Films die ik de laatste tijd heb gezien

Films die ik de laatste tijd heb gezien

 photo the_wolf_of_wall_street_47042665_st_4_s-highaa.jpg

Het werd weer eens tijd dat ik, aak filmfreak Tedje, de films ging delen die ik de laatste tijd heb gezien. 

The Wolf of Wall Street

Een verbijsterend verhaal over decadentie, hebzucht, totale gekte en hoe een steenrijke twintiger jarenlang ‘king of the world’ kon zijn. Een verfilming van het waar gebeurde verhaal over Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). Op zijn 26e start hij zijn eigen firma Stratton Oakmont. Al snel verdient hij bijna een miljoen dollar per week. Gevolg? Een leven vol bedrog, prostituees, waanzinnige feesten en bergen met drugs. Dat terwijl zijn prachtige vrouw Naomi (Margot Robbie) op hem zit te wachten in hun landhuis. Samen met zijn zakenpartner Donnie (Jonah Hill) bedenkt hij illegale praktijken om geld wit te wassen. Maar dan begint de FBI zich ermee te bemoeien.

We beginnen maar meteen met de beste film die ik de laatste tijd (al twee keer!) heb gezien. Helaas heeft de film geen Oscar gewonnen, Leonardo DiCaprio ook niet, maar my o my wat een film is dit. Drugs, hoeren en geld: dat is zo ongeveer waar de hele film om gaat. Het lijkt de manier om het vol te kunnen houden op Wall Street. Beurshandelaar Mark Hanna (Matthew McConaughy) vertelt groentje Jordan Belfort al neuriënd en borstkloppend (prachtige scène) in een vol restaurant over de wereld van wereld van Wall Street.

Belfort zet samen met Donnie (Jonah Hill) een nieuw bedrijf op: Stratton Oakmont. Binnen no time verdienen ze miljoenen en smijten ze dat geld dan ook over de balk. Belfort verdient op zijn 26e bijna een miljoen per week. Of het allemaal legaal was wat ze deden? “Absolutely fucking not.”

The Wolf of Wall Street is ontzettend grappig en Leonardo DiCaprio en Jonah Hill leveren een goed staaltje acteerwerk.  Drie uur lijkt lang, maar hij had nog wel even door mogen gaan. Geen een scène is saai door grote dosis aan humor. Ook het camerawerk is erg sterk. Snelle shots volgen elkaar op en daardoor blijft de kijker geboeid. Een echte aanrader als je een filmliefhebber bent.

Frozen

De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Frozen sleepte de Oscar voor beste animatiefilm binnen. Voor mij was het of The Croods, Dispicable Me 2 of Frozen. Ik vond Frozen een ontzettend vermakelijke film en ik heb vooral erg moeten lachen om Olaf de sneeuwman. Frozen zit vol liedjes. Het liedje “Let It Go” heeft hiervoor zelfs een Oscar gewonnen. Ook een echte aanrader als je van animatiefilms houdt!

Intouchables

Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. De verlamde miljonair woont in hartje Parijs in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden en leeft van een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook zijn eigen leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Intouchables is een van de mooiste en ontroerendste films die ik ooit gezien heb. Een film vol humor die zeker de moeite waard is om te kijken. Daar krijg je geen spijt van. Ik heb de film nu zelf twee keer gezien en het gaat zeker niet bij die twee keer blijven. Intouchables is een film om heel vaak te kijken. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken, je moet deze film gewoon zien.

Beastly

Het sprookje Beauty and the Beast, maar dan in een modern jasje. Kyle (Alex Pettyfer) is een populaire, knappe jongen die denkt dat hij alles is. Hij maakt iedereen belachelijk en hemelt zichzelf daardoor op. Heks Kendra (Mary-Kate Olsen) maakt van hem een monster. Helemaal kaal met littekens en tatoeages. Hij moet iemand vinden die van zijn innerlijk gaat houden..

De film is erg kort, maar dat is prima voor deze film. Het is geen hoogstandje in filmwereld, maar wel erg vermakelijk moet ik zeggen. Gewoon leuk voor tussendoor. Leuk om Mary-Kate nog eens in een andere rol te zien, zonder haar zus. Het is een voorspelbare film en omdat de film kort is, worden de karakters niet erg uitgediept. Als je geen zin hebt om een lange film te kijken, maar ook niet in een serie van 40 minuten, is deze best vermakelijk om te kijken.

27 Dresses

Jane is al jaren smoorverliefd op haar baas George. De lange, stressvolle dagen die ze maakt op haar werk zijn allemaal bedoeld om hem te imponeren, maar tot op heden zonder succes. In haar vrije tijd heeft Jane eigenlijk maar één hobby: de rol van bruidsmeisje vervullen op zoveel mogelijk bruiloften. Twee huwelijken op één dag? Jane laat zich gewoon per taxi van locatie naar locatie rijden, ondertussen op de achterbank van outfit wisselend. Journalist Kevin doet verslag van bruiloften en komt Jane tegen. Ze intrigeert hem en hij gaat op onderzoek uit om te achterhalen waarom het bezoeken van bruiloften haar zo bevalt. De hele situatie wordt nog wat gecompliceerder als Janes zus Tess opduikt: jonger, sprankelend en in één klap smoorverliefd op baas George. Verlegen Jane durft er niets van te zeggen en slikt al haar commentaar in, maar die bom zal toch ooit moeten barsten.. 

Wat hou ik toch van Katherine Heigl. Haar humor, haar verschijning, haar opmerkingsvermogen. Ze wordt iedere keer weer goed gecast voor een rol. Ook deze rol in 27 Dresses vervult ze perfect. Ook haar zusje Tess (Malin Akerman) vertegenwoordigt haar rol erg goed. Ik heb erg gelachen om de ‘monster bride’ scène, ook om Benny and the Jets trouwens (dit zul je snappen als je de film hebt gezien, of al gezien hebt). Een heerlijke vrijdagavond film op de bank met popcorn en cola en met al je vriendinnen. Wat mij betreft echt een aanrader! De film gaat net wat verder dan romantiek, deze film bevat ook zeker humor en een knappe man. En dat is altijd fijn natuurlijk.

Zoals jullie misschien weten doe ik mee met de Movie Challenge en die hou ik hier bij.

Hebben jullie nog aanraders voor mij? 

Liefs van Tedje

 

 

Volg:
Delen:

21 Reacties

 1. 4 maart 2014 / 07:11

  The wolf of wall street staat nog op mijn te kijken lijstje!

 2. Lisanne
  4 maart 2014 / 08:34

  Heb je 12 years of a slave al gekeken ? Ik vond hem heel erg mooi en geloofwaardig in elkaar gezet. Het is dan ook een waargebeurd verhaal.

  • Tedje
   Auteur
   4 maart 2014 / 08:59

   Die staat nog op mijn to watch list! Heb er veel goede verhalen over gehoord inderdaad. Thanks voor je tip!

 3. 4 maart 2014 / 09:27

  27 dresses vond ik zelf zo’n saaie film XD had ‘m na een half uur uitgezet >.<

  • Tedje
   Auteur
   4 maart 2014 / 16:56

   Wat jammer dat je hem niet leuk vond!

 4. 4 maart 2014 / 12:28

  The Wolf of Wall Street vond ik erg leuk en Intouchables heb ik een tijdje geleden gezien, maar die is echt prachtig/ontroerend!

 5. 4 maart 2014 / 15:47

  27 dresses is een leuke film de rest heb ik nog niet gezien!

 6. 4 maart 2014 / 16:08

  Ik wil The Wolf of Wall Street en Frozen nog wel heel graag zien binnenkort!

  • Tedje
   Auteur
   4 maart 2014 / 23:22

   Die heb ik ook gezien! Ik vond hem ook vermakelijk :)

 7. Annick
  5 maart 2014 / 16:09

  Wolf of Wallstreet heb ik ook gezien! haha als je zegt dat hij nog wel langer had mogen duren heb ik goed nieuws voor je: de dvd-versie schijnt nog een halfuur tot uur langer te zijn, zoveel materiaal hadden ze nog over!
  Wel echt een leuke lijst met films die je gezien hebt verder :)

 8. 5 maart 2014 / 20:56

  Wolf of Wallstreet lijkt me zo’n aparte film, hoewel het me niet direct aanspreekt ben ik wel benieuwd geworden. Frozen lijkt me ook wel leuk, Beastly ga ik onthouden en Intouchables en 27 Dresses heb ik een tijd geleden allebei al een keer gezien. Leuke films!

 9. 7 maart 2014 / 14:02

  Ik heb ze allemaal al gezien behalve Beastly! Ben benieuwd :)

 10. 7 maart 2014 / 14:04

  Ik vond de Wolf of Wallstreet wel een mooie film, maar zoooo lang. Het had makkelijk in de helft gekund, omdat het zoals je zei, voornamelijk of het feestende leven van Belfort gaat. Toch jammer dat het geen Oscar heeft gewonnen :)

  • Tedje
   Auteur
   7 maart 2014 / 19:45

   Haha, hij was aardig lang he! Daar stoorde ik me niet aan, maar ik hoorde het van meer mensen inderdaad. Jammer van de Oscar inderdaad! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *