producten heb ik ontvangen ter review. 

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 6 oktober 2017 / 06:18

  Super mooie kleurtjes hè! Knee-high life is mijn favoriet<3 Ik heb toevallig vandaag ook dit artikel online geplaatst .

  • Tedje
   Auteur
   6 oktober 2017 / 15:42

   Jaa, die vind ik ook echt super mooi! Die draag ik as we speak nu op mijn nagels.

 2. 6 oktober 2017 / 07:14

  Mooie kleurtjes! Ze herinneren mij echt aan de kleuren van barbiekleren haha!

  • Tedje
   Auteur
   6 oktober 2017 / 15:42

   Haha, daar heb je een punt, Sophie! Helemaal jaren ’90 stijl, zo leuk!

 3. 6 oktober 2017 / 11:42

  Wat een leuke collectie! Ik vind Saved by the Belle helemaal geweldig! <3

  • Tedje
   Auteur
   6 oktober 2017 / 15:43

   Echt een perfect Barbie-roze kleurtje! En die mag niet ontbreken in een nagellak stash!

 4. 6 oktober 2017 / 14:57

  Ah, mooi! Vind zelf Mixetaupe wel mooi, maar ben bang dat ‘ie in de winter net iets te licht gaat zijn.

  • Tedje
   Auteur
   6 oktober 2017 / 15:43

   Ja, daar heb je wel kans op inderdaad. Ik ga hem bewaren voor de zomer denk ik, als mijn handen weer wat bruiner zijn!

 5. 6 oktober 2017 / 16:21

  De kleuren zijn allemaal wel heel erg mooi

 6. Ilse
  7 oktober 2017 / 11:56

  Die bordeaux en die blauwe vind ik mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *