Feel Good & Fit Challenge #5 Breakfast // Groene smoothie

Feel Good & Fit Challenge #5 Breakfast // Groene smoothie

 photo IMG_0067a.jpg

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, Yara, Anne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits. 

Deze week staat in het teken van ontbijt! Het is belangrijk om iedere dag te ontbijten: de belangrijkste maaltijd van de dag. Vandaag heb ik een super simpel recept voor een groene smoothie!

 photo IMG_0055a.jpg

Wat heb je nodig? Een banaan, een peer en een komkommer. Voor dit recept heb ik een hele komkommer gebruikt en één banaan. In het vervolg zou ik driekwart komkommer gebruiken en en anderhalve banaan, dat geeft toch net wat meer smaak.

 photo IMG_0059a.jpg

Schil de komkommer en de peer en haal de schil van de banaan af. Tijd om alles in de blender te gooien! Ik heb het met een stafmixer gedaan, iets meer werk, maar dat gaat ook prima.

 photo IMG_0065a.jpg

Met deze ingrediënten heb in totaal ongeveer 500ml aan groen monster. Yummie! Dit was de eerste keer dat ik een groene smoothie maakte en ik vind hem goed gelukt! Je kunt er van alles bijvoegen, ook chiazaad bijvoorbeeld.

Kijk ook zeker bij Anne en Yara wat voor ontbijtjes zij hebben gemaakt!

Succes deze week ladies! Vergeet je activiteiten op social media dan niet te taggen met de hashtag #feelgoodfitchallenge. 

Liefs van Tedje

Lees hier alle artikelen over de Feel Good & Fit Challenge! 

Volg:

13 Reacties

 1. 5 mei 2014 / 08:22

  Dit lijkt me een heerlijke smoothie! Ga deze zeker eens maken, leuke combinatie!

 2. 5 mei 2014 / 09:54

  Lekker! Met komkommer lijkt het mij inderdaad best fris, spinazie lijkt mij op zich ook wel oke!

 3. 5 mei 2014 / 10:13

  Brr, chiazaad gaat altijd heel vervelend tussen je tanden zitten…

 4. 5 mei 2014 / 11:15

  Dit is de eerste groene smoothie waarvan ik denk, die zou ik nog wel eens kunnen drinken, normaal denk ik bij groene smoothies een beetje yegh, liever niet maar deze klinkt best lekker, thnx voor de tip :)

 5. 5 mei 2014 / 15:09

  Ik ben dol op groene smoothies, maar dan als extraatje. Als ontbijt vind ik het meestal te weinig.

 6. 7 mei 2014 / 15:06

  Dit recept heb ik nog nooit gemaakt, wil ik ook es proberen. Lijkt me lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *