Films die ik de laatste tijd heb gezien

Films die ik de laatste tijd heb gezien

Schermafbeelding 2014-05-15 om 20.51.45

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een artikel schreef over films die ik de laatste tijd heb gezien. Zoals jullie misschien weten, doe ik mee aan de Movie Challenge en ik kijk dus regelmatig films. Vandaag laat ik jullie mijn favoriete films van de afgelopen tijd zien!

The Other Woman

Carly (Cameron Diaz) komt erachter dat haar nieuwe vriendje Mark (Nikolaj Coster-Waldau) haar bedriegt als ze bij toeval zijn vrouw Kate (Leslie Mann) ontmoet. Kate is ontroostbaar en Carly ontfermt zich over haar. Hun bijzondere band wordt nog sterker wanneer ze ontdekken dat Mark nog een andere vrouw heeft: Amber (Kate Upton). Op wraak belust smeden de drie vrouwen een uitzinnig plan om Mark terug te pakken.

Het verhaal is niet ingewikkeld, maar de vage praktijken die Mark uitvoert wel. Aan het eind zou het duidelijk moeten worden, maar het wordt er erg snel doorheen gejast. Niet dat het heel veel uitmaakt voor de film, want die is gewoon vermakelijk om naar te kijken. Er komen een hoop grappige scènes voorbij waar je je lach waarschijnlijk niet kunt inhouden. Of The Other Woman een echte vrouwenfilm is? Ja, maar ik weet zeker dat mannen het niet vervelend zouden vinden om Kate Upton in slowmotion in een witte bikini over het strand zien rennen. Ze moeten hier echter wel wat lang op wachten, na een tijdje verschijnt ze pas op het doek. Actrice Leslie Mann, die Kate speelt in de film, wordt steeds grappiger. Waar ze in het begin soms tenenkrommend is en grappig probeert te zijn, moest ik echt om haar lachen. Zeker een aanrader om te kijken met je vriendinnen!

IMDB-cijfer: 6,6
Mijn cijfer: 7

Her
Theodore Twombly werkt bij BeautifullyHandwrittenLetters.com en schrijft persoonlijke liefdebrieven in opdracht van andere mensen. Na het zien van een reclame van OS1, een geavanceerd computersysteem, is hij om. Wanneer hij het systeem activeert, ontmoet hij Samantha, een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor. Na verloop van tijd ontwikkelen ze een gevoel van liefde voor elkaar, maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

Her speelt zich af in het futuristische Los Angeles. Het systeem OS1 werkt via een klein oortje en een soort van mini fotolijstje dat je kunt openklappen. Er zit een camera in en een beeldscherm. Je hebt geen telefoon of iPad meer nodig. Het kunstmatig intelligente systeem OS1 laat me een beetje denken aan Siri, maar dan veel geavanceerder en duizend keer beter. Computerstem Samantha adviseert Theodore, zegt hem wanneer hij moet opstaan en wanneer hij moet gaan werken, maar ze troost hem ook op momenten dat het hem tegenzit. Geen Google, maar OS1 weet waarnaar je op zoek bent. “Read e-mail, next, delete” of “Play melanchonic music”. Je hoeft zelfs je contacten niet meer te onderhouden, dat doet je OS1 wel. Hij (of in dit geval zij) is er altijd. Samantha wil alles weten van de mensenwereld, waar zij nooit in zal leven. De setting in Her lijkt buitengewoon echt. Zou het er in de toekomst ook zo uitzien? Her is droevig en origineel, maar ook grappig en melancholisch. De film treft zijn tijdsgeest in het hart.

IMDB-cijfer: 8,2
Mijn cijfer: 8,5

Soof
Soof (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “is this all there is?”.Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het goddelijke lijf loopt en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer grip ze probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt het te ontsporen.

Lies Visschedijk speelt deze rol fantastisch. Elke grap is raak en ik hou van haar vreemde trekjes en haar stunteligheid. Aan de ene kant leuk dat de rol van Jim vertolkt wordt door Dan Karaty (want hij is niet verkeerd om naar te kijken!!), maar toch blijft hij een danser in plaats van een acteur. De aantrekkingskracht tussen Soof en Jim spat niet van het scherm af. Misschien is dit bewust gedaan, omdat de filmmakers wilden dat de hoop groeit dat Soof en Kasper weer bij elkaar komen. De film is voorspelbaar, ja. Maar houden we daar niet allemaal ontzettend van? Ik heb trouwens ook ontzettend moeten lachen om de buurmannen van Soof, hilarisch!

IMDB-cijfer: 6,8
Mijn cijfer: 7,3

Like Crazy
Like Crazy gaat over de Britse Anna (Felicity Jones) die in Los Angeles gaat studeren. Ze valt als een blok voor één van haar klasgenoten, Jacob Helm (Anton Yelchin). Het duo slaat al snel aan het daten en zien we ontwikkeling in hun relatie. De twee zijn dolverliefd op elkaar, maar op een gegeven moment moet Anna terug naar Engeland. Ze blijft echter langer op haar studentenvisum in Amerika en daardoor mag ze later Amerika niet meer in. Ze proberen telefonisch contact te houden, maar dat schiet er steeds maar bij in.

Ik heb echt genoten van deze film. Like Crazy is geen standaard liefdes verhaal. De film bevat mooie, creatieve beelden prachtige standpunten van de camera. Love it. Een relatie op afstand is moeilijk, zo blijkt maar weer. Een echte aanrader wat mij betreft!

IMDB-cijfer: 6,7
Mijn cijfer: 7,8

Heb jij nog leuke films gezien de laatste tijd?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. 17 mei 2014 / 06:38

  The Other Woman lijkt me een heerlijke film! Wil ik ook nog wel eens zien.

 2. 17 mei 2014 / 07:26

  AH wat een mooie films! Like Crazy lijkt me erg leuk!

 3. 17 mei 2014 / 08:39

  Leuk artikel! Ik ben super benieuwd naar de film Soof.

 4. 17 mei 2014 / 08:55

  Ik heb vorige week The Other Woman gezien, ik vond het echt een geweldig leuke film!

 5. 17 mei 2014 / 09:47

  The Other Woman wil ik nog zo graag zien! De andere films lijken me ook heel erg mooi/leuk!

 6. 17 mei 2014 / 09:47

  Leuke films heb je gezien! Ik vind Soof geweldig :)

 7. 17 mei 2014 / 09:56

  Like Crazy lijkt me wel mooi! The Other Woman heb ik al gezien, leuke film. Her & Soof lijken me ook zo tof!

 8. 17 mei 2014 / 10:03

  Toen ik ‘like crazy’ zag staan tussen de films die je pasgeleden gezien hebt, kreeg ik even een rilling over mij heen. Deze film heb ik bijna drie jaar geleden gezien in een bioscoop in Amerika toen ik eigenlijk een beetje in het zelfde schuitje zat als de twee hoofdrolspelers.. Zal altijd een bijzondere film voor mij blijven.

 9. 17 mei 2014 / 10:19

  Aah heerlijke tips! The other woman was echt hilarisch, zo leuke film!

 10. 17 mei 2014 / 11:34

  The Other Woman wil ook nog heel graag zien, ik hhor ook van iedereen dat ie super leuk is

 11. 17 mei 2014 / 13:08

  Soof heb ik ook gezien, had er niet zulke hoge verwachtingen van, maar toch zaten er zeker wel hele leuke stukjes in :)

 12. 17 mei 2014 / 16:02

  Ik heb ‘The Other Woman’ tijdens Ladies Night gezien, vond hem echt vermakelijk!

 13. 17 mei 2014 / 19:57

  The other woman ga ik komende week kijken, lijkt me echt heel leuk! :)
  Leuk om dit lijstje te lezen.

 14. 18 mei 2014 / 00:07

  Leuk om te lezen, ken deze allemaal nog niet!

 15. 18 mei 2014 / 11:12

  Her was zooooo mooi! Heel bizar en bijzonder. Die laatste klinkt wel als een lekkere zondagmiddagfilm. Die ga ik onthouden!

 16. 18 mei 2014 / 14:30

  The Other Woman staat op mijn lijstje van films die ik echt nog wel een keer wil zien. :)

 17. 19 mei 2014 / 20:33

  The Other Woman wil ik zó graag zien, hij lijkt me echt heel erg leuk. Ben zelf al een tijdje niet naar de film geweest dus heb aardig wat in te halen haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *