Mijn favoriete hotspots in Maastricht

hotspots-maastricht

Iets meer dan een half jaar woon ik nu in Maastricht en in die tijd heb ik heel wat leuke hotspots gevonden. Hoog tijd om deze met jullie te delen! Dit zijn mijn favoriete hotspots in Maastricht, leuk om te gebruiken voor een dagje of weekendje Maastricht! 

piece of cake

Piece of Cake

Piece of Cake in Maastricht is mijn favoriete hotspot als het gaat om koffie en cupcakes! Ik spreek hier regelmatig af met vriendinnen om bij te kletsen onder het genot van een cappuccino en een overheerlijke cupcake. Als het lekker weer is kun je heel gezellig buiten zitten op het binnenplaatsje.

Piece of Cake, Bredestraat 28 – Maastricht 

IMG_2176

Bagels & Beans

Een Bagels & Beans heb je eigenlijk wel in iedere stad en sinds kort ook in Maastricht. Weinig vernieuwends dus, maar een ideale plek om met mijn laptop naartoe te gaan en te werken. As we speak zit ik dit artikel ook te tikken in de Bagels & Beans, onder het genot van klassieke muziek (dat hebben ze altijd ’s ochtends aan staan) en een cappuccino. En aan het raam met uitzicht op de Wycker Brugstraat, een heel fijn plekje!

Bagels & Beans, Wycker Brugstraat 31 – Maastricht 

Van Wyck

Tegenover Bagels & Beans zit het nieuwe Van Wyck, een heel fijn tentje waar je lekker kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Ze hebben een heerlijk terras in de zon, aanrader! De focaccia met carpaccio en mozzarella zijn erg lekker en ik heb gehoord dat de pancakes ook delicious moeten zijn. Snel maar eens uitproberen…

Van Wyck, Wycker Brugstraat 28 – Maastricht 

Wycker Cabinet

Wyck barst van de leuke tentjes, zo ook het Wycker Cabinet. Dé ideale plek om te lunchen, dineren en te borrelen. Op het menu staan Maastrichtse specialiteiten met een Franse twist. Aanrader!

Wycker Cabinet, Wycker Brugstraat 29b – Maastricht 

lure-maastricht

Stadscafé Lure

Als er mensen naar Maastricht komen, verwijs ik ze eigenlijk altijd door naar Lure (kan ik daar ergens commissie voor krijgen? Haha!). Wil je echt typisch Maastrichtse specialiteiten voorgeschoteld krijgen? Dan is Lure the place to be. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mestreechs zoervleis met frieten? Ook voor ontbijt en lunch kun je hier terecht. Met mooi weer is het heerlijk om op het terras te zitten, het is dan net alsof je je in Frankrijk waant! In de Grote Looiersstraat staan namelijk regelmatig oude mannen een potje petanque te spelen. Heerlijk!

Stadscafé Lure, Grote Looiersstraat 7 – Maastricht 

IMG_9830

Coffeelovers Plein 1992

Een andere go to favoriet is Coffeelovers op Plein 1992. De cappuccino is hier érg goed en ook de zoetigheden en de lunch zijn heerlijk! Ik kom hier erg graag, de ideale plek om bij te kletsen met vriendinnen.

Coffeelovers Plein 1992, Ruiterij 2 – Maastricht 

SAM_4344

Coffeelovers Dominicanen

De mooiste boekwinkel van Nederland zit wat mij betreft in de Dominicanenkerk in Maastricht. Ik kan er uren rondstruinen en alle boeken bekijken, ze hebben er zo veel! Achterin de kerk kun je heerlijk koffiedrinken bij Coffeelovers. Wederom: de cappuccino is een aanrader! En neem er dan meteen een lekkere cheesecake bij ;-)

Coffeelovers Dominicanen, Dominicanerkerkstraat 1 – Maastricht 

bijzonder-maastricht

Bijzonder

Net iets buiten het centrum van Maastricht vind je Bijzonder. Niet op de route als je alleen naar het centrum gaat, maar absoluut de moeite waard om langs te gaan. De route om er naartoe te lopen alleen al is al leuk! Als je nog iets verder doorloopt, fietst of rijdt, kom je bij Fort Sint Pieter Maastricht, waar je heerlijk kunt wandelen en een prachtig uitzicht hebt over Maastricht. Maar goed, eerst even een tussenstop bij Bijzonder. Op de kaart vind je pure en gezonde gerechten, perfect voor de healthy foodies onder ons! Het menu wisselt iedere maand, maar eigenlijk is alles van de kaart lekker. Wederom een aanrader met een leuk terrasje en stijlvol interieur!

Bijzonder, Luikerweg 33 – Maastricht

IMG_8865

Harvey

Net iets buiten het centrum vind je Harvey. Alleen om deze fotogenieke muur zou je hier al naartoe moeten gaan ;-) Heerlijk om te lunchen, koffie te drinken, te dineren of te borrelen.

Harvey, Hertogsingel 58c – Maastricht 

Buitengoed Slavante

Wat mij betreft heeft Slavante het mooiste terras van Maastricht. Het ligt buiten het centrum, op de Sint-Pietersberg. Je moet hier echt naartoe rijden of fietsen vanuit het centrum. Heerlijk om na een lange wandeling door de Maastrichtse natuur neer te ploffen op dit heerlijke terras en te genieten van Limburgse vlaai, een lekkere borrel of lunch. Een echte aanrader op een prachtige locatie!

Buitengoed Slavante, Slavante 1 – Maastricht 

IMG_2054

KOFFIE bij Joost & Maartje

Laatst ontdekte ik een nieuwe hotspot: KOFFIE! Je kunt hier lekker koffiedrinken met een lekker taartje en lunchen (let op: beperkte lunchkaart). Er zit ook een kledingwinkel in dezelfde zaak, leuk om even te snuffelen!

KOFFIE bij Joost & Maartje, Maastrichter Heidenstraat 8 – Maastricht 

Bisschopsmolen

Als je in Maastricht bent, moet je natuurlijk Limburgse vlaai eten. Dat kan eigenlijk wel in ieder café in Maastricht, maar bij de Bisschopsmolen zijn ze echt héél lekker. Je kunt de vlaaien daar meenemen, maar er is ook een schattig cafeetje waar je ze meteen kunt opsmikkelen.

Bisschopsmolen, Stenenbrug 3 – Maastricht 

Café Zondag

Bij Café Zondag is het altijd druk en dat is een goed teken. Je kunt hier lekker lunchen en koffiedrinken, maar eigenlijk is het nóg leuker om hier te borrelen. Er worden ook regelmatig feestjes gegeven.

Café Zondag, Wycker Brugstraat 42 – Maastricht 

img_8691

De Brandweer Kantine

Hipsters en Instagram-fanaten opgelet! Op deze plek kun je mooie plaatjes voor Instagram maken! En ook lekker eten ;-) Het is geen standaard kaart, maar je vindt er veel Maastrichtse specialiteiten. Leuk om te ontbijten, lunchen of dineren!

Er zijn nog een heleboel hotspots in Maastricht waar ik niet ben geweest en waar ik zeker nog eens een bezoekje aan moet brengen. Verwacht het komende half jaar dus nog een post met tips voor Maastricht!

De Brandweer Kantine, Capucijnenstraat 21 – Maastricht 

Lees hier nog meer tips voor een dagje of weekendje Maastricht! 

Liefs,
Tedje

Psst. Volg je me al op InstagramFacebookTwitter

Volg:

7 Reacties

 1. 12 juli 2017 / 09:32

  Ik schaam me bijna om dit te zeggen, maar ik woon nu al ruim een jaar in Maastricht en ben alleen nog bij de Brandweerkantine en Coffeelovers geweest. Erg eigenlijk! Ik wil zeker nog een paar van deze plekjes ontdekken dus. Voor jou is ‘FAB’ op de markt misschien nog een aanrader, is een Amerikaanse Bistro en echt super leuk.

  • Tedje
   Auteur
   12 juli 2017 / 10:38

   Haha, gauw erop uit om al deze leuke plekjes te ontdekken! :-)
   Thanks voor je tip, die ga ik zeker eens uitproberen! Leuk!

 2. 12 juli 2017 / 10:05

  De Dominicanenkerk is zo mooi inderdaad! Trouwens, nog een tip (en ik ben licht bevooroordeeld omdat ik er werk, ik weet het): Lumière Cinema. Niet alleen om film te kijken, maar het restaurant is ook héél mooi. Lekker industrieel, zeg maar. En ze hebben Oreo-ijs op de kaart!

  • Tedje
   Auteur
   12 juli 2017 / 10:39

   Ah, wat leuk dat je bij Lumière werkt! Daar wil ik inderdaad nog eens naartoe, gaat op de lijst! :-)

 3. Brenda Narinx
  13 juli 2017 / 07:05

  Aanrader voor leuke ontbijtjes, lunch of gebakjes in de stationsstraat: Bread & Delicious! :)

 4. 13 juli 2017 / 13:58

  Wauw zoveel leuke plaatsjes met lekkers. Ik krijg er spontaan honger van. Als ik ooit eens in maastricht kom ga ik er zeker eentje uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *