Films die ik de laatste tijd heb gezien

Films die ik de laatste tijd heb gezien

Het einde van het jaar begint zo langzamerhand in zicht te komen, en dat betekent dat de Movie Challenge waar ik mee bezig ben ook flink begint op te schieten. Zoals jullie wellicht weten ben ik bezig om 125 films te kijken dit jaar. Vorig jaar keek ik er 150, maar toen moest ik een te grote inhaalslag maken de laatste paar dagen van december. Daarom besloot ik het dit jaar rustiger aan te doen. Ik ben tot nu toe best goed bezig, ik heb al 109 films gezien. Vandaag deel ik de noemenswaardige films met jullie die ik de afgelopen tijd heb gezien.

(500) Days of Summer

Deze film stond al een hele tijd heel hoog op mijn to-watch lijstje en vorige week keek ik hem dan eindelijk.

Summer (Zooey Deschanel) gelooft niet in liefde, het bestaat niet volgens haar: ‘Love is just a fantasy.’ Natuurlijk wordt Tom (Joseph Gordon-Levitt) stapelverliefd op haar. Hij is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met haar zal delen. In de film zien we vijfhonderd dagen dat Summer in het leven van Tom is. Het begint met de break-up, maar je ziet ook dag 1, de dag dat ze elkaar ontmoetten. Zo springt het een aantal keer heen en weer. We zien herinneringen die Tom heeft aan Summer en momenten dat hij haar wil terugwinnen. Een enorm contrast dus, want het ene moment is Tom super duper happy en het andere moment is hij verschrikkelijk ongelukkig.

Ik heb onwijs gelachen om de IKEA-scène en de hilarische uitspraken van Summer, maar ik heb ook zeker een traan gelaten. Dit is een van de mooiste films die ik ooit heb gezien.

Ik wil niet al teveel verklappen over de film, daarvoor moet je hem echt zelf gaan bekijken. Ik heb onwijs genoten van (500) Days of Summer. Alles klopte: de muziek, de kleding, de cast, de set, de sfeer. Bekijk hier de trailer.

21 Jump Street

Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) haatten elkaar op de middelbare school. Schmidt was de nerd, Jenko de populaire sportieveling. Op de politieacademie komen ze elkaar weer tegen en worden ze beste vrienden. Wanneer ze geslaagd zijn, verwachten ze gelijk aan de slag te gaan om het kwaad te bestrijden. Ze worden echter parkwachters, geen heftige achtervolgingen en schietpartijen dus. Vanwege hun jeugdige uiterlijk komen Schmidt en Jenko terecht bij 21 Jump Street, een undercover project. Ze gaan terug naar high-school om te onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het verkopen van de populaire maar gevaarlijke nieuwe drug H.F.S. (Holy Fucking Shit).

Wat een heerlijke film is 21 Jump Street, en dat ligt niet alleen aan hunk Channing Tatum. Het aantal grappen komt in hoog tempo op je af, Tatum en Hill vormen een perfect komisch duo. Alles wat ze zeggen en doen heeft een grappige wending. Johnny Depp komt ook nog even om de hoek kijken, ik denk dat hij de remake van 21 Jump Street niet wilde missen. De film is namelijk gebaseerd op de gelijknamige serie (1987-1991) waar Depp een tieneridool werd.
Ik ga niet al te veel verklappen over de film, dat is simpelweg gewoon niet leuk! Je moet hem echt kijken als je zin hebt om te lachen. Deze film is ook uitermate geschikt om met je vriendje, je date of je broer te kijken. Actie, humor en hottie Channing Tatum, wat wil je nog meer? Bekijk hier de trailer. Ik zag dat er een vervolg op 21 Jump Street in de maak is, namelijk 22 Jump Street. I can’t wait! 

We’re the Millers

Drugsdealer David Clark wordt van de Verenigde Staten naar Mexico gestuurd om een grote lading wiet de grens over te smokkelen. Vragen om moeilijkheden natuurlijk. David vraagt zijn strippende buurvrouw Rose (Jennifer Aniston) om zijn vrouw te spelen en zoekt twee tieners uit die hun kinderen moeten zijn. Als braaf, typisch Amerikaans gezin gaan ze met camper het avontuur aan. The Millers op vakantie in Mexico.

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van deze film, maar de trailer leek me best leuk dus ik besloot hem te kijken. Ik werd aangenaam verrast, want er zitten een paar scènes in waar ik wel om heb moeten lachen. Een echte ‘verstand-op-nul’ film voor een avondje met je vriend of gezin. Bekijk hier de trailer.

Zwartboek

Een film die ik al een aantal keer had gezien, maar nog steeds steengoed is. Zwartboek is een film over de Tweede Wereldoorlog, een onderwerp dat mij altijd erg aanspreekt. We volgen de joodse Rachel, of Ellis de Vries, zoals ze later wordt genoemd (Carice van Houten). Tijdens een vluchtpoging via de Biesbosch wordt haar hele familie door de Duitsers uitgemoord. Zij blijft als enige over. Ze besluit zich aan te sluiten bij het verzet. Ze infiltreert de Duitsers door het liefje te spelen van een van de hoge officieren. Ze probeert informatie los te peuteren die het verzet kan helpen bij het bevrijden van gevangenen.

Van Houten is geknipt voor deze rol. Ze weet je te raken op de juiste momenten. ‘Houdt het dan nooit op?’ Zwartboek is een Nederlandse film die je gezien moet hebben wat mij betreft. Bekijk hier de trailer.

Dispicable Me 2

Afgelopen maand keek ik eindelijk Dispicable Me 2. De eerste film vond ik geweldig (It’s so fluffy I’m gonna die!!) dus ik kon niet wachten om deel 2 te zien.

Gru het kwaadaardige meesterbrein, is terug maar heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Hij zit een stuk lekkerder in zijn vel. Hij heeft de vaderrol op zich genomen en zijn leven als kwade genius achter zich gelaten. Toch laat hij zich inhuren door een geheime organisatie die als doel heeft schurken ten val te brengen. Gru werkt samen met Lucy en samen gaan ze under cover in een winkelcentrum.

Ik was bang dat deel 2 heel erg zou tegenvallen, maar dit was totaal niet het geval. Ik vond het een hele leuke film en ik heb me anderhalf uur uitstekend vermaakt. De minions waren weer erg grappig, evenals Gru. Agnes was weer heel schattig. Bekijk hier de trailer.

Ken jij nog een film die ik beslist moet zien? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

28 Reacties

  • Tedje
   Auteur
   21 oktober 2013 / 09:29

   Aah 500 Days of Sunmer moet je echt gaan kijken! Prachtige film!

 1. 21 oktober 2013 / 08:18

  Leuke films! Ik heb ze bijna allemaal gezien ook. Ik kan je ‘now you see me’ aanraden!

  • Tedje
   Auteur
   21 oktober 2013 / 09:41

   Die heb ik gezien, was een goede film inderdaad!

 2. 21 oktober 2013 / 08:38

  Ik heb hiervan alleen 500 days of Summer gezien! Dat is wel echt een van m’n lievelingsfilms, dus ben het eens met je review! De rest lijkt me ook leuk, al heb ik niet zoveel met animatiefilms dus Despicable Me zou ik niet zo snel kijken ;) heerlijk, filmartikels!

 3. 21 oktober 2013 / 08:48

  500 days of Summer is echt mijn favoriete film!!

 4. 21 oktober 2013 / 09:26

  Wil ze allemaal wel zien! Ken ze namelijk allemaal niet hihi!!

 5. 21 oktober 2013 / 10:23

  Wat doe je het goed!! Ik zit nu ook op de 109 films, maar ik heb mezelf 150 films als doel gesteld. Jij gaat ’t sowieso redden, super tof! We’re the millers is inderdaad suuuper grappig, ik lag echt de hele film dubbel!

  • Tedje
   Auteur
   21 oktober 2013 / 10:25

   Vorig jaar had ik ook als doel 150, maar toen moest ik in december wel heel veel films kijken om het te halen! 125 ga ik denk ik ook makkelijk redden, misschien ga ik er wel overheen! Succes met jouw goal!

 6. 21 oktober 2013 / 11:14

  Leuke tips! Ik kan je geen films aanraden, want ik heb een hele slechte film smaak haha.

 7. 21 oktober 2013 / 13:22

  Uit dit rijtje heb ik alleen We’re the Millers nog niet gezien!

 8. 21 oktober 2013 / 14:51

  Ik heb laatst We’re the Millers gezien en die is zo leuk!!
  Ik weet niet of je er van houdt maar Inglorious Bastards is een hele goeie film! Xoxo

 9. 21 oktober 2013 / 15:27

  Dispiceble me vond ik zo leuk dat ik na twee minuten al in een deuk lag van het lachen en daar anderhalf uur mee door ben gegaan. Buikpijn aan het eind, maar dat was het allemaal waard!

 10. 21 oktober 2013 / 16:31

  Oh leuk! bedankt voor de tips! Ik ben ze nu aan het downloaden! :)

 11. 21 oktober 2013 / 17:13

  Ik wil zelf nog graag we’re the millers en Despicable Me 2 zien, die heb ik al gedownload, nu nog even de tijd vinden om ze te kijken! Leuke films heb je gekeken!

 12. 21 oktober 2013 / 19:01

  Lijken me echt geweldige films allemaal! 500 Days of Summer (ik snap nu de titel pas…) staat bij ons nog opgenomen op dat apparaat ding, moet hem nog steeds een keer kijken want dat wil ik wel graag! Films kijken schiet er de laatste tijd helaas nogal bij in. Jij bent wel lekker bezig zeg, pfoeh!

  • Tedje
   Auteur
   21 oktober 2013 / 20:01

   Ah, je moet hem echt gaan kijken. Je zult er geen spijt van krijgen!

 13. 21 oktober 2013 / 21:18

  We’re the Millers is zo’n leuke film, ik heb echt ontzettend hard gelachen! XD

 14. 22 oktober 2013 / 01:21

  Dispicable Me 2 lijkt mij zo’n leuke film en die wil ik zeker nog een keer kijken, maar ik helaas deel één daar nog niet van gezien. Die ga ik daarom eerst nog eens een keer kijken.

 15. Nienke
  22 oktober 2013 / 22:05

  Ken je ‘Love and Honer’ al?, ‘, ‘The experiment/of Das experiment (goed omdat het gebaseerd is op de werkelijkheid in experimenten)’, The butterfly effect, ’12 years a slave’,

  • Tedje
   Auteur
   22 oktober 2013 / 22:14

   Thanks voor je tips, Nienke! Love and Honor heb ik al gezien. De rest nog niet. Die ga ik eens onthouden, dankjewel!

 16. 24 oktober 2013 / 16:33

  Leuke filmps!

  21 Jump Street is grappig. En We’re the Millers ook. Ik had het echt niet van te voren gedacht, maar ik heb in de bioscoop echt hardop zitten lachen. Beter kan niet he ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *