Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Schermafbeelding 2014-06-14 om 14.07.04

Het is weer tijd om een aantal films op een rijtje te zetten die ik de afgelopen tijd heb gezien!

Clueless

Clueless stond al tijden op mijn ‘movies to watch’ lijstje. Het scheen een meidenfilm te zijn die je gezien móét hebben. Nu ik heb hem gezien kan ik dat volledig beamen. Dit is de voorloper van Mean Girls, echt geweldig! De film gaat over Cher. Cher heeft het allemaal: ze is het populairste meisje van school, heeft een rijke vader en haalt ook nog eens goede cijfers. Als er een nieuw meisje op school komt (Tai, gespeeld door Brittany Murphy), besluit Cher haar te helpen. Alles dreigt uit de hand te lopen als Tai populairder wordt dan Cher… En dan is er ook nog haar stiefbroer Josh. Een heerlijke film voor een ongegeneerd avondje meidenfilms kijken.

The Hunger Games: Catching Fire

Mijn zusje had The Hunger Games: Catching Fire nog steeds niet gezien. Daar moest verandering in komen! Voor de tweede keer keek ik Catching Fire en oh wat heb ik weer genoten. Het boek is ontzettend goed verfilmd. Catching Fire is spannend, ontroerend, grappig maar vooral prachtig. Voor de mensen die The Hunger Games niet kennen: lees de boeken en ga vervolgens de twee films zien. In november The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 uit en ik tel de dagen nu al af… Ik kan niet wachten!

10 Things I Hate About You

In het rijtje Clueless past ook zeker 10 Things I Hate About You. Een typische jaren ’90 film, net als Clueless. Ik word altijd wel een beetje sip om het feit dat Heath Ledger in de film speelt, omdat hij er niet meer is. Ik heb deze film denk ik al 20 keer gezien, maar hij blijft leuk.

Life As We Know It

Cateringmanager Holly Berenson (Katherine Heigl) en sportverslaggever Eric Messer (Josh Duhamel) hebben weinig gemeen, behalve de minachting voor elkaar en de liefde voor hun peetdochter, Sophie. Wanneer Holly en Eric plotseling de rol van Sophies ouders op zich moeten nemen, worden ze gedwongen nader tot elkaar te komen om voor haar te zorgen. Dit was echt een hele leuke film! Ik vind Katherine Heigl sowieso altijd erg leuk. Aanrader!

The Proposal

Deze film heb ik ook al een aantal keer gezien, maar hij blijft leuk. De invloedrijke redactrice Margaret (Sandra Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en knappe assistent Andrew (Ryan Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden. Deze film is ZO leuk! Vooral het stukje ‘To the windows, to the walls’. De mensen die de film hebben gezien, weten waar ik het over heb, haha.

Als je benieuwd bent naar alle films die ik dit jaar heb gezien, kijk dan vooral even bij mijn Movie Challenge.

Heb jij nog leuke films gezien de laatste tijd?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 17 juni 2014 / 07:46

  Haha wow ik heb gewoon geen enkele film van je artikel gelezen! Superleuk, heb ik deze zomer om wat in te halen! Fijne inspiratie en leuke tips, dankjewel!

  • Tedje
   Auteur
   17 juni 2014 / 10:15

   Aah leuk, ik ben benieuwd wat je van alle films vindt! :)

 2. 17 juni 2014 / 08:14

  Leuk om te lezen! Je hebt een paar toffe films gezien :)

 3. 17 juni 2014 / 08:53

  Leuke films! Ik heb onlangs nog eens naar de eerste Bridget Jones film gekeken. Binnenkort wil ik de tweede ook nog eens bekijken.

  • Tedje
   Auteur
   17 juni 2014 / 10:15

   Bridget Jones is zoooo leuk! Die ga ik binnenkort weer eens kijken!

 4. 17 juni 2014 / 10:13

  Alleen Clueless heb ik nog niet gezien. Het lijkt me wel een grappige film, maar ik zou er denk ik ook snel genoeg van hebben :-)

 5. 17 juni 2014 / 12:16

  De meeste heb ik ook gezien. THG zelfs als premiere. Dit jaar ga ik weer naar de premiere. Dat was zoooo gaaf!

 6. 17 juni 2014 / 16:42

  Ik heb van dit lijstje alleen nog maar Catching Fire gezien, even mijn to-watch lijstje erbij pakken…

 7. 17 juni 2014 / 19:29

  Ahh, The Hunger Games! Ben zo benieuwd naar het deel dat nog uit moet komen :)

 8. 17 juni 2014 / 19:59

  Een aantal films heb ik nog niet gezien, dus die komen op mijn lijstje. Bedankt voor de tips!

 9. 17 juni 2014 / 22:29

  Cluesless, 10 Things I Hate About You en the Proposal heb ik ook gezien. Alle drie super leuke films!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *