Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

Films die ik de afgelopen tijd heb gezien

De 125 Movie Challenge is nog in volle gang en ik ben goed op weg. Ik heb al 93 films gekeken en ik heb nog iets minder dan vier maanden te gaan. Vandaag zet ik de leukste films op een rijtje voor jullie die ik de laatste tijd heb gezien.

Mud

De vrienden Ellis en Neckbone stuiten op een eiland in de Mississippi op de zonderlinge Mud (Matthew McConaughey), een man die hen een fantastisch verhaal vertelt. Hij zou een man vermoord hebben in Texas en worden achtervolgd door wraakzuchtige premiejagers. Nu is hij op weg naar Juniper (Reese Witherspoon), de liefde van zijn leven, om samen te vluchten. De jongens weten niet of ze Mud moeten geloven, maar besluiten toch om hem te helpen. Als een prachtige vrouw en een groep premiejagers naar hun dorp komen, lijkt Muds verhaal uit te komen.

De beelden die in de film Mud voorbij komen zijn prachtig. Opkomende zon aan de Mississippi, donkere bossen en typische Amerikaanse motels: het creëert een echte sfeer. Ook het heerlijke authentieke ‘Cowboy’ accent behoort daartoe. Het verhaal is ijzersterk door de band die Ellis en Mud opbouwen, verweven met de scheiding van zijn ouders en de kalverliefde voor een meisje van school dat een paar jaar ouder is. Mud is een meeslepend, avontuurlijk en ontroerend verhaal van deze tijd, maar toch ook lijkt op een Amerikaanse klassieker. McConaughey laat in deze film zien dat hij wel meer kan dan alleen de charmeur uithangen en zijn t-shirt uittrekken in romantische films zoals How to Loose a Guy in 10 Days.

Mijn cijfer: 8,5

The Heat

Sandra Bullock speelt de keurige FBI-agent Sarah Ashburn (Sandra Bullock) is de keurige FBI-agent en gaat altijd methodisch te werk. Ze heeft een uitstekende reputatie, maar is ook erg arrogant en niet erg geliefd bij haar collega’s. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) is een politieagent uit Boston. Grote bek, kort lontje. Dat belooft wat, als deze totaal verschillende wetshandhavers samen de strijd aangaan tegen een drugsbaron.

Regisseur Paul Feig scoorde in 2011 hoge ogen met de hilarische komedie Bridesmaids. Ik was daarom ontzettend benieuwd naar zijn nieuwe film: The Heat. Sandra Bullock kroop in haar vertrouwelijke rol als FBI-agent en Melissa McCarthy (uit Bridesmaids) speelt de prettig gestoorde wijkagent. In eerste instantie weigeren ze samen te werken, maar ze zullen toch moeten, anders krijgt Ashburn geen opslag. De chemie tussen de twee is fantastisch. Het lijkt alsof ze al jaren samenwerken en de hilariteit spat van het beeldscherm af. Het opmerkingsvermogen van Mullins is prachtig en zorgt voor gegarandeerd lachen. Het verhaal laat soms wat steken vallen, maar de onwijs grappige scènes in de film maakt dat helemaal goed.

Mijn cijfer: 7,5

Now Is Good

Tessa Scott (Dakota Fanning) weet zeker dat ze haar achttiende verjaardag niet haalt. Ze lijdt aan de ongeneeslijk zieke vorm van kanker: leukemie. Tessa besluit een lijstje te maken met dingen die ze nog wil doen voordat ze doodgaat: een jointje roken, de hele nacht feesten, dronken worden, gearresteerd worden en seks hebben.

Voor ik doodga (Now Is Good) is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Downham. Tessa’s ouders zijn gescheiden. Haar vader gaat mee naar alle behandelingen, terwijl haar moeder er niks mee te maken wil hebben. Tessa heeft besloten om te stoppen met de chemo’s: het heeft geen zin meer. De kanker zit overal in haar lichaam. Ze probeert alles uit haar leven te halen wat er nog in zit: as much as I can, as fast as I can. It’s one journey to the end. Tessa wil geen medelijden. Ze is er alleen totaal niet op voorbereid als ze plots haar buurjongen Adam ontmoet die duidelijk niet doorheeft hoe ziek Tessa is. Ze krijgen samen een ontzettend speciale band, wat Tessa’s vader niet leuk vindt. Hij wil niet dat zijn dochters laatste dagen worden ingepikt door een tienerliefde.

Voor ik doodga is een ontzettend mooie, emotionele film over een 17-jarig meisje dat vecht tegen haar ziekte. Een film met een lach, maar zeker ook een heleboel tranen. Houd tissues bij de hand, want ik moest nog een kwartier nasnotteren.

Mijn cijfer: 7,8

Nog een paar aanraders als je deze films nog niet hebt gezien: The Great Gatsby en Now You See Me. Gaat dat zien!

Welke films raad jij mij aan om nog te kijken?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

16 Reacties

 1. 16 september 2013 / 08:25

  Voor Ik Doodga heb ik gelezen, maar ik zou de film ook heel graag willen zien. Mud en The Heat lijken me ook leuk! The Great Gatsby ook nu ik het achtergrondverhaal heb uitgelegd gekregen van mijn nicht, haha. Je bent al goed op weg met je films!

 2. 16 september 2013 / 09:12

  Mud wil ik ook nog graag zien! Ik heb Now You See Me laatst gezien, dat is ook echt een aanrader. #nospoiler

 3. 16 september 2013 / 10:16

  now is good lijkt mij heel erg leuk, misschien komend weekend eens kijken

 4. 16 september 2013 / 11:09

  Ik wilde je Now You See Me aanraden, totdat ik in één van de laatste regels zag dat je die al gezien had :p. Goede Film! Ga je volgend jaar een tv-serie Challenge doen? Want dan heb ik nog genoeg aanraders!

  • Tedje
   Auteur
   16 september 2013 / 11:30

   Ik kijk op dit moment al heel veel series! Heb er alleen nooit een challenge aan gehangen. Ik weet niet hoeveel afleveringen je moet kijken wil je de challenge halen?

 5. 16 september 2013 / 13:37

  Je bent al aardig op weg met 95 films, 125 moet dan vast lukken. The Heat vond ik ook erg grappig!

 6. 16 september 2013 / 15:38

  Now is good lijkt me een prachtige film!

 7. 16 september 2013 / 18:03

  Ah, die films met dakota fanning wou ik nog graag zien, maar wist de naam niet meer, maar ik ga hem nu gelijk kijken haha!

 8. 16 september 2013 / 18:37

  Goeie films! Now is Good lijkt me prachtig, ik zet hem op me lijstje.

 9. 17 september 2013 / 00:00

  Ik ben ook echt een filmfreak. Kijk per week vaak ook meerdere films. Wil The Heat ook graag nog zien!

 10. 19 september 2013 / 16:45

  Die film The heat lijkt me echt hilarisch om met vriendinnen te kijken op een bankhang avondje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *