Films die ik de laatste tijd gezien heb

leuke-films

De Movie Challenge 2015 is nog steeds volop aan de gang! In juni heb ik echt bar weinig films gekeken (lees: drie), maar in juli en augustus heb ik weer een kleine inhaalslag gemaakt. Ik sta nu op 76 films. Nog 49 te gaan tot het einde van het jaar. Deze films heb ik de laatste tijd gezien, kijk je mee? 

Cinderella (2015)

Het verhaal Cinderella volgt het wel en wee van de jonge Ella (Lily James). Nadat haar moeder overlijdt, trouwt Ella’s vader, een koopman, opnieuw. Ella wil haar liefhebbende vader graag bijstaan, en verwelkomt haar nieuwe stiefmoeder (Cate Blanchett) en haar dochters Anastasia (Holliday Grainger) en Drisella (Sophie McShera) in hun huis. Maar wanneer Ella’s vader onverwachts overlijdt, is ze overgeleverd aan een jaloerse en wrede nieuwe familie.

Het bekende Cinderella verhaal, maar dan in een geheel nieuw jasje gestoken. Verfrissend! Als je van sprookjes houdt, is dit natuurlijk een absolute aanrader. Ik heb me prima vermaakt bij het kijken van deze films!

Love, Rosie (2014)

Rosie (Collins) en Alex (Claflin) delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig?

Na een half uur begonnen de tranen al te rollen. Dit is zo’n film die je niet moet kijken als je absoluut geen zin hebt in een zielige film. Maar hij is wel prachtig, echt een aanrader!

Magic Mike XXL (2015)

Drie jaar nadat Mike op zijn hoogtepunt het strippersleven vaarwel zei, besluiten de overgebleven leden van de Kings of Tampa ook de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: Nog één keer knallen in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike in de spotlights. Onderweg naar hun allerlaatste show, met stops in Jacksonville en Savannah waar ze oude kennissen ontmoeten en nieuwe vrienden maken, leren Mike en de mannen nieuwe moves en schudden ze op verrassende wijze het verleden van zich af.

Na Magic Mike was ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar Magic Mike XXL. Niet verkeerd om Channing Tatum allerlei sexy dansjes met ontbloot bovenlichaam te zien, toch? De eerste film bevatte niet heel veel verhaal, maar ach, wat maakt het ook eigenlijk uit? Dit is echt een film om samen met je vriendinnen te kijken en ongegeneerd te kijken naar gespierde mannen. Want laten we eerlijk zijn, daar gaat het gewoon allemaal om.

Paper Towns (2015)

Paper Towns is een coming of age-verhaal over Quentin (Nat Wolff) en zijn raadselachtige buurmeisje Margo (Cara Delevingne), die zo dol op mysteries is, dat ze er zelf een is geworden. Margo neemt Quentin mee op een nachtelijk avontuur, maar verdwijnt dan plotseling. Wat ze achterlaat, zijn een aantal cryptische aanwijzingen die Quentin moet ontcijferen. De zoektocht mondt voor Quentin en zijn gevatte vrienden uit in een bijzonder avontuur dat zowel hilarisch als ontroerend is. Om Margo terug te vinden, moet Quentin ontdekken wat de waarde is van echte vriendschap en ware liefde.

Wat een leuke en grappige film is Paper Towns! Cara Delevinge speelt haar rol perfect en wat mij betreft mag ze vaker gaan acteren!

The Rebound (2009) 

Sandy (Catherine Zeta-Jones), een huisvrouw en moeder van twee kinderen, ontdekt dat haar man ontrouw is geweest. Na een haastige echtscheiding besluit ze om haar huis te verlaten en naar New York City te verhuizen met haar jonge zoon en dochter. Daar gaan ze een nieuw leven beginnen. Sandy huurt een appartement boven een koffiehuis en raakt bevriend met een van de obers, Aram Finklestein (Justin Bartha). Aram, die 25 is, weet niet zeker wat hij wil doen met zijn leven, al heeft hij een universitaire studie gehad. Hij besluit om de babysitter van Sandy’s kinderen te worden en uiteindelijk is hij hun fulltime oppas.

Wat is dit een leuke film zeg! Catherine Zeta-Jones vind ik een super leuke actrice en de film bevat veel humor. Als je zin hebt om een leuke, luchtige film te kijken met je vriendinnen, je zusje of je moeder, dan is dit de perfecte film.

Heb jij deze films al gezien? En welke zou jij nog graag willen zien? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. 20 augustus 2015 / 17:09

  Ik vond Paper Towns eerlijk gezegd een beetje tegenvallen (volgensmij ben ik de enige). Natuurlijk waren er genoeg grappige stukjes want ik heb wel hardop moeten lachen, maar ergens ging ik niet met een heel goed gevoel naar huis. Tóch heel nieuwsgierig naar het boek, dus daar ben ik gisteren in begonnen :-)

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2015 / 18:04

   Ik heb het boek niet gelezen en dat ga ik denk ik ook niet meer doen, omdat ik de film heb gezien. Jammer dat je hem een beetje vond tegenvallen!

 2. 20 augustus 2015 / 17:15

  Ik ben erg benieuwd naar Paper Towns, Magic Mike XXL & Cinderella!

 3. 20 augustus 2015 / 17:19

  Ja leuke films, alleen Magic Mike vind ik zelf niet zoveel aan.

 4. 20 augustus 2015 / 17:21

  Ik heb alle films nog niet gezien, maar wil ze graag bekijken! Ze lijken allemaal erg leuk. X

 5. 20 augustus 2015 / 17:24

  The Rebound en Paper Towns heb ik gezien. Cinderella zou ik graag nog gaan zien.
  Paper Towns heb ik gekeken met mijn kleindochter, zij vond hem geweldig, maar ik vond hem een klein beetje tegenvallen.
  Groetjes Irene.

 6. 20 augustus 2015 / 17:25

  Ik wil paper towns nog zien, maar thuis. Omdat ik veel hoor dat die tegenvalt! Ik heb nu 169 films / seizoenen van series gezien. 1 seizoen van een serie telt als 1 film, terwijl het eigenlijk meer tijd in beslag neemt, maar ach,

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2015 / 18:06

   1 seizoen is 1 film? Dat is inderdaad onzin, haha! Ik kijk zelf ook nog 9238429 series ernaast, dat kost inderdaad HEEL veel tijd. Helemaal als je bedenkt dat ik afgelopen jaar het complete Gossip Girl seizoen en bijna alle afleveringen van The Vampire Diaries weer opnieuw heb gekeken. En gewoon nog de series die ik altijd al volg en dat zijn er ook een stuk of zeven à tien denk ik ;)

 7. 20 augustus 2015 / 18:22

  Alleen The Rebound heb ik van deze films gezien :-)!

 8. 20 augustus 2015 / 23:23

  leuke films heb je gekeken! Papertowns, cinderella en magic mike wil ik nog zien :)

 9. 20 augustus 2015 / 23:39

  Wauw wat wveel films maar wel heel tof! Ik ken ze allemaal toevallig!

 10. 20 augustus 2015 / 23:53

  Paper towns staat hier ook op het lijstje, misschien dat ik morgen even ga haha

 11. 21 augustus 2015 / 08:50

  Paper Towns vond ik ook leuk! Love, Rosie wil ik nog graag een keer zien en Cinderella lijkt me ook tof. Ik heb trouwens nog nooit een Magic Mike-film gezien, is dat erg? :P

  • Tedje
   Auteur
   21 augustus 2015 / 09:07

   Haha, ja, heel erg!! Wel een echte mustsee voor vrouwen hoor ;)

 12. 21 augustus 2015 / 10:58

  Leuk, ik vond Magic Mike wel leuk. ;)
  Ik wil paper towns nog graag zien en ik ben zeer benieuwd naar hoe Cara het speelt.

 13. 21 augustus 2015 / 13:25

  Ik heb Cinderella ook net gezien, maar voor mij viel hij wat tegen. Ik verwachtte er waarschijnlijk te veel van

 14. 23 augustus 2015 / 13:06

  Ik vond Love, Rosie zo’n mooie film. Naast dat het verhaal best wel heftig was, vond ik het verhaal ook heel erg mooi en soms ook grappig. Lily Collins en Sam spelen deze rollen echt geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *