Feel Good & Fit Challenge #11 eat, sleep, rave & repeat

Schermafbeelding 2014-06-15 om 11.24.27

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, Yara, Anne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits.

We zitten al in de een na laatste week van de Feel Good & Fit Challenge. Wat is het snel gegaan, vinden jullie ook niet?

Schermafbeelding 2014-06-15 om 11.16.06

Last week
Ik had eigenlijk meer thuis willen sporten, maar dat schoot er allemaal even bij in. Jammer, want ik had wel zin in een potje dansen thuis! Misschien dat ik dat deze week nog ga doen. Zoals jullie zien, gaat het planken nog niet echt met stappen vooruit. Een puur mentaal probleem denk ik. Ik denk dat ik maar 45 à 50 seconden kan planken, dus dan stop ik dan ook. Ik ben iemand die doelen moet stellen van tevoren. Vandaag ga ik mijn les met Evy (Start to run) doen, maar meer doe ik dan ook niet. Geen extra sprietjes meer daarna of iets dergelijks. Ik heb me dan ergens op voorbereid en dat is dan het enige dat ik kan doen. Is dat raar? Hebben meer van jullie dat? Ik kan niet zeggen: ik ga planken tot ik niet meer kan.

 photo hardlopen78.jpg

Afgelopen week ging ik drie keer hardlopen: op maandag, vrijdag en zaterdag. Ik liep alle keren ongeveer 5K. De ene keer wat sneller dan de andere. Maandag ging het niet al te best. Ik was in Zeeland en ik ging in alle vroegte hardlopen. Het was echter heel erg benauwd en in het bos was er wel schaduw, maar het was zo vochtig dat ik bijna geen adem kreeg. Vrijdag ging het wel oké. Ik deed les 27 en ik liep twee keer 13 minuten en één keer 8 minuten. Ik ging niet snel, maar ik hield het wel vol om zo lang achter elkaar door te lopen. Het best ging het toch wel op zaterdag, toen ik samen met Sienna ging hardlopen. Zij volgt ook het Start to run programma en samen deden we les 15. We hadden een flink tempo erin zitten, waardoor we aan de 5K kwamen met een gemiddelde van 6’50. Zo snel had ik nog nooit gerend! Bovendien ook gezellig om met z’n tweeën te rennen.

This week: Eat, sleep, rave & repeat
Jullie hebben het al kunnen lezen: deze week gaan we gewoon lekker door waar we mee bezig zijn. Loop jij twee of drie keer in de week hard? Keep up the good work!! Ga jij naar de sportschool of sport je juist thuis? Blijf dat ook gewoon doen en ga niet verslappen. Dat is het meest riskante aan sporten: opgeven. We don’t give up! Ik ga deze week weer twee keer hardlopen (dan ben ik bijna aan mijn einde van mijn programma met Evy! Wat is het snel gegaan!) en ik probeer thuis wat oefeningen te doen. Verder ga ik weer op rantsoen voor zover het kan (ik ga dinsdag uiteten en naar de film met mijn zusje: cheatday!). Lekker veel water drinken, genoeg slapen en proberen om de chips en koekjes te laten staan.

Succes deze week ladies! Vergeet je activiteiten op social media dan niet te taggen met de hashtag #feelgoodfitchallenge. Ik vind het zo leuk om al jullie foto’s te zien!

Liefs van Tedje

Lees hier alle artikelen over de Feel Good & Fit Challenge! 

Volg:

6 Reacties

 1. 16 juni 2014 / 07:44

  Nou dat slapen kan ik wel iets meer doen, haha! Je bent goed bezig! Ik wil deze week lekker naar de sportschool en gaan hardlopen :’) Oh, en donderdag crossfit (help!)

 2. 16 juni 2014 / 07:52

  Toch wel heel tof dat je ondertussen gewoon 5 kilometer kan rennen! Goed bezig hoor!

 3. 16 juni 2014 / 23:00

  Leuk om te lezen! Goed bezig meis :). Ik ben vorige week begonnen met hardlopen. Ik hoop morgen weer te gaan! Ik plank trouwens zo’n 2 minuten, maar ik moet het al weken doen, meerdere malen voor danstraining, haha!

 4. 17 juni 2014 / 12:22

  Wat leuk om te lezen. En wat ben je lekker bezig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *