Feel Good & Fit Challenge: #2 Water, thee en slaap

Feel Good & Fit Challenge: #2 Water, thee en slaap

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, YaraAnne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits. 

Schermafbeelding 2014-04-13 om 13.30.00

Laten we eerst kijken naar afgelopen week. Ik heb in een schema (dat je hier kunt downloaden!) gezet wat ik allemaal heb gedaan. Op maandag en op donderdag deed ik de 7 minuten workout samen met mijn zusje. Het is maar 7 minuten, maar wel heel intensief. Op woensdag liep ik hard samen met Julie. We deden les 10 van Start to Run. Zaterdag deed ik les 11 in Maastricht. Hier kunnen jullie binnenkort nog een uitgebreider verslag van lezen op mijn blog!

Meer water drinken
Week 2 staat in het teken van water, thee en slaap. Ik ga jullie wat meer vertellen over water drinken. We weten allemaal dat veel drinken goed voor je is. Je lichaam heeft vocht nodig. Ik ben er nog niet helemaal uit hoeveel water je per dag moet drinken (ik lees namelijk overal wat anders), maar ik kan je wel een aantal tips geven over hoe je meer water kunt gaan drinken.

1. Begin je dag met een glas water bij je ontbijt. Heb je in ieder geval al één glas water gedronken!
2. Zet een kan water op de plek waar je werkt. Ik zet bijvoorbeeld mijn flesje water naast mijn laptop waar ik aan het werken ben. Omdat het flesje er staat, drink je er de hele tijd uit.
3. Neem altijd een flesje water mee. Ik heb zelf ook altijd een flesje water in mijn tas zitten.
4. Installeer een app op je telefoon, bijvoorbeeld WaterMinder, Water Alert of Daily Water. Deze app geeft aan wanneer je weer moet drinken. Ideaal als je het steeds vergeet!
5. Schrijf op hoeveel water je al hebt gedronken. Zo maak je er een soort spelletje van met jezelf. Een echte challenge!
6. Geen zin in altijd maar water? Drink dan thee of water aangelengd met een klein beetje siroop.

Vanaf nu gaan we dus meer water en thee drinken! Weet je wat extra leuk is aan water drinken? Dat als je een keer cola drinkt, dat extra lekker is. Hmmm! Extra koud en met lekker veel prik.

En verder…
Deze week ga ik lekker veel thee en water drinken en natuurlijk goed slapen, want dat is het thema van week 2. Verder ga ik door met hardlopen: les 12 en 13 van Start to run met Evy staan op de planning. Ook wil ik weer de 7 minuten workout gaan doen, samen met misschien nog een andere workout.

Meer weten over thee en slaap? Kijk dan op de blogs van Anne en Yara.

Doen jullie mee met de #feelgoodfitchallenge? Vergeet je activiteiten op social media dan niet te taggen met de hashtag #feelgoodfitchallenge. 

Liefs van Tedje

Ps. Volg je me al op Instagram?

Volg:

7 Reacties

 1. 14 april 2014 / 07:54

  De 7 minute workout lijkt me echt heftig wel leuk haha! Ik moet ook zeker meer drinken, ik vergeet dat alleen zo vaak! En goed bezig met Start To Run!

  • Tedje
   Auteur
   14 april 2014 / 13:44

   Ik hoop dat je iets hebt aan de tips over meer water drinken! Soms vergeet ik ook te drinken, zo stom!

 2. 14 april 2014 / 08:27

  Hahaha meer water drinken! Laat ik nou net mn flesje vergeten zijn, goed begin :p ik moet ook meer drinken en meer slapen. Ga er komende tijd bewust bij stil staan.

 3. 14 april 2014 / 11:00

  Ik moet ook meer water drinken en gaan sporten!

 4. 15 april 2014 / 07:28

  Goed bezig! Ik moet ook meer drinken en bewegen ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *