Essie Summer Collection 2016 | Viva Antigua!

essie-summer-2016-3

Yay! De zomer begint vandaag en dat betekent natuurlijk ook dat er weer fijne zomercollecties aan zitten te komen. Zo ook van Essie, een van mijn favoriete nagellakmerken. Kijken jullie mee naar de nieuwe kleuren? 

Als je denkt aan zomerse kleuren nagellak, dan denk ik toch snel aan lichte en vrolijke kleuren. Daar dacht Essie niet helemaal hetzelfde over, want in de nieuwe collectie zitten ook twee donkere kleuren: zwart en donkerblauw. Niet helemaal wat ik verwacht had van de zomercollectie, maar hey, verrassend is het wel! De zomercollectie Viva Antigua! is geïnspireerd op het eiland Antigua, dat in de Caribische Zee ligt.

essie-summer-2016-1

essie-summer-2016-2

De collectie bestaat uit zes kleuren, waarvan ik er vijf vandaag aan jullie laat zien: Coconut love, Viva antigua!, Berried treasures, Tribal text-styles en Loot the booty.

essie-summer-2016-5

Coconut love

Witte nagellak gaan we steeds meer zien de laatste tijd. Eerst moest ik bij witte nagellak altijd nog denken aan het tijdperk dat ik mijn nagels met Tipp-ex lakte, maar ik vind wit eigenlijk steeds mooier worden. Vooral als je handen zongebruind zijn! Coconut love dekt in twee laagjes en dat vind ik erg netjes voor een witte nagellak! De lak is niet spierwit, maar er zit een vleugje roze doorheen, mooi!

essie-summer-2016-7

Loot the booty

Dit vind ik meer een winterkleurtje, maar mooi is ‘ie zeker! De kleur is diepblauw en neigt een beetje naar paars en heeft een kleine shimmer erin zitten. Normaal ben ik niet zo van de shimmers, maar bij deze is ‘ie zo subtiel dat het hem erg chique maakt. Ook deze lak dekt in twee laagjes.

essie-summer-2016-6

Viva antigua!

Dit is wel een lekker zomers kleurtje en ik vind hem erg mooi! Het is een glinsterende turqoise kleur en hij is echt perfect voor in de zomer. Ik zie mezelf al liggen aan het strand onder een parasolletje hoor! Viva antigua! dekt ook in twee laagjes.

-essie-summer-2016-8

Tribal text-styles

Deze kleur verwacht je eerder in een kerstcollectie vind ik. Een beetje misplaatst, maar ik ga hem zeker bewaren voor de donkere winterdagen van dit jaar. De kleur is grijs/zwart met een zilvere shimmer erin. Ik zou hem zoals gezegd niet gauw dragen in de zomer, maar voor de winter vind ik hem prachtig! Tribal text-styles dekt in twee lagen.

essie-summer-2016-9

Berried treasures

Ja, hier word ik vrolijk van! Berried treasures (die namen zijn trouwens weer briljant bedacht) is een rood/roze nagellak die ook weer in twee laagjes dekt. De lak is creamy zonder glitters en dat maakt hem erg mooi vind ik. Deze zit as we speak op mijn nagels en ik heb er al veel complimenten over gehad! Het is net even wat anders dan roze of rood; het is een bijzondere kleur!

Ik ben altijd een groot fan van Essie, want de kwaliteit van dit merk is gewoon top. De nagellak blijft bij mij rustig anderhalve week super goed op mijn nagels zitten (in combinatie met de basecoat van Kiko) en de namen zijn altijd briljant verzonnen. De mooiste kleuren uit deze collectie voor de zomer vind ik Berried treasures, Coconut love en Viva antigua!, maar Loot the booty en Tribal text-styles ga ik zeker bewaren voor de winter.

essie-summer-2016

De Essie Viva Antigua! zomercollectie is verkrijgbaar bij onder andere Etos, bol.com en DA voor 9,99 euro per stuk (13,5ml).

Wat vind jij de mooiste kleur uit deze collectie? 

Liefs van Tedje

Deze producten heb ik ontvangen ter review.

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 21 juni 2016 / 08:59

  Ik vind niet alle kleuren logisch voor dit seizoen haha, maar het is wel eens wat anders!

  • Tedje
   Auteur
   21 juni 2016 / 11:37

   Dat vond ik ook, Mariëlle. En dat is zeker waar inderdaad!

 2. 21 juni 2016 / 10:12

  Vind niet alle kleurtjes typisch zomers maar eigenlijk maakt me dat ook geen reet uit :P zo lang ze maar mooi zijn en dat zijn ze wel!

 3. 21 juni 2016 / 10:31

  Die witte nagellak vind ik heel erg mooi! Zo een heb ik nog niet in mijn collectie, en deze is al helemaal mooi omdat er nog een vleugje roze in zit. Super fijn :)

  • Tedje
   Auteur
   21 juni 2016 / 11:38

   Oeh, misschien is Coconut love er eentje om toe te voegen aan je collectie? <3

 4. 21 juni 2016 / 14:07

  Ik vind het echt een hele leuke collectie. Niet meteen zomers, maar wel veel verschillende kleuren waar je het gehele jaar iets mee kan. Viva Antigua! En Coconut Cove zijn mijn favorieten.

 5. 22 juni 2016 / 08:41

  Berried treasures is inderdaad een hele mooie! Je hebt ook zulke mooie nagels!

 6. 24 juni 2016 / 12:50

  Ik heb twee favorieten in deze collectie denk ik: loot the booty en natuurlijk de kleur – Viva Antigua

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *