Feel Good & Fit Challenge #6 Workout routine

Feel Good & Fit Challenge #6 Workout routine

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, YaraAnne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits.

Last week

Schermafbeelding 2014-05-10 om 18.10.48

In de #feelgoodfitchallenge Facebook-groep post ik iedere week een schema met wat ik afgelopen week heb gedaan. Ik wilde eigenlijk meer buikspieroefeningen doen afgelopen week, maar het kwam er niet echt van.

Dinsdag heb ik wel een redelijk goede workout gedaan. Eerst deed ik de 5 minuten abs workout van Blogilates, waar ik meteen buikspierpijn van kreeg. Oef, mijn buikspieren zijn niet helemaal wat het is geweest.

 photo hardloopcollage3.jpg

Hardlopen
Deze week liep ik ook weer twee keer hard. Les 17 en 18 van Start to Run met Evy zitten er weer op. Het programma tot 5K heeft 30 lessen, dus ik zit ruim over de helft. Ik heb me trouwens ingeschreven voor de Singelloop in Breda op 5 oktober voor de 5K! Ontzettend spannend natuurlijk, maar als ik op dit tempo doortrain, weet ik zeker dat ik die 5K straks makkelijk kan lopen.

This week 

Deze week staat in het teken van workouts! Ook blijven we natuurlijk genoeg water en thee drinken en slapen we de nodige uurtjes per dag. Probeer deze week tijd te maken voor jouw ‘probleemzones’. Mijn probleemzones? Mijn buik, lovehandles en achterwerk. Mijn buik mag wel wat strakker en mijn lovehandles mogen wel wat subtieler. Ik heb niet echt een kont, dus daar mag ook wel wat aan gedaan worden. Hieronder deel ik mijn favoriete workouts voor deze zones.

Over de 7 Minute Workout schreef ik al eens een artikel. Deze workout is goed voor ongeveer al je lichaamsdelen, want ik had de eerste keer overal spierpijn. Deze workout wil ik deze week sowieso één keer gaan doen!

Deze workout is perfect voor je buikspieren. Cassey Ho aka Blogilates zegt dat deze workout voor beginners is, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik heb hem als beginner gedaan en ik vond hem aardig zwaar. Soms is het niet goed vol te houden, en dat deed ik dan ook niet. Je merkt wel hoe vaker je je buikspieren traint, hoe makkelijker je deze workout aankunt.

Een buik als een van de Victoria’s Secret modellen willen we natuurlijk allemaal wel. Dit is ook een buikspierenworkout. Deze heb ik al een heleboel keer gedaan en deze verveelt nooit op de een of andere manier.

Deze workout hoef je niet perse met een filmpje te doen, want deze kun je ook gewoon zelf! Het alfabet met je benen doen, het lijkt makkelijker dan het is.

Mijn favoriete squat challenge. Zien jullie al dat ik heel veel train met Blogilates? Haar filmpjes duren niet al te lang en zijn gewoon ontzettend effectief. Spierpijn gegarandeerd!

Zin in heftige, high intensity trainingen? Ook daar heeft Blogilates een heleboel filmpjes van. Check ze hier!

Ik heb nog lang niet alle workouts van Blogilates gedaan. Ze heeft zoveel filmpjes! Deze week wil ik weer twee keer gaan hardlopen, maar wil ik ook een aantal filmpjes van Blogilates doen. Who’s with me?

Succes deze week ladies! Vergeet je activiteiten op social media dan niet te taggen met de hashtag #feelgoodfitchallenge. 

Liefs van Tedje

Lees hier alle artikelen over de Feel Good & Fit Challenge! 

Volg:

11 Reacties

 1. 12 mei 2014 / 07:46

  Wat goed dat jullie dit gaan doen! Ik wil ook graag sporten maar ik denk dat dit voor mij (heb zelf rugklachten en nul conditie) een beetje too much om mee te beginnen is ofniet?

  • Tedje
   Auteur
   12 mei 2014 / 16:00

   Ik zou heel rustig aan beginnen als ik jou was. Als je rugklachten hebt, is het helemaal niet verkeerd om te gaan sporten, want daardoor kun je je rug sterker maken waardoor je er wellicht minder last van krijgt. Ik heb zelf ook rugklachten en sinds ik aan het sporten ben, heb ik minder last van mijn rug. Je kunt gewoon thuis beginnen met simpele oefeningen. Doe eens wat squats en kijk hoe het je bevalt. Als dat goed gaat, ga dan over op de buik- en rugspieroefeningen. Ga voor de spiegel zitten en staan, want zo kun je zien of je je rug recht houdt. Tip: filmpjes werken goed! De mensen die het voordoen, doen het op de juiste manier voor en als je voor de spiegel staat kun je kijken of het er hetzelfde uitziet. Loop niet te hard van stapel, want je wil je rug natuurlijk niet overbelasten, omdat deze niks gewend is. Als je merkt dat het thuis sporten toch wat stroef gaat, raad ik je aan om toch eens te gaan kijken bij een sportschool om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen. Ik wens je heel veel succes!

 2. 12 mei 2014 / 07:54

  Ooh wat een heerlijk artikel! Superfijne inspiratie en tips <3 Dankjewel lief!

 3. 12 mei 2014 / 09:32

  Ah heerlijk! Ik ben dol op workouts! Maar blijf hardlopen toch het fijnst vinden.

 4. 12 mei 2014 / 09:46

  Ik wil ook meer met Blogilates gaan sporten, maar ik heb er ’s avonds zo geen puf voor!

  • Tedje
   Auteur
   12 mei 2014 / 16:01

   Pfoe dat kan ik me voorstellen. Ik vind het ook altijd moeilijk om me ertoe te zetten. Misschien is de #feelgoodfitchallenge Facebookgroep iets voor jou, daar motiveren we elkaar in!

 5. 12 mei 2014 / 11:21

  Ik ben nu zelf bezig met de 30day abb challenge! Hoop dat het over een paar weken net wat strakker is allemaal hihi.

 6. 12 mei 2014 / 14:31

  Ik moet ook echt beginnen aan workouts, ik blijf het maar uitstellen!

 7. 12 mei 2014 / 20:55

  Ik voel me echt lui als ik dit zie! Ik moet echt gaan bewegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *