Films die ik de laatste tijd heb gezien

 photo Films.jpg

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een film artikel online zette, dus daar werd het weer eens tijd voor! In dit artikel vind je onder andere een animatiefilm, een romantische film en het tweede deel van Divergent: Insurgent! 

Paddington (2014) 

Na een allesvernietigende aardbeving in Peru wordt Paddington, één van de laatst overgeblevenen van de pratende berensoort door zijn tante op de boot naar Londen gezet, in de hoop dat hij daar een nieuw leven kan opbouwen. Een ontdekkingsreiziger die Paddingtons oom en tante jaren geleden bezocht in het oerwoud vertelde hen dat ze altijd welkom zouden zijn in Londen, maar eenmaal aangekomen ontdekt Paddington dat de Westerse visie op immigranten behoorlijk is veranderd. Gelukkig komt hij al gauw de familie Brown tegen, die bereid is hem tijdelijk in huis te nemen. Maar gevaar duikt op in de vorm van het Cruella de Vil-achtige type Millicent, die Paddington maar al te graag wil toevoegen aan haar collectie van opgezette dieren.

Ik hou van animatiefilms en van Paddington, hij heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik keek vroeger heel graag naar tekenfilmpjes van Paddington. In Paddington gaan geanimeerde personages en echte mensen samen. Riskant, maar in Paddington vind ik het super goed gelukt. De film is niet alleen grappig, hij is ook best spannend!

IMDB-cijfer: 7.3 | Mijn cijfer: 7.3

The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking (Eddie Redmayne), zijn liefdesrelatie met Jane Hawking (Felicity Jones) en zijn gevecht tegen de ziekte ALS. De film is gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ geschreven door Jane Hawking en is geregisseerd door Academy Award winnaar James Marsh (Man on Wire). Niet gek dat Eddie Redmayne een Oscar kreeg voor zijn rol in deze film, want wauw, wat is de film mooi zeg! Echt zeker de moeite waard om te kijken. En vergeet niet om er een zakdoekje bij te pakken.

IMDB-cijfer: 7.8 | Mijn cijfer: 8

Short Term 12 (2013)

Grace is leidinggevende in een opvanghuis waar ze dagelijks met liefde probleemkinderen opvangt. Ze worstelt met problemen uit haar eigen jeugd, waar haar relatie met collega Mason onder lijdt. Als de jonge Jayden in het opvanghuis komt wonen, wordt Grace gedwongen om ook haar eigen problemen onder ogen te komen.

Dit is echt zo’n film die je samen met je vriend of met je gezin kunt kijken. Een super heftige film over jongeren met problemen. Je wordt helemaal de film in getrokken en meegesleurd door de heftige verhalen van de jongeren die in Short Term 12 verblijven. Echt een aanrader!

IMDB-cijfer: 8 | Mijn cijfer: 8.2

Insurgent (2015)

In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

Insurgent zit vol met spectaculaire effecten en dat vind ik wel heel vet gemaakt. Shailene Woodley speelt niet zo sterk als we van haar gewend zijn (bijvoorbeeld in The Fault in Our Stars). Miles Teller (van Whiplash) daarentegen vind ik wel erg sterk. Ik vond de film vermakelijk en spannend. Soms zat ik op het puntje van mijn stoel. Als je de eerste film hebt gezien, moet je deze natuurlijk ook gaan bekijken. Ik keek de film in IMAX, wauw wat een beleving! De film dringt door tot in je botten door het geluid en de IMAX-bril die je op hebt. Dat is wel echt een toegevoegde waarde!

IMDB-cijfer: 7 | Mijn cijfer: 7

The Longest Ride 

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Ik heb bijna de hele film met een glimlach op mijn gezicht gekeken. Scott Eastwood is echt een genot om naar te kijken (helloooo abs!). En waren alle mannen maar zo romantisch als Ira en Luke, dat wil toch iedere vrouw? The Longest Ride is een film om verliefd op te worden. Niet de hele tijd zat ik te genieten van de film, want dames, hou de tissues maar vast bij de hand! Ook bij deze Nicholas Sparks film ga je het niet droog houden. Zou dat komen omdat deze film gemaakt is door de makers van The Fault in Our Stars? Ik had in ieder geval weer een aantal tissues nodig.

IMDB-cijfer: 7.2 | Mijn cijfer: 7.7

Wil je weten welke films ik nog meer heb gezien afgelopen tijd? Klik dan hier. Heb jij deze films al gezien?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 28 april 2015 / 06:41

  Leuk om te zien welke films je hebt gekeken. Ik ben erg benieuwd naar Paddington en Insurgent. The theory of everything lijkt me ook een erg mooie film.

 2. Marloes
  28 april 2015 / 11:52

  Heerlijk artikeltje om te lezen! Ik word hier vrolijk van haha, geen idee waarom eigenlijk.
  Maar wat ik wel weet is dat ik the longest ride en the theory of everything binnenkort ga kijken!

  • Tedje
   Auteur
   28 april 2015 / 15:31

   Ah, wat een lief compliment Marloes. Doet me goed! :) Leuk! Ben benieuwd wat je van de films vindt!

  • Tedje
   Auteur
   30 april 2015 / 11:12

   Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

 3. 30 april 2015 / 19:39

  INSURGENT ♥♥♥♥ Leuke films, the theory of everything lijkt me echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *