Feel Good & Fit Challenge #8 All About The Arms

 photo hardlopen5.jpg

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, YaraAnne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits. 

Schermafbeelding 2014-05-25 om 12.55.27

Last week 

Afgelopen week begon mijn week goed. Maandag deed ik een pilates workout voor beginners. Die duurde een half uur en ik moet zeggen dat het aardig goed ging. Eigenlijk is het gewoon een grote buikspieroefening, maar dan toch anders. Aansluitend deed ik de butt challenge van Blogilates.

Dinsdag en zaterdag deed ik les 21 en 22 van Start to Run met Evy. Het ging weer lekker! Dinsdag was het erg warm, maar toch ging het goed. Zaterdag rende ik in Maastricht en ik liep weer een persoonlijk record! Verder deed ik sporadisch nog wat squats, lunges en planking, maar dat had ik eigenlijk meer moeten doen deze week. Ook wilde ik eigenlijk nog een avondje sporten met Blogilates, maar dat is er helaas bij ingeschoten. Ik dronk veel water en ik kreeg mijn bestelling van de Body & Fit Shop binnen. Jullie kunnen daar een artikel over verwachten!

This week: armoefeningen zonder gewichten
Cardio, buikspieren, bilspieren en beenspieren: daar werk ik nu aan. De armen schieten er een beetje bij in, dus daar is het de hoogste tijd voor! Ik heb zelf echt kippenarmpjes waar totaal geen spieren inzitten lijkt het wel. Ik heb nog geen gewichtjes aangeschaft, dus vandaag geef ik jullie een paar tips hoe je je armen kunt trainen zonder gewichten.

Push-ups – De makkelijkste vorm van armspieren kweken zijn de push-ups. Ik ben absoluut geen fan van deze oefening. Ik kan het gewoon niet. Ik krijg mezelf niet omhoog geduwd. Ben jij er wel goed in? Vooral doen, maar ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden. Bovendien heb ik super slappe polsen die niet zo heel veel kunnen hebben. Slappe muts.

7 minute workout – Deze workout is al een paar keer voorbijgekomen op Teddlicious, maar hier zit een hele goede oefening in voor je triceps (de achterkant van je bovenarmen). Bij 4:05 begint de oefening. Een moeilijke oefening, maar wel heel effectief. Je voelt het meteen namelijk ;)

Flessen water – Geen gewichtjes in huis? Vul dan literflessen met water. Heb je zo je eigen gewichtjes gemaakt zonder dat je er veel geld aan uit hebt gegeven. Tip: zand is trouwens zwaarder dan water.

Kleine rondjes/grote rondjes – Een bekende oefening waarschijnlijk. Ik ken deze nog van de basis- en de middelbare school. Strek je armen naar de zijkant en begin met het maken van kleine rondjes, de grootte van een tennisbal. Maak de rondjes steeds groter en begin dan weer van vooraf aan. Ook goed voor je schouders :)

Heb jij nog goede tips om je armspieren te trainen? 

Liefs van Tedje

Succes deze week ladies! Vergeet je activiteiten op social media dan niet te taggen met de hashtag #feelgoodfitchallenge. Zo leuk om al jullie foto’s te zien!

Liefs van Tedje

Lees hier alle artikelen over de Feel Good & Fit Challenge! 

Volg:

6 Reacties

 1. 26 mei 2014 / 08:11

  Wow goeie! De armen vergeet ik namelijk ook best vaak. Ik heb wel gewichten thuis en daar doe ik dan heel af en toe wat armoefeningen mee. Haha die kleine/grote rondjes-oefening is zooooo vervelend, maar wel effectief, want je voelt het meteen. Misschien maar weer eens toevoegen aan mijn routine hihi.

 2. 26 mei 2014 / 08:50

  Ik moet de armen ook echt meer doen, maar helaas hebben die spierpijn van het bloedprikken en de vaccinaties. Oh en ik heb een krakende schouder dus ik moet even naar de huisarts :’) Blogilates lijkt me echt heel leuk!

 3. 26 mei 2014 / 16:31

  Boodschappen sjouwen, van die grote zware tassen, dat is mijn work-out haha! En XCO, daarbij doe je ook armoefeningen met een buis vol grind. Ik zou wel iets met gewichten kunnen doen, mijn spierballen hangen aan de onderkant van mijn armen i.p.v. dat ze aan de bovenkant van mijn bovenarmen zitten haha.

  • Tedje
   Auteur
   26 mei 2014 / 18:57

   Haha, boodschappentassen zijn zeker ook een goede workout! ;) En XCO is trouwens echt super zwaar! Heb dat een keer gedaan en had meteen heel veel spierpijn. En wat je zegt: helaas erg herkenbaar ;)

 4. 26 mei 2014 / 19:12

  Oh jeej ik moet mijn motivatie echt even bij elkaar rapen om dit te doen hoor hahaha

 5. 26 mei 2014 / 21:01

  Goed bezig! Ik probeer ook steeds genoeg te sporten en gezond te eten, maar ik moet heel eerlijk bekennen dat dit met wisselend resultaat is. Periodes waarin het erg goed lukt gaan afgewisseld met periodes waarbij ik minder doe en meer eet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *