Eucerin: Producten voor de gevoelige huid

Het begint weer kouder te worden en dat betekent dat je huid droger wordt. De koude buitenlucht droogt je huid namelijk sneller uit in de winter. De huid moet goed worden beschermd in de winter. Vandaag laat ik jullie drie producten van Eucerin voor de droge huid zien. Benieuwd? Klik dan gauw verder.

Ik heb zelf heel het jaar door last van een droge huid, ik heb namelijk eczeem. Hier zal ik later een speciale blogpost aan wijden. Ik kreeg deze producten als aanrader van mijn tante die in een apotheek werkt. Ik heb kalmerende body crème, kalmerende gezichtscrème  en waslotion.

De kalmerende gezichtscrème zit in een tube met een handige dop die als het ware ‘dicht klikt’. Zo gaat de tube niet per ongeluk open in je tas (ja, dat heb ik wel eens gehad…) Er zit geen parfum in de crème, wat erg prettig is voor mensen met een droge huid. Deze crème is voor de dagelijkse verzorging van een droge, rode, gebarsten en jeukerige gezichtshuid. Je kunt het product als make-up basis gebruiken, dus na het smeren van de crème kun je rustig poeder of foundation gebruiken. Wel eerst goed in laten trekken, maar dat is geen probleem, want de water-in-olie lotion trekt erg snel in de huid.

De crème smeert goed uit en voelt heerlijk aan op je gezichtshuid. Ik ben snel allergisch voor gezichtsproducten, maar bij dit product heb ik nergens last van. Het prikt niet en mijn huid voelt zachter aan.

Fijn spul!

Goed uitsmeerbaar en voelt heerlijk zacht aan op je huid

Eucerin over de gezichtscrème: ‘De formule vult aan wat de huid mist: Omega-6 vetzuren uit zeer geconcentreerde teunisbloemolie en druivenpitolie versterken de lipidenlaag in de barrièrelaag van de huid en de verbinding tussen cellen. Het kalmerende bestanddeel licochalone, een extract van de zoethoutwortel, vermindert bovendien roodheid.’

 

Ook in de kalmerende body crème zit geen parfum. Ook bevat het geen geur- en kleurstoffen, om het risico van huidirritaties en allergieën zoveel mogelijk te beperken. Het advies is om de crème één of twee keer aan te brengen op de droge huid. Persoonlijk smeer ik meerdere keren per dag deze crème, omdat mijn huid erg droog is.

De crème is lekker dik van structuur, het lijkt op een body butter.

Ik vind het een fijne crème voor op je lichaam, een aanrader voor mensen met een droge huid!

Eucerin over de kalmerende bodycrème: ‘Voor dagelijkse verzorging van een droge, gebarsten, rode en vaak jeukende huid. Ook bij gevallen van atopisch eczeem.’

Dan als laatste de waslotion. Je kunt deze lotion dagelijks gebruiken als douchegel, handzeep en gezichtszeep. Ook bevat deze lotion geen parfum en kleurstoffen. Ik heb hem al een aantal keer gebruikt en ik ben erg positief over deze lotion. Normaal gesproken verdraag ik geen douchegel op mijn lichaam, dan krijg ik spontaan een allergische reactie. Bij deze lotion heb ik nergens last van.

Eucerin over de waslotion: ‘Zelfs bij een dagelijks gebruik wordt de huid beschermd tegen verdere uitdroging. Deze lotion vermindert een trekkerige huid en vermindert het verwijden van de huideigen natuurlijke vocht vasthoudende factoren.’

Voordelen:

– Ik krijg geen allergische reacties na het aanbrengen van één van de crèmes
– Mijn huid voelt zachter aan
– Er zit geen parfum in de producten
– Te gebruiken onder gezichtsmake-up

Nadeel:

– Alleen verkrijgbaar in de apotheek

Liefs van Tedje

Volg:

4 Reacties

  1. 15 oktober 2011 / 12:23

    Klinkt heel erg fijn, in de winter heb ik ook altijd last van een droge huid en velletjes etc. Misschien ga ik dit eens testen!

  2. 17 oktober 2011 / 15:19

    Geweldig dat je geen allergische reacties krijgt want ik heb daar ook super veel last van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *