Films die ik de laatste tijd heb gezien

 photo films-teddlicious.jpg

In april liet ik voor het laatst zien welke films ik allemaal de afgelopen tijd heb gezien. Tijd voor een update dus!

The Age of Adaline (2015) 

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30.
Lang, heel lang keek ik uit naar deze film. Toen ik hoorde dat mijn favoriete Gossip Girl actrice Blake Lively in deze film ging spelen, was ik door het dolle heen. Even later hoorde ik dat onze eigen Michiel Huisman ook een grote rol zou hebben in The Age of Adaline, werd ik helemaal gek. Het is niet voor niets dat Upcoming dit artikel over Huisman maakte… Blake Lively is mijn girlcrush en Michiel Huisman is gewoon mijn crush, haha. Best movie couple ever! The Age of Adaline is gemaakt door dezelfde makers als The Time Traveler’s Wife en mijn favoriete film of all time The Notebook. Wat mij betreft alle ingrediënten om een prachtige film te worden. Wat heb ik genoten van The Age of Adaline!

IMDB cijfer: 7,3
Mijn cijfer: 8

Soul Surfer (2011)

Een jonge surfster verzamelt de moed om opnieuw de oceaan in te gaan nadat ze haar arm heeft verloren door een aanval van een haai. Deze film keek ik een tijdje geleden op Netflix en ik vond hem best leuk! In de hoofdrol Annasophia Robb (ook wel bekend uit The Carrie Diaries). Ik vond het een erg vermakelijke film om te zien. Het onderwerp is vrij heftig vind ik en ik vind het knap hoe ze alles in beeld hebben gebracht. Leuk ook om de behind the scenes video te zien nadat je de film hebt gekeken. Geen wauw-gevoel, maar het was zeker ook geen prutfilm. De film is trouwens gebaseerd op een waargebeurd verhaal, heftig!

IMDB cijfer: 7,1
Mijn cijfer: 6,7

Kingsman: The Secret Service (2014)

Eggsy (Taron Egerton) vult zijn dagen door in de kroeg te hangen met zijn vrienden. Harry Hart (Colin Firth) neemt hem onder zijn vleugels om een oude schuld te vereffenen en draagt Eggsy voor om deel te nemen aan een ultra-competitief spionnentrainingsprogramma. Precies op dat moment ontstaat er een onheilspellende dreiging in de vorm van een gestoorde hightech genie Valentine (Samuel L. Jackson).

Met de combinatie Engelse humor en actie zit het wel snor: de film is een dikke knipoog naar de James Bond films. Een van de huisdieren wordt zelfs J.B. genoemd. De film vindt een mooie middenweg tussen heftige explosies, humor en rustpunten wanneer het moet. Zeker zeer vermakelijk om naar te kijken!

IMDB cijfer: 7,9
Mijn cijfer: 7,5

Interstellar (2014)

Interstellar is een film die al tijden op mijn to-watch-lijstje stond. Eindelijk bekeek ik de film een paar weken geleden samen met mijn vriend.

De film gaat over ruimtevaarder Cooper die zijn twee kinderen verlaat om op een ruimtemissie te gaan. Een detail: tijd is relatief, dus een tochtje naar de eerste planeet duurt voor Cooper drie uur, maar ‘in het echt’ duurt het 23 jaar. Zijn dochter is ineens even oud als hijzelf. Soms is de film wat lastig te volgen, maar ik denk dat je je maar gewoon mee moet laten slepen. Ik heb deze film op de laptop gezien, maar ik denk dat deze film adembenemend moet zijn geweest in de bioscoop, en dan zeker in IMAX. Ik heb ook Gravity gezien, maar dan vond ik Interstellar toch een stuk bijzonderder en mooier. De film duurt bijna drie uur, maar dat gevoel krijg je niet echt. Echt een top film!

IMDB cijfer: 8,7
Mijn cijfer: 8,5

Spy (2015)

Een film gemaakt door de makers van The Heat en Bridesmaids? Die moest ik zien. Bovendien vind ik Melissa McCarthy altijd erg grappig in films, dus samen met mijn zusje ging ik erheen.

McCarthy speelt de CIA-agent Susan Cooper. Ze werkt samen met de geheim agent Bradley Fine, die in ‘het veld’ alles opknapt, terwijl Cooper aan de zijlijn alles mee volgt via schermen en infraroodcamera’s en is ze eigenlijk zijn geweten. Cooper is hopeloos verliefd op Fine. Dus als Fine het slachtoffer wordt van een moord door de criminele Rayna (Rose Bryne, Helen uit Bridesmaids) is ze super verdrietig en staat ze er alleen voor. Maar Fines taak moet afgemaakt worden, hoe dan ook en Cooper vindt dat zij dat moet doen. Ze wordt naar Parijs gestuurd om een nucleair wapen op te sporen.

McCarthy speelt haar rol briljant. Meerdere malen heb ik hardop moeten lachen in de bioscoop. Een heleboel flauwe grappen, maar ook een aantal sterke momenten komen in de film voor. Niet alleen de hoofdrol is geweldig, ook over de bijrollen is goed nagedacht: de flirterige Italiaanse geheim agent Aldo (Peter Serafinowicz) en CIA-collega Nancy (Miranda Hart) zorgen regelmatig voor hardop gelach. Nancy wordt op een gegeven moment wel irritant vind ik, maar het is zeker een grappig karakter dat je niet echt verwacht bij de CIA. Spy is absoluut het bekijken waard!

IMDB cijfer: 7,6
Mijn cijfer: 7,5

Benieuwd naar alle films die ik de laatste tijd heb gezien? Neem dan een kijkje bij mijn Movie Challenge van 2015!

Welke films heb jij de laatste tijd gezien? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. Susan
  25 juni 2015 / 07:20

  Wist Je dat Soul Surfer waargebeurd is? Het boek is nog heftiger dan de film!

  • Tedje
   Auteur
   25 juni 2015 / 09:49

   Ja, wist ik inderdaad!! Zal ik er nog even bijzetten ;)

 2. 25 juni 2015 / 09:55

  Cool dat je er zoveel gezien hebt. Ik kijk bijna nooit films, ik heb zo weinig geduld! Hahaha. Ik ben gister toevallig wel naar Jurassic World geweest, supertof!

 3. 25 juni 2015 / 10:06

  Leuk dat je zoveel films gezien hebt! Spy heb ik ook gezien en ik vond de film erg grappig. Naar The Age of Adeline wil ik ook nog erg graag.

 4. Sarah
  25 juni 2015 / 21:41

  Leuke films! Heb je ze allemaal gezien in de bioscoop ?

  • Tedje
   Auteur
   27 juni 2015 / 12:24

   Ik heb alleen The Age of Adaline en Spy in de bioscoop gezien!

 5. Nienke
  26 juni 2015 / 15:01

  You’re not you is ook nog wel een aanrader om eens tussendoor te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *