Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Met nog één maand te gaan en 118 films op de teller, ben ik er eigenlijk wel zeker van dat ik mijn Movie Challenge van dit jaar ga halen. 125 films heb ik dan in 2013 gezien. Vandaag vertel ik over een aantal films die ik de laatste tijd heb gezien.

The Hunger Games: Catching Fire

Na het winnen van de brute 74ste Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. Tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan.

Al weken, wat zeg ik, maanden keek ik ernaar uit om The Hunger Games: Catching Fire te gaan zien. Vorige week vrijdag was het eindelijk zover. Samen met nog driehonderd man stond ik in de rij voor de bioscoopzaal. Twee uur en driekwartier later ging ik bedroefd weer weg. Waarom? Omdat ik het onwijs jammer vond dat de film was afgelopen. Ik heb 146 minuten ontzettend genoten. Wat was het formidabel, een ander woord heb ik er niet voor. Het boek is ontzettend goed verfilmd. Alles wat ik in de film zag, zag ik ook in mijn hoofd toen ik het boek aan het lezen was. Catching Fire was spannend, ontroerend, grappig maar vooral prachtig. Over een jaar komt The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 uit en ik tel de dagen nu al af… Ik kan niet wachten!

Something Borrowed

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én… Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat een heerlijke romcom is dit! Dit is een heerlijke film om samen met je vriendinnen te kijken. Een knappe man (Colin Egglesfield), romantische scènes en een portie humor. Ik heb een heleboel slechte recensies gelezen over deze film, maar ik vind het gewoon een heerlijke film.

What Maisie Knew

Susanna (Julianne Moore) en Beale (Steve Coogan) gaan uit elkaar. Ze schelden elkaar constant uit, het gaat gewoon niet meer. Zij is een gedateerde rockster, hij een drukke kunsthandelaar. Hun zevenjarige dochter Maisie staat er midden in. Om de tien dagen verhuist ze: tien dagen bij papa, tien dagen bij mama. Susanna en Beale hebben achterlijk snel nieuwe partners gevonden waar ze meteen maar mee trouwen. Wanneer Susanna en Beale hun dochter in de steek laten, worden hun nieuwe partners verantwoordelijk voor Maisie.

What Maisie Knew is een prachtig, ontroerend en meeslepend drama. Het besef dat haar ouders niet het beste met haar voorhebben, is hartverscheurend. De rol van Maisie wordt gespeeld door de 6-jarige Onata Aprile. Ontzettend knap en geloofwaardig. Maisie mag dan ‘nog maar’ 7 zijn, maar ze krijgt meer mee van de scheiding dan haar ouders bewust van zijn. Een mooie film, echt een aanrader!

Crazy, Stupid, Love

Als Cal Weaver erachter komt dat zijn vrouw Emily is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn ‘perfecte’ leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer hem onder zijn hoede neemt. Om hem over zijn liefdesverdriet heen te helpen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kunt geven, maar je hart niet.

Ryan Gosling, do I need to say more? Alleen daarom zou je deze film al moeten zien. Ook Emma Stone, een van mijn favoriete actrices, heeft een rol in Crazy, Stupid, Love. Dit is echt een van de leukste romantische komedies die ik heb gezien. Ga dat zien!

Heb jij The Hunger Games: Catching Fire al gezien? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. 27 november 2013 / 06:46

  Leuke tips! Die laatste ziet er echt hilarisch uit haha!

 2. 27 november 2013 / 09:31

  Leuke films. Ik moet tot mijn schaamte bekennen dat ik zelfs The Hunger Games nog niet heb gezien. Something Borrowed lijkt me een geweldige film, die wil ik zeker nog gaan kijken.

 3. 27 november 2013 / 10:27

  Ik vond Catching Fire minder dan deel 1. Maar deel een was dan ook BRILJANT!!!
  Vond deze zeker niet verkeerd en ga m waarschijnlijk nog wel een keer of drie kijken voor deel 3 uit is ;)

 4. 27 november 2013 / 11:19

  Oh ik heb What Maisie Knew ook net gekeken, ik vond het zo erg. Mijn moederhart deed echt pijn, ik wilde het meisje vastpakken en meenemen naar huis en altijd lief voor haar zijn. Prachtige film, dat wel. Maar wat een tragisch verhaal :-( Something Borrowed lijkt me ook heel leuk! Ik kijk nu heel veel films en docu’s via de Amerikaanse Netflix, heerlijk :)

 5. 27 november 2013 / 13:00

  crazy stupid love was superleuk, beter dan ik toen dacht!
  en the hunger games heb ik afgelopen week gezien, wat een super film!!!
  Ik heb een abbo op de bios dus ik denk dat ik ook onbewust bizar veel films heb gezien.

  • Tedje
   Auteur
   27 november 2013 / 22:56

   Ik zou ook zo graag een Pathé pas willen! Helaas woon ik niet heel dicht bij een bioscoop, anders had ik er al lang eentje aangeschaft!

 6. 27 november 2013 / 14:22

  Wat een leuke films allemaal! Ik hoor alleen maar (meer dan) lovende woorden over Catching fire maar ik heb deel 1 nog niet eens gezien, alleen gelezen… Vond ‘m wel erg leuk!

 7. 27 november 2013 / 18:08

  The Hungergames is echt geweldig!

 8. 27 november 2013 / 20:08

  De films klinken eigenlijk allemaal goed en leuk! Ik heb alleen Crazy, Stupid, Love gezien. Tof trouwens dat je zo’n challenge hebt gedaan om in een jaar 125 films te kijken!

 9. 27 november 2013 / 21:25

  Gaaf! Wat een aantal :D! Ik wil The Hunger Games ook nog graag zien, misschien dit weekend wel! Zelf ben ik gek op films als Thor, Iron Man enzo!
  Heb nu tussen de 500 en 600 films gezien!

  • Tedje
   Auteur
   27 november 2013 / 22:56

   Wauw, dat zijn er veel Stephanie! Super leuk dat je zoveel films kijkt!

 10. 28 november 2013 / 10:05

  Tof lijstje, leuke films. Die komen wel van pas in de donkere, korte dagen!

 11. 28 november 2013 / 11:43

  The Hunger Games heb ik ook gezien afgelopen weekend. Dat is zo’n gave film.
  Liefs, xxx

 12. 5 december 2013 / 17:23

  Ik ben zooo benieuwd naar Catching Fire!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *