Mijn favoriete hotspots in Maastricht #2

Ik woon nu 1,5 jaar in Maastricht en ik heb heel wat hotspots aangedaan in die tijd. Ik schreef  al eens een artikel over mijn favoriete hotspots in Maastricht, maar mijn lijstje is behoorlijk uitgebreid. In deze blogpost deel ik mijn favoriete food hotspots van Maastricht! 

Mes Amis

Heb je zin om lang te tafelen en kun je bijzondere gerechten en smaakexplosies wel waarderen? Dan moet je echt naar Mes Amis gaan. Ik heb hier gegeten met mijn ouders en vriend en ó, wat hebben we genoten! Een drie-gangenmenu heb je voor €39,50 en een zes-gangenmenu loopt op naar €69,50. Dit zijn verrassingsmenu’s, maar je kunt ook à la carte eten. De sfeer is goed, de bediening is erg leuk en vriendelijk en het eten is gewoon heel erg goed. Bovendien zijn de wijnen die ze serveren afkomstig uit de regio. Extra speciaal!

Mes Amis, Tongersestraat 5 – Maastricht 

Jack White’s Creative Fish & Chips

Voor de snelle en simpele hap vind ik Jack White’s echt een aanrader. Voor 10 euro krijg je lekkere frietjes met een heerlijk gekruid visje en een sausje. Ideaal als je even snel wat wil eten. Ook absoluut studentenproof! De inrichting is ook erg leuk en fotogeniek zoals je hierboven ziet.

Jack White’s Creative Fish & Chips, Hoenderstraat 11 – Maastricht 

Harry’s

Harry’s is een begrip in Maastricht en hier moet je dan ook een keer geweest zijn. Het is vrij prijzig, maar het is wel allemaal heel goed en het personeel is uiterst correct. De steak tartare is mijn favoriet! De brunch op zondag schijnt ook erg leuk te zijn. Het restaurant zit altijd vol, dus dat is ook al een teken…

Harry’s, Wycker Brugstraat 2 – Maastricht 

CINQ

Een van de leukste terrassen van Maastricht vind je bij CINQ aan de Maas. In het voorjaar en in de zomer zit je hier bijna de hele dag in de zon. Genieten geblazen! CINQ is perfect voor lunch, diner of borrel. Iets duurder dan een ‘normale’ zaak, maar ze hebben dan ook wat meer bijzondere gerechten. En de locatie is gewoon top! Hier kom ik graag.

CINQ, Cörversplein 5 – Maastricht 

Johnny Wrap

Naast CINQ bevindt zich Johnny Wrap, een plek waar ik regelmatig te vinden ben om een wrap te halen. Ze hebben hier super lekkere koude en warme wraps en serveren ook salades. Je kunt binnen en buiten zitten (let op: beperkt aantal zitplaatsen), maar je kunt hier ook afhalen. Mijn favoriet? De wrap Leonardi di Carpaccio. Alle namen zijn trouwens ook zo leuk!

Johnny Wrap, Cörversplein 3 – Maastricht 

Café Zuid

Het fijnste terras van Maastricht vind je bij Café Zuid. Een geweldig uitzicht over het park en de Maas. Prima toeven hier! Ideaal om koffie te drinken, te lunchen, te dineren of te borrelen. Het leukste is om hier buiten te zitten, dat is echt een aanrader.

Café Zuid, Plein 1992 15 – Maastricht 

Lunch & Zo

Een van mijn favoriete lunchtentjes in Maastricht is Lunch & Zo. Waarom? De prijs-kwaliteitverhouding is top! Ze hebben er heerlijke broodjes en salades en de keuze is reuze. Hier is echt voor iedereen wel wat te vinden. Je kunt er ook dineren, maar dat heb ik er eerlijk gezegd nog nooit gedaan. Ook hier is het bijna altijd volle bak, maar je kunt altijd even wachten totdat er een tafeltje vrijkomt. Het broodje carpaccio is een aanrader hier!

Lunch & Zo, Sint Amorsplein 2 – Maastricht 

Bistro Croquant

Laatst heb ik een nieuwe hotspot ontdekt: Bistro Croquant. Een Franse uitstraling, vriendelijk personeel en heerlijk eten. De specialiteit zijn de bijzondere kroketjes, dus ga die zeker proeven. Je kunt hier gerechtjes delen, zodat je verschillende dingen kunt proeven en dat vind ik extra leuk!

Bistro Croquant, Achter de Molens 15 – Maastricht 

Azië Tapas

Sushi eten in Maastricht kun je niet op heel veel plaatsen. Ketens als Sumo ontbreken hier bijvoorbeeld. Maar dat is niet erg! Want op het Vrijthof vind je Azië Tapas, waar je echt heerlijke sushi kunt eten. Ik ben er al meerdere keren geweest en ze hebben net even wat anders dan anders. Het is een all you can eat restaurant, maar zo voelt het niet perse aan. Goed om te weten: tijdens de lunch hanteren ze een ‘gewone’ kaart met broodjes en salades.

Azië Tapas, Vrijthof 11 – Maastricht 

The Commons Restaurant

Een nieuwe hotspot in town! Een mega fotogenieke plek waar je kunt ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. The Commons Restaurant is onderdeel van The Student Hotel, maar ook als niet-gast kun je hier gewoon komen. Neem je camera maar mee, want je kunt hier heel wat Instagram-waardige kiekjes schieten…

The Commons Restaurant, Sphinxcour 8 – Maastricht

Klik hier voor nog meer hotspots in Maastricht 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 24 mei 2018 / 08:28

  Dit soort artikelen vind ik ideaal, nu heb ik weer wat te ontdekken!

 2. 24 mei 2018 / 12:14

  Oeh, Johnny Wrap ga ik even onthouden. Ben altijd op zoek naar plekjes waar ik “snel” even wat kan halen. Mijn favoriete plekje nu voor een snelle lunch is With Love Burrito, aan de markt. Zo lekker, en ook best een redelijke prijs! De pizza’s bij The Commons zijn trouwens ook zeker aan te raden :)

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2018 / 10:55

   Oh, With Love Burrito ken ik nog niet! Daar ga ik gauw eens naartoe :-) Thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *