Mijn favoriete series

 

Jullie weten misschien dat ik mee doe aan de 150 movie challenge. Ik kijk ontzettend veel films, maar daarnaast ben ik ook enorm verslaafd aan series. Iedere keer als er een nieuwe aflevering in Amerika op tv komt, wil ik hem zo snel mogelijk kijken. Wat is er heerlijker om met een grote kop thee en koekjes, of cola en chips, te kijken naar je favoriete serie? Kijken jullie mee naar de series die ik op dit moment volg? 

Gossip Girl

Gossip Girl heb ik vanaf het begin af aan gevolgd. Eerst heb ik de boeken gelezen, en toen ik hoorde dat er een serie over gemaakt zou worden, werd ik gek. Ik vond de boeken zó ontzettend leuk en ik kon niet wachten totdat ik de serie kon gaan kijken. Inmiddels zijn we bij het zesde en tevens het laatste seizoen aangekomen. Aan de ene kant vind ik het jammer dat GG ten einde loopt, maar aan de andere kant, het verhaal is nu wel op. Het is mooi geweest. Gossip Girl heeft een groot deel van mijn tienerjaren in beslag genomen. Waarom ik Gossip Girl zo leuk vind? Ten eerste omdat Blair (Leighton Meester) en Serena (Blake Lively) altijd de mooiste make-up ophebben en de prachtigste kleren dragen. Daar word je gewoon jaloers op. Het is heerlijk om prachtige beelden te zien van New York.
Nog nooit Gossip Girl gekeken? Bekijk dan even deze trailer en ik weet zéker dat jij net zo verslaafd raakt als ik.

Glee

Jup. Ik ben verslaafd aan Glee, sinds dat seizoen 1 op de Nederlandse tv kwam. Inmiddels zijn er al bijna 4 seizoenen en ik vind het nog even leuk als in het begin. Ik ben denk ik op het goede moment Glee gaan kijken, ik ben als het ware ‘met ze mee gegroeid’, want in seizoen 4 zit de helft van Glee club op de University. Waarom Glee zo leuk is? Ik vind de liedjes ontzettend leuk, er zitten hele grappige scenes in en het is gewoon heerlijke afleiding. Ik vind het absoluut niet kinderachtig, nee. Nog nooit Glee gezien? Klik hier voor de trailer van seizoen 1.

Pretty Little Liars

Ik kan niet wachten tot 8 januari 2013, dan komt de volgende aflevering van seizoen 3 van Pretty Little Liars. Deze serie gaat over 5 vriendinnen en op een dag is Allison vermist. Een jaar later hebben de overige 4 vriendinnen geen contact meer met elkaar, totdat ze allemaal berichtjes krijgen van ene ‘A’. Deze serie gaat verder dan mooie meiden, goede kleding en prachtige make-up. Deze serie is spannend en soms zelfs een beetje scary. Ik vind dit echt een hele leuke serie, en zoals ik al zei: ik kan niet wachten totdat ik de nieuwe aflevering kan kijken! Benieuwd geworden naar PLL? Klik hier voor de trailer van seizoen 1

Hart of Dixie 

Ik schreef  laatst al over mijn nieuwe verslaving: de serie Hart of Dixie. Op aanraden van klasgenootje Karlijn ben ik deze serie gaan kijken. Oh my oh my, wat is deze serie leuk! Er zijn inmiddels al twee seizoenen en loop nog 15 afleveringen achter. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg want ik weet gewoon dat het nog leuker gaat worden dan dat het al is. En dat betekent: extra lang genieten van Hart of Dixie! Hart of Dixie bevat voor mij alle ingrediënten die zorgen voor een interessant verhaal. Zoe (Rachel Bilson) is jong, knap en goed gekleed, de acteurs die erin spelen zijn zéker niet verkeerd, het is onwijs grappig, het accent uit Bluebell is heerlijk tegenover het New Yorkse van Zoe, de serie is een goede mix van romantiek en humor en het medische aspect van Hart of Dixie spreekt me ook erg aan. Benieuwd geworden? Kijk dan hier voor een trailer van de eerste aflevering.

The Lying Game

Hier is nog maar één seizoen van geweest, maar ik verheug me nu al op seizoen twee dat in januari gaat starten. The Lying Game gaat over Emma en Sutton, tweelingzussen die elkaar nooit hebben gekend. Ze gaan op zoek naar hun biologische moeder en wisselen van levens. Sutton leeft samen met een rijk gezin in een groot huis en Emma is verschillende keren overgeplaatst van het ene naar het andere ellendige gezin. Omdat ze eigenlijk niks van elkaar weten, zorgt dit voor grappige scenes. The Lying Game is gemaakt door de makers van Pretty Little Liars, en het is dus ook spannend! Benieuwd? Klik dan hier voor een sneak preview van de eerste aflevering!

Welke series kijken jullie graag? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

22 Reacties

 1. 4 december 2012 / 10:31

  Hart of Dixie is mijn grote favoriet uit dit rijtje. Ik ga zo maar meteen even kijken ^^

 2. 4 december 2012 / 10:53

  Ik kijk eigenlijk niks van wat jij kijkt ;) Heb trouwens gisteren wel meteen music and lyrics en horrible bosses gedownload en gekeken :)
  Ik leuk graag greys anatomy en modern family. How I met your Mother vind ik ook erg leuk en ik ben heel erg benieuwd naar Revenge!

 3. 4 december 2012 / 10:59

  Ik heb nooit echt tijd om een hele serie te volgen, maar gossip girl & PLL kijk ik wel vaak! De andere lijken me ook leuk, maar geen tijd voor dus :( Wel gaaf dat jij ze wel volgt :)

 4. 4 december 2012 / 12:47

  Ik wil zo graag ‘hart of Dixie’ kijken! Maar dat zal wel niet in Nederland komen?

  • Tedje
   Auteur
   4 december 2012 / 14:26

   Ik denk het eigenlijk niet.. Helaas!

 5. 4 december 2012 / 15:02

  Wel compleet wat anders maar ik heb net American horror story seizoen 1 gezien en aan The Walking dead begonnen. Weet het, heel ander genre, maar hou er van!

 6. 4 december 2012 / 17:43

  Ik begin nu pas weer in Gossip Girl te komen! Eerst had ik het helemaal gevolgd, maar toen ben ik halverwege seizoen 2 gestopt omdat ik het saai begon te worden, maar nu heb ik weer de draad opgepakt. Glee en Pretty Little Liars kijk ik ook, vooral de laatste is awesome. Ik ben ook zo benieuwd naar seizoen twee van The Lying Game!

 7. 4 december 2012 / 18:41

  Ik hou van series, alleen ik kijk ze nooit, haha! Maar wat ik wel heb gezien van GG en PLL is geweldig <3 Van PLL zijn trouwens ook boeken, heb je die al wel eens geprobeerd? Ze zijn de moeite waard, echt heerlijk om te lezsen qua schrijstijl! De andere series lijken me ook leuk, ken je Switched at Birth ook al? Is nu op de Nederlandse tv aan de gang volgens mij.

  • Tedje
   Auteur
   4 december 2012 / 20:19

   Ik heb de boeken niet gelezen van PLL, ik weet niet of dat nog leuk is als ik de hele serie al gezien heb? Switched at Birth ken ik niet, die ga ik eens opzoeken. Thanks!

 8. Jamie
  4 december 2012 / 19:10

  Leuk! Ik kijk veel van deze series ook, maar mijn absolute favoriet is the vampire diaries, echt een aanrader! Ik had er op het begin nogal een vooroordeel over, verwachtte veel bloed en vampire stuff maar het is echt een geweldige serie, elke aflevering is weer amazing en je leeft echt zo mee haha, moet je echt eens proberen. :) Verder vind ik pretty little liars, hart of dixie en new girl ook heel leuk! Gossip girl oook, ben alleen bij seizoen 5 blijven hangen en heb nu telkens geen tijd/zin om verder te kijken haha, misschien in de kerstvakantie!

 9. 4 december 2012 / 20:03

  Ik volg echt bijna geen series, alleen Grey’s Anatomy en wat dingen op de Ned zenders, zoals Penoza =D Maar: Leuk lijstje.

 10. 4 december 2012 / 21:01

  Glee begint mij de laatste paar afleveringen een beetje tegen te vallen eerlijk gezegd!
  Na episode 4 break up…
  I don’t know. Ik hou van de stukken van Kurt en Rachel in new york. Die vind ik echt geweldig, maar de mckinley vind ik minder. I don’t like Finn, ze hadden hem eruit moeten schrijven ofzo dunno maar nu faalt zn karakter een beetje. Verder mis ik Santana en Mercedes enorm en vind ik tina echt gemeen dit seizoen hihi. De nieuwe aflevering heb ik trouwens nog niet gezien die ga ik nu kijken.

  Butt loveee GG en ik ben net begonnen aan PLL

  • Tedje
   Auteur
   4 december 2012 / 21:08

   Dat ben ik wel met je eens ja! De scènes in New York zijn geweldig!! McKinley valt inderdaad tegen, maar toch vind ik het nog steeds leuk. Santana en Mercedes inderdaad :(

 11. 5 december 2012 / 17:23

  Hart of dixie klinkt leuk! Ik vind dat meisje namelijk zon leuke actrice ook!

 12. 5 december 2012 / 18:04

  Ik ben ook gek op Gossip Girl. Verder volg ik New Girl, Grey’s Anatomy, Awkward, Jersey Shore & Geordie Shore. Vooral New Girl is echt aan te raden!

 13. Linda
  8 december 2012 / 21:35

  Mijn favorieten zijn echt The Vampire Diaries en Hart of Dixie!! Geweldige series :)

 14. 19 maart 2013 / 22:50

  Ik kijk ze allemaal! Je hebt een goede smaak in series én films, zitten wel aardig op 1 lijn =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *