Films die ik de laatste tijd heb gezien

Schermafbeelding 2014-09-06 om 14.59.55

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een lijstje maakte van de films die ik de laatste tijd heb gezien. Het is inmiddels september en dat betekent dat ik nog vier maanden te gaan heb om mijn Movie Challenge van dit jaar af te ronden. Mijn doel? 125 films kijken in 1 jaar tijd. Of het lukt? Ja, best wel! Ik heb tot nu toe 84 films gekeken, dus ik ben aardig op weg.

Begin Again
Ik zag deze film een tijdje geleden samen met Lizzy in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van Dan (Mark Ruffalo) die ten einde raad is na zijn ontslag van zijn functie als top muziek producent. Wanneer hij Gretta (Keira Kneightley) hoort zingen op een East Village podium, raakt hij geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Samen sluiten ze de handen ineen om muziek te maken en wagen zich aan een nieuw begin. Gretta is een Britse singer-songwriter die samen met haar vriend Dave (Adam Levine van Maroon 5) naar New York verhuist voor de muziek. Als Dave kennismaakt met roem weet hij de verleidingen niet te weerstaan en laat hij de hopeloos verliefde Gretta alleen achter. Haar leven krijgt een positieve wending wanneer Dan, een ontslagen muziek producent, haar op een avond hoort zingen en hij geïnspireerd raakt door haar talent. Samen besluiten ze om hun muzikale kennis te bundelen en op zoek te gaan naar nieuw geluk in New York City. Een hele fijne feel good film om met je vriendinnen te kijken!

The Fault In Our Stars
Een recensie van het boek The Fault In Our Stars hebben jullie al op Teddlicious.nl kunnen lezen, maar over de film heb ik nog niks verteld. Wauw wauw wauw, wat is het boek mooi verfilmd. Ik was helemaal ondersteboven toen ik uit de bioscoop kwam. Ik kon op een gegeven moment bijna niet meer ademen zo hard zat ik te huilen. Wat is dit een super ontroerend verhaal… Even kort voor de mensen die TFIOS niet kennen: Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar. Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiënten.

Divergent
Ik had veel gehoord over Divergent, dus ik moest deze film wel zien! De film gaat over Tris Prior. In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend? In hetzelfde genre als The Hunger Games, maar totaal niet met elkaar vergelijkbaar en dat moet je dan ook echt niet doen! Ik vond Divergent een erg leuke film. Lekker spannend en zeker een aanrader om bijvoorbeeld met vriendinnen of je vriend te kijken!

Lucia de B.
Toevallig ook een film die ik samen met Lizzy heb gezien, haha! We waren allebei ontzettend benieuwd naar de film, we kenden het verhaal natuurlijk wel. Lucia de Berk is een eigenzinnige verpleegster, die argwaan wekt als ze voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is: een baby van slechts een paar maanden oud. Het ziekenhuis schakelt de politie en het Openbaar Ministerie in en de jonge parketsecretaris Judith krijgt het dossier van Lucia de B. op haar bureau. Het onderzoek naar de ‘Engel des Doods’, zoals de pers Lucia noemt, is zwaar. Ze heeft geen sporen achtergelaten en weigert met de rechercheurs te praten. Toch wordt ze, dankzij een bloedtest, uiteindelijk veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en drie pogingen ertoe. Kort hierna worden er echter vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de test en Judith begint te twijfelen. Haar baas (Malherbe) wilt hier niet van horen en in Hoger Beroep krijgen zij Lucia opnieuw veroordeeld, nu zelfs levenslang met TBS. Mede dankzij het harde werk dat Judith heeft verricht… Een erg indrukwekkende film, zeker een aanrader! Ik vind de hoofdpersoon Ariane Schluter ook erg sterk.

Looper
In de spannende actiethriller Looper staat tijdreizen centraal, het wordt gebruikt door zogenaamde Loopers om mensen uit de toekomst in het heden te vermoorden. Joe (Joseph Gordon-Levitt), is zo’n Looper, een huurmoordenaar. Hij verdient veel geld en leeft een goed leven, totdat hij de enige regel voor Loopers overschrijdt: laat je doelwit nooit ontsnappen, zelfs al ben je het zelf. Op een dag wordt de oudere Joe (Bruce Willis) opgepakt en terug gestuurd naar het verleden, wat volgt is een spannende achtervolging en een zoektocht naar een oplossing om het brein achter het illegale tijdreizen te slim af te zijn. Supergeschikt om te kijken met je vriend! Ik vond de film erg leuk, maar soms ook wel ingewikkeld. Een echte denkfilm dus, maar wel heel spannend en origineel.

Welke films heb jij de laatste tijd gezien? En wat vond je ervan?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 10 september 2014 / 09:03

  Begin Again heb ik ook gekeken, thanks to je winactie :-D Ik vond ‘m echt ontzettend leuk! De muziek vond ik tof en inderdaad een lekkere feel good movie. En Divergent & TFIOS ook prachtige films!

  • Tedje
   Auteur
   10 september 2014 / 17:11

   Aah goed om te horen dat je Begin Again een leuke film vond Sophie!

 2. 10 september 2014 / 11:16

  The Fault in our stars vond ik ontzettend mooi. Ik ben nog nieuwsgierig naar Lucia de B.!

 3. 10 september 2014 / 13:13

  Divergent lijkt me erg spannend. Ik heb zelf laatst The fault in our stars & Lucia de B gekeken.

 4. 10 september 2014 / 16:39

  Divergent en TFIOS heb ik ook gezien, vond ze allebei goed, vooral TFIOS <3 Begin Again staat ook nog op m'n watchlist! :D

  • Tedje
   Auteur
   10 september 2014 / 17:10

   Mooi was TFIOS he? Ik ben benieuwd wat je van Begin Again gaat vinden! :)

 5. 11 september 2014 / 23:17

  Het lijken me allemaal eigenlijk heel interessante films. TFIOS wil ik sowieso zien, maar ik zit te twijfelen of ik eerst het moet lezen of eerst de film moet kijken…

 6. 20 september 2014 / 19:44

  Ik heb de laatste tijd The Fault in our Stars gezien en Divergent.
  Bij TFIOS heb ik echt moeten huilen, vond het een prachtige film.
  Divergent vond ik gaaf! Doet me wel veel denken aan The Hungergames films.
  Begin Again ga n.a.v. je blog zeker eens kijken. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *