Felle oogschaduw van Hema

Felle oogschaduw van Hema

 photo CollageImage-9.png

In deze post liet ik jullie al zien dat Hema vijf nieuwe felle oogschaduwkleuren en 5 bijpassende Chalky Eyeshaders uit heeft gebracht. Hartstikke leuk natuurlijk, want ik heb al weer een beetje in de summerfeeling door het mooie weer van afgelopen week. Helaas wordt het nu weer minder, maar dat terzijde. Terug naar felle oogschaduws, hoe moet je die nu aanbrengen? Want het is toch even net wat anders dan de veilige aardetinten die ik normaal gebruik.

 photo IMG_1912a.jpg

 photo IMG_1913a.jpg

Zoals je ziet geven de Chalky Eyeshaders een prachtig pigment af. Ik ben vooral dol op de middelste mintgroene kleur! De kleuren zijn lekker vrolijk en fris, met elkaar en afzonderlijk te gebruiken natuurlijk. De Chalky Eyeshaders kosten €3 per stuk.

 photo IMG_1920a.jpg

 photo IMG_1922a.jpg

Ook van de oogschaduws komt veel kleur af! Deze kosten €3,50 per stuk. Het zijn felle kleuren en daar maak je over het algemeen niet zo gauw een look mee. Toch leek het me leuk om eens met de kleurtjes te gaan spelen. Kijken jullie mee naar de creaties die ik ermee heb gemaakt?

 photo IMG_2679a.jpg

 photo IMG_2681a.jpg

 photo IMG_2678a.jpg

Deze look is inspired by deze look van Looksbysharon. Ik begon met de twee kleuren die ik normaal gesproken niet zo gauw zou pakken: geel en rood. Nadat ik mijn ogen voorzien had van een laagje oogschaduwbasis, zette ik eerst mijn arcadeboog aan met de rode kleur. Deze trok ik helemaal door naar de binnenkant van mijn oog. Zorg dat op je bewegend ooglid ruimte blijft voor de gele kleur. Het is vooral belangrijk dat je de kleuren allemaal goed blend met elkaar. De rode oogschaduw heb ik doorgetrokken ook onder mijn oog. Een zwarte eyeliner en een laagje mascara en deze look is af. Deze look zou ik niet overdag dragen, maar met een themafeestje of iets dergelijks (carnaval bijvoorbeeld), kan het best leuk zijn! Wat mij opvalt is dat de oogschaduws van Hema ontzettend goed gepigmenteerd zijn. En dat voor maar €3,50!

 photo IMG_2695a.jpg

 photo IMG_2689a.jpg

Nu een wat meer draagbare look. Hiervoor gebruikte ik de paarse oogschaduw, de paarse Chalky Eyeshader, de groene oogschaduw en de mintgroene Chalky Eyeshader. Na een laagje oogschaduwbasis, bracht ik het paarse oogpotlood in mijn binnenste ooghoek aan, tot ongeveer aan het midden van mijn bewegende ooglid. Daarna ging ik met een plat kwastje in de paarse oogschaduw en bracht deze kleur over het middelste gedeelte van mijn bewegend ooglid aan tot aan het eind van mijn oog. Met een blendingkwast alles goed uitblenden in de arcadeboog. Met de Chalky Eyeshader zette ik een lijntje boven mijn bovenste wimperrand. Onder mijn oog bracht ik eerst een laagje groen aan met de Chalky Eyeshader en daarna ging ik er met een dun kwastje en met groene oogschaduw overheen. Een eyeliner aanbrengen over de paarse Eyeshader boven je bovenste wimperrand en een laagje mascara en deze look is af.

Men zegt dat paars goed bij groene ogen kleurt, en dat zie je ook wel op bovenstaande foto’s. Paars is gedurfd, maar ik vind het op zich niet heel extreem. Ik zou dit vaker moeten dragen!

Ben je niet zo van de felle kleuren en wil je toch iets van kleur toevoegen? Ga dan voor bijvoorbeeld alleen een gekleurd lijntje onder je ogen, zoals die mintgroene Chalky Eyeshader.

Dragen jullie vaak gekleurde oogschaduw? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

26 Reacties

 1. 10 mei 2013 / 07:51

  Wow, ze zien er goed uit! Ik ben erg enthousiast over de potloden, ook lekker makkelijk aan te brengen ;-)
  Mooie looks heb je ermee gemaakt.

 2. 10 mei 2013 / 07:56

  Super mooie looks meid! Ik draag het eigenlijk niet omdat ik geen felle kleuren in huis heb! Misschien als ik dat wel zou hebben dat ik ze vaker zou gebruiken!

 3. 10 mei 2013 / 08:05

  Wow die geel en rood laten je ogen er echt uitknallen het doet me denken aan een zonsondergang.. prachtig!

 4. 10 mei 2013 / 08:07

  Wow, die eerste ooglook is super!! Die laten je ogen er mooi uitknallen :-)

 5. 10 mei 2013 / 10:47

  Prachtige kleuren en vrolijke looks :D x

 6. 10 mei 2013 / 11:58

  Wauw, dat zijn inderdaad prachtige kleuren.
  De ooglook met de paarse kleuren vind ik echt heel mooi!

 7. 10 mei 2013 / 16:36

  Yeap, gisteren droeg ik roze, oranje, geel, blauw en groen en jap.. ik ging gewoon naar de stad toe, bioscoopje en uit. ;’) Lovely colours, vind ze ook zo lekker sprekend. Mooie pigmentatie, goede dekking en niet zo poederig om te zien!

 8. 11 mei 2013 / 08:27

  Paars is inderdaad geen heel extreme kleur, maar wel lekker vrolijk. Ik vind vooral de rode look mooi!

 9. 11 mei 2013 / 18:34

  Jaaa deze staan nog op mijn wishlist! Ik wil geel hebben alleen twijfel ik of ik het potloodje of de oogschaduw zal kopen haha. Mooie looks heb je trouwens gemaakt!

 10. Céline
  11 mei 2013 / 20:35

  Heb ook de mintgroene chalky. Kun je inderdaad super funky looks mee maken. Vind die geel/rode erg mooi staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *