Feel Good & Fit Challenge: Doelen stellen

Feel Good & Fit Challenge: Doelen stellen

 photo feelgoodfit1.jpg

Met de zomer voor de deur is het belangrijk om goed in je vel te zitten, je gezond en fit te voelen en je lichaam klaar te stomen voor heerlijke dagen op het strand. Daarom organiseren wij, Yara, Anne en ik de Feel Good & Fit Challenge (#feelgoodfitchallenge). Een challenge van 3 maanden waarin we je elke week updaten over gezond eten – van tussendoortje tot diner en van ontbijt tot late night snack -, bewegen – zowel thuis, als in de sportschool en buiten – en we geven je inspiratie voor smoothies en sportoutfits. 

Elke maandagochtend updaten we in een bepaald thema. Wat die thema’s zijn, houden we nog even geheim. Deze week openen we met een ‘fitschema’. In dit onderstaande schema kun je zelf, gedurende 12 weken van onze challenge, invullen wat jij wil doen aan beweging per dag. Bijvoorbeeld: 30 minuten hardlopen, 140 squats en met de fiets naar het station (15 min). Vul het schema in zoals jij het wil. Deze challenge gaat erom dat je bewuster bezig bent met sporten en gezond eten zodat je je weer helemaal lekker in je vel kunt gaan voelen voor de zomer.

 photo Schermafbeelding2014-04-06om204831.png

 photo Schermafbeelding2014-04-06om204846.png

 photo Schermafbeelding2014-04-06om204908.png

 photo Schermafbeelding2014-04-06om204917.png

In bovenstaand schema kun je makkelijk invullen wat je iedere dag wil gaan doen. Werk met kleurtjes, vrolijke markeerstiften en stickers om je schema lekker op te vrolijken! Hang hem op een plek waar je vaak komt of voorbij loopt. Zodra je een workout voltooid hebt, kun je hem afstrepen met een gekleurde marker. 

Iedere zondag delen wij, Tedje, Yara en Anne, onze weekschema’s van de afgelopen week in op onze Feel Good & Fit Challenge Facebook groep. Zo kun je zien wat wij hebben gedaan om ons good & fit te voelen. Als je mee wil doen met de challenge, meld je dan vooral aan voor de groep en deel jouw schema en jouw tips met ons. Welke doelen wil je stellen en welke doelen heb je al gehaald? Heb jij iets gedaan wat je van tevoren niet had gepland, of heb je verder hardgelopen dan je in eerste instantie wilde? Bovenstaand schema staat ook in de Facebook groep, waar je hem als Word-bestand kunt downloaden.

Doelen stellen
Week 1 staat in het teken van doelen stellen. Hoe stel je nu realistisch een doel op? Het belangrijkste is om te kijken naar jezelf, niet naar een ander. Als je al wat langer sport, kun je hogere doelen stellen. Kom je pas net kijken als sporter? Begin dan lekker rustig aan en bouw het langzaam op. Wat mij betreft kun je het beter iets te langzaam opbouwen dan te snel, want je lichaam is nog niet gewend aan veel inspanning.

Mijn persoonlijke doelen 
Iets dat ik wil doorzetten is om twee keer in de week te blijven hardlopen. Volgens het schema van Evy van Start to Run moet je drie keer in de week, maar ik vind twee keer in de week meer dan genoeg. Ik ben nu bij les 9, dus dat zou betekenen dat ik over drie maanden alle lessen van het programma heb doorlopen en dat ik in een keer achter elkaar de 5K kan lopen. Verder wil ik me weer gaan richten op filmpjes van bijvoorbeeld Blogilates. Mede door haar filmpjes zat ik vorig jaar best goed in mijn vel omdat ik echt verandering merkte, vooral aan mijn buikspieren. Ik wil ook gaan letten op mijn voeding. Geen dieet, maar gewoon minderen met ongezonde tussendoortjes. Ik grijp al gauw naar een zak chips of een lekker stuk chocolade, maar dat moet ik gewoon veel minder gaan doen.

 photo feelgoodenfit1.jpg

Are you in for the Feel Good & Fit Challenge? Join us! De hashtag voor onze challenge is #feelgoodfitchallenge. Laat ons weten waar jij voor wil trainen en wat jouw doelen zijn via social media!

Liefs van Tedje

Volg:

22 Reacties

 1. 7 april 2014 / 06:21

  Wat een super gave challenge meiden! Ik ben momenteel bezig met suikervrij eten en dat vind ik ook een hele uitdaging. Ik ga jullie challenge absoluut volgen en jullie tips zijn heel welkom. Sporten mag ik nog niet voor m’n gezondheid maar ik begin wel met veel wandelen enzo :)

 2. 7 april 2014 / 08:01

  Die 5k gaat je zeker lukken! Zonder Evy heb ik er ook ongeveer 2 maanden over gedaan, hoewel mijn lijf er niet elke keer zin in had :-) Ik ga meedoen met de challenge, wie weet kan ik mijzelf nog lekker uitdagen!

 3. 7 april 2014 / 08:07

  Ik doe mee! En ik vind het goed dat jullie de medemens proberen bewust te maken van hun dagelijkse bewegings-en eetpatroon.

 4. Petra
  7 april 2014 / 09:01

  Erg goed artikel, waar je ook op andere manier mee uit de voeten kan….Leuk om te lezen!

 5. 7 april 2014 / 11:51

  Leuk! Ik doe mee. Ik ben momenteel al 8 kilo afgevallen in 4,5 week dus dat gaat al lekker. Haha. Nu wil ik het sporten weer gestructureerd oppakken! Ik ben begonnen met de #fitgirlplanking challenge (iets te laat, maar ik maak ‘m wel af) en wil vanaf deze week weer drie keer per week sporten in de sportschool. Ik ben benieuwd naar de volgende thema’s!

 6. 7 april 2014 / 11:58

  Leuk dat jullie dit doen! Ik ben hier ook zelf veel mee bezig dus ben benieuwd naar waar jullie mee komen.

 7. 7 april 2014 / 13:25

  Wat een leuke challenge, ik heb het helaas alleen te druk om hiermee aan mee te doen

 8. 7 april 2014 / 16:48

  Handig artikel! Succes iedereen die het gaat proberen :-)

 9. Maartje
  7 april 2014 / 17:54

  Wat een onwijs leuke challange, en wat een leuk,praktisch en simpel schema, ik ga zeker mee proberen te doen. Kan sws al elke dag fietsen neerzetten haha.. echt erg leuk bedacht!

 10. 7 april 2014 / 20:40

  Wat een tof initiatief. Ik doe mee! Ben vandaag al begonnen met meer sporten, jippie. Ben benieuwd naar de rest van de weken ;)

 11. 7 april 2014 / 20:40

  Leuk dat drie jonge meiden die verder geen extreme sporters zijn zo’n challenge beginnen! :) Ik ga niet gelijk 1 2 3 meedoen, maar vind het wel leuk om te volgen.

 12. 8 april 2014 / 09:16

  Jaaaa ik doe mee! Echt super leuk initiatief, ik was al begonnen met hardlopen en krachtsoefeningen, maar dat ga ik hopelijk door al jullie tips nog beter/vaker doen! Ik ga je ook meteen volgen, ben benieuwd naar alle updates.

 13. 8 april 2014 / 14:08

  Wauw wat zijn jullie toppers, zulke leuke challenge love it! Ik doe heel graag mee en dankjewel voor de inspiratie <333

 14. 13 april 2014 / 14:16

  Woohoo ik ga meedoen! Ik lees deze post nu pas, maar ik heb er megaveel zin in. Morgen begint mijn nieuwe baan en ik moet zó vroeg met de trein dat de bus dan nog niet gaat dus dat wordt veel naar het station fietsen ;) vanmorgen heb ik al lekker wat fitness gedaan en ik word er helemaal happy van :D

  • Tedje
   Auteur
   13 april 2014 / 14:18

   Waauw goed bezig Lidewij! Vergeet je ook niet aan te melden bij onze Facebook groep! :) Heel veel succes!

 15. 15 april 2014 / 19:58

  Leuke challenge, fijn om zo wat extra motivatie te hebben. Ik heb me aangemeld en ga weer lekker een flink eind fietsen de komende maanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *