Films die ik de laatste tijd heb gezien

films

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat ook het einde van mijn Movie Challenge nadert. Of ik hem dit jaar ga halen? Ik denk het niet. Op dit moment zit ik op de 99 films en mijn doel is 125 aan het eind van het jaar. Dat betekent dat ik vanaf nu bijna iedere dag een film moet kijken. Nee, het moet wel leuk blijven! Kijken jullie mee naar de films die ik de afgelopen tijd heb gezien? Misschien haal je er wel ideeën uit!

The Longest Ride (2015)

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira’s herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel.

Ik heb bijna de hele film met een glimlach op mijn gezicht gekeken. Scott Eastwood is echt een genot om naar te kijken (helloooo abs!). En waren alle mannen maar zo romantisch als Ira en Luke, dat wil toch iedere vrouw? The Longest Ride is een film om verliefd op te worden. Niet de hele tijd zat ik te genieten van de film, want dames, hou de tissues maar vast bij de hand! Ook bij deze Nicholas Sparks film ga je het niet droog houden. Zou dat komen omdat deze film gemaakt is door de makers van The Fault in Our Stars? Ik had in ieder geval weer een aantal tissues nodig.

Ex Machina (2015)

Jonge programmeur Caleb wordt geselecteerd om mee te doen aan een baanbrekend experiment waarbij hij in contact komt met de intelligente robot Ava. Caleb moet de mooie kunstmatige intelligente robot testen op haar menselijke vaardigheden. Zij vertelt dat haar uitvinder Nathan niet te vertrouwen is. Of is dit een kunstmatig spelletje?

Deze film zet je echt aan het denken. Hoe zou het zijn als er zulke geavanceerde robots waren dat je niet eens merkt dat het een robot is? Zouden deze wezens de wereld kunnen overnemen? De film klopt in de kleinste details: de villa en de locatie is perfect, maar ook het lichaam van Ava. Toch mis ik iets in de film. Al vrij snel wordt Caleb naar de villa gestuurd, terwijl je nog helemaal niks over hem weet. De film duurt ook maar 108 minuten en wat mij betreft had de film nog wel wat beter ingeleid mogen worden. Er is zoveel meer uit te halen! Toch vond ik het een erg vermakelijke film en ik vind ik het vooral bizar dat dit soort dingen in de toekomst er misschien echt gaan komen…

Ja, ik wil! (2015)

Roos (Elise Schaap) is mooi, leuk, succesvol en begin dertig. Steeds als ze begint te dromen van een huwelijk, wordt ze gedumpt. En dan wordt ze ook nog eens uitgenodigd op de bruiloften van haar exen (o.a. Jeroen Spitzenberger) en best friend forever (Thomas Cammaert). Om zichzelf niet te laten kennen, neemt ze haar jongere stagiair Daan (Martijn Lakemeier) mee naar alle ceremonies. Ze raakt veelvuldig verzeild in gênante situaties en valt prompt als een blok voor de charmes van een aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Men zegt wel: “Van een bruiloft komt een bruiloft”, maar is hij de ware Jacob tegen wie ze ‘Ja, ik wil!’ zal zeggen?

De film vliegt werkelijk waar voorbij. Ik heb echt dubbel en dwars genoten van Ja, ik wil! Martijn Lakemeier speelt zijn rol als stagiair Daan perfect, ook al heeft hij nog nooit echt de rol van ‘hunk’ gespeeld. Geweldig! Ook de bijfiguren in de film zijn allemaal geestig. De film is iet wat voorspelbaar, maar who cares? Wie zin heeft in een heerlijke feelgood movie heeft, is bij Ja, ik wil! aan het juiste adres. De film zit lekker in elkaar, heeft leuke muziek en er zitten gewoon hele grappige stukken in de film. Soms zo grappig dat ik hardop moest lachen en ik was niet de enige in de zaal. Ja, ik wil! Is een heerlijke film om samen met je vriendinnen, je moeder of je zus te kijken.

Inside Out (2015)

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Joy, Fear, Anger, Disgust and Sadness. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Joy, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Hou jij van animatiefilms? Dan mag je Inside Out absoluut niet overslaan. Wat een heerlijke film is dit! Compleet met een lach, maar ook zéker met een traan.

The Hunger Games: Mockingjay Part 2 (2015)

In Mockingjay Part 2 gaan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en District 13 de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool aan. Nadat Katniss al twee keer de Hongerspelen heeft overleefd en is uitgeroepen tot de spotgaai, was in Mockingjay Part 1 de uitbraak van de oorlog in de districten te zien. In november gaat de strijd verder.

Weken, wat zeg ik, maanden heb ik uitgekeken naar The Hunger Games: Mockingjay Part 2 en vorige week ging ik hem dan eindelijk bekijken. En wat was ‘ie vet! Ik wist al hoe hij ging aflopen, omdat ik de boeken heb gelezen, maar toch vond ik het boek weer perfect verfilmd. Of ik het jammer vind dat er nu geen The Hunger Games films meer komen? Nee, ik denk het niet. Het is goed geweest zo en het is een prachtige serie films geworden waar over twintig jaar (denk ik) nog over gesproken gaat worden.

Welke films heb jij gezien of wil jij nog graag zien?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 26 november 2015 / 06:52

  The Hunger Games en The Longest Ride heb ik ook gezien. De andere drie wil ik allemaal nog zien :-)!

 2. Bonita
  26 november 2015 / 07:34

  The hunger games Mockingjay part 2 en The longest ride heb ik ook gezien! Geweldige films! Heb bij ze allebei wel even zitten huilen :’)

 3. 26 november 2015 / 07:59

  Leuk! Ik wil the hunger games nog gaan kijken in de cinema en inside out wil ik ook graag eens kijken. :)

 4. 26 november 2015 / 09:23

  Ja, Mockingjay was echt heel erg gaaf. Ik heb er enorm van genoten!

 5. 26 november 2015 / 10:32

  Ik hoor juist van veel mensen dat het tweede deel heel erg tegenviel. Ik heb zelf de boeken ook gelezen, dus ik ben heel erg benieuwd. En the longest ride vond ik echt één van de mooiste films ooit :) Liefs

 6. 26 november 2015 / 11:24

  Leuk! Ik vond deel twee ook erg gaaf! Leuke films!

 7. 26 november 2015 / 16:37

  The longest ride en ja ik wil zou ik nog zo graag een keer willen zien!

 8. 26 november 2015 / 17:14

  Ik ben zelf zo benieuwd naar het nieuwe deel van the hunger games. En ja ik vind het wel jammer dat er geen nieuwe meer komt!

 9. 26 november 2015 / 19:32

  Ik wil het laatste deel van The Hunger Games zo graag zien, ben heel benieuwd!

 10. 26 november 2015 / 19:52

  The longest ride wil ik nog graag zien. The hunger games heb ik gezien , vond het echt een goede film

 11. 26 november 2015 / 23:10

  The Longest Ride wil ik nog zien, maar The Hunger Games heb ik vorige week woensdag al gezien. Epic! Jammer dat het de laatste film was.

 12. 27 november 2015 / 10:14

  Ik heb Longest Ride en Inside Out ook allebei gezien, wat een heerlijke films zijn dat! De andere films staan nog op mijn watchlist!

 13. 27 november 2015 / 12:22

  Ex machina en natuurlijk de hunger games 4 wil ik erg graag zien

 14. 27 november 2015 / 19:26

  ‘Ja, ik wil’ heb ik ook gezien in de bios en vond ik stiekem best een heel leuke film! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *