Films die ik de laatste tijd heb gezien

‘Tedje, weet jij nog een leuke film?’ Deze vraag krijg ik regelmatig. Of ik dat erg vind? Absoluut niet! Ik vind het leuk om films te kijken, maar nog leuker om mijn favorieten te delen met anderen. Dus hierbij: leuke films die ik de afgelopen tijd heb gezien. 

The Perfect Date

We beginnen met een heerlijke chickflick van Netflix: The Perfect Date. Om geld voor zijn studie te verdienen, maakt een scholier een app waarmee mensen hem als nepdate kunnen inhuren. Maar dan komen er echte gevoelens op… Voorspelbaar? Ja. Is dat erg? Nee. Knappe gast in de hoofdrol? Ja: Noah Centineo!! Need I say more? Nou, waar wacht je nog op dan? Kijken die handel!

Dumbo

Ik ben een sucker voor Disney-films. Ik heb ze allemaal gezien en ik ben dan ook heel blij dat Disney dit jaar verschillende remakes maakt van haar klassiekers. Dumbo zag ik in de bioscoop, in 3D. Visueel is Dumbo een feest om naar te kijken, zeker in 3D in de bioscoop. Vanderveres steampunk-versie van Disneyland – waar Dumbo ‘moet’ optreden – is mooi bedacht en gemaakt. Het is zelfs spannend! De roze olifanten-scène is een genot: Dumbo die lief en tevreden meekijkt maakt je aan het huilen. Tenminste, mij dan. En het einde ook. Je bent gewaarschuwd als je, net als ik, een slappe vaatdoek bent.

Bird Box

Bird Box, de film waar iedereen het over had een tijdje geleden. En dan vooral over de Bird Box challenge. Ik had de film nog steeds niet gezien. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Bird Box is een aparte film. De film gaat over Malorie (Sandra Bullock), een vrouw die samen met twee jonge kinderen een veilige plek probeert te bereiken. Dat is moeilijk, want ze dragen een blinddoek. Als ze die niet dragen en je komt oog in oog met ‘het’ – wat dat dan ook mag zijn – gaan ze sowieso dood. Zoals gezegd: een aparte film. De film is spannend, maar tegelijkertijd mist het ook diepgang. Ik zou zeggen: geef hem een kans en ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

Gone Girl

Gone Girl gaat over Nick en Amy, die vijf jaar getrouwd zijn. Ze lijken dolgelukkig met elkaar, maar al vroeg in deze thriller blijkt dat hun huwelijk helemaal geen rozengeur en maneschijn is. Wanneer Amy op hun 5-jarige anniversary spoorloos verdwenen is, wordt er meteen een grote zoektocht georganiseerd. Een van de spannendste films met de meest bizarre plottwist die ik ooit heb gezien. Ik zag de film afgelopen maand voor de derde keer en hij blijft gewoon heel erg goed. Kijken dus!

Het Verlangen

Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk. Ik als boekenliefhebber moest deze film zien. Het is zeker geen steengoede film van de bovenste plank, maar vermakelijk is hij wel.

Me Before You

Lou Clarcke wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor, een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Voor deze film moet je echt in de mood zijn, want: tissue alert!! Pak er rustig maar een hele box tissues bij, want als je het droog houdt bij deze prachtige film, ben je een tough cookie.

Benieuwd naar meer leuke films die ik heb gezien? Klik hier.

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 6 mei 2019 / 09:29

  Ah leuk! Bird Box heb ik ook pas gezien. De rest eigenlijk nog niet, dus dan weet ik wat ik te doen heb vanavond ;-).

  • Tedje
   Auteur
   6 mei 2019 / 12:38

   Aah leuk dat ik je nog heb kunnen inspireren! Ik ben benieuwd welke film je als eerst gaat kijken!

 2. 6 mei 2019 / 09:37

  Leuk lijstje! Me before you is echt een prachtige film heb hem inmiddels twee keer gezien. Birdbox vond ik erg tegenvallen. Hij werd super gehyped, maar ik vond het langdradig. Jaaaa Gone girl is echt super goed, heel bizar! The perfect date schrijf ik op mijn lijstje die lijkt me erg leuk.

  • Tedje
   Auteur
   6 mei 2019 / 12:39

   Ik vond Birdbox ook erg tegenvallen! En Me Before You, tsja, dat is gewoon ultiem janken! En Gone Girl is inderdaad heel goed, love it. Ik ben benieuwd wat je van The Perfect Date vond, veel kijkplezier alvast!

 3. Mieke | mieksmind
  6 mei 2019 / 19:30

  Ik heb ze allemaal gezien of bird box na. Ik vond de trailer al vaag dus ik dacht, nahhh toch maar niet. Dombo heb ik ook in de bios gezien, GE-WEL-DIG

 4. Anita
  6 mei 2019 / 21:45

  Zitten zeker mooie films tussen, maar heb je toevallig “the mule” van Clint Eastwood al gezien? Aanrader!

  • Tedje
   Auteur
   10 mei 2019 / 17:23

   Nee die heb ik nog nooit gezien! Ik ga het eens opzoeken, thanks voor de tip!

 5. 7 mei 2019 / 14:48

  Leuke films! Zelf heb ik Me Before You & The Perfect Date ook allebei gezien; heel vermakelijk :)

 6. 8 mei 2019 / 18:22

  Me before you is zo’n dramatische film! Daar heb ik flink bij lopen snotteren geloof ik. Ik zag Gone Girl ooit in de bios en weet nog dat ik dat toen een goede film vond. Heb ‘m daarna nooit meer gezien, dus goed dat je me er aan herinnert.

  • Tedje
   Auteur
   10 mei 2019 / 17:24

   Ja echt een aanrader om hem nog een keer te kijken, ook al heb je hem al een keer gezien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *