Films die ik de laatste tijd heb gezien

Schermafbeelding 2014-11-03 om 20.21.47

November is aangebroken en dat betekent dat ik nog maar twee maanden heb om mijn Movie Challenge te voltooien. Ik heb tot nu toe 97 films gekeken van de 125. Nog een aantal te gaan dus!! Vandaag laat ik jullie zien welke films ik de laatste tijd heb gekeken.

The right kind of wrong

Het zit Leo Palamino niet echt mee. Hoe hard hij ook zijn best doet, het lukt hem niet om door te breken als schrijver, dus verdient hij de kost als afwasser. Zijn vriendin heeft het helemaal met hem gehad en besluit hem te dumpen. En om alles nog nét iets erger te maken wordt ze wereldberoemd met haar blog over hun voormalig liefdesleven, genaamd ‘Why you suck!’ Dan ontmoet hij op een bruiloft Colette, de vrouw van zijn dromen. Hij is op slag verliefd, maar ook hier doet zich een probleem voor: ze is de bruid. Maar Leo is een dromer en een romanticus dus hij laat het er niet zomaar bij zitten.

Deze film is echt geweldig. Leo Palamino (Ryan Kwanten) is niet verkeerd om naar te kijken, het verhaal is leuk, de omgeving is mooi en er zit een super schattige fluffy kat in. Wat wil je nog meer? Juist, helemaal niks.

Sex Tape

Vroeger hadden Jay (Jason Segel) en Annie (Cameron Diaz) een spannend seksleven, maar tien jaar (en twee kinderen) later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken… Ze besluiten – want waarom ook niet? – om zichzelf te filmen terwijl ze drie uur lang alle standjes uitproberen uit het boek The Joy of Sex. Het leek een goed idee totdat ze erachter komen dat hun wel erg persoonlijke video per ongeluk naar andere mensen is verstuurd. Nu hun reputatie op het spel staat, moeten ze zien te voorkomen dat de video online verschijnt, wat leidt tot een onvergetelijke avond met bizarre gebeurtenissen.

De nachtmerrie begint de volgende dag als blijkt dat hun video is gesynchroniseerd met alle iPads die ze ooit cadeau hebben gedaan aan mensen. Mijn eerste vraag: waarom zou je zoveel iPads cadeau doen? Hebben ze geld te veel? Nee. Jay werkt bij een muziekmaatschappij en hij wil leuke afspeellijsten delen met vrienden en familie. Behoorlijk omslachtig als je het mij vraagt, maar hey, ze moesten toch iets verzinnen voor de film. In plaats van de video van de Cloud af te halen, rijdt hij met Annie door de stad om alle uitgedeelde iPads terug te krijgen voordat iemand hun video heeft gezien.

Ik was al een tijdje benieuwd naar deze film en vorige week ging ik hem eindelijk kijken samen met een vriendin. We hadden zin in een leuke film waar je niet bij na hoeft te denken: nou, dat is deze film zéker. We hebben heel veel gelachen en dat komt volledig doordat Cameron Diaz en Jason Segel zo leuk spelen. Heerlijk voor een avondje thuis op de bank met cola en popcorn. Geschikt om met je vriendinnen te kijken, maar ook zeker met je vriend!

Rush

Rush draait om de rivaliteit tussen Formule-1 coureurs Niki Lauda en James Hunt. Lauda is serieus en gedisciplineerd, terwijl Hunt het leven viert en met iedere vrouw het bed induikt, maar wel ontzettend goed is. Hunt is charmant, sexy, in tegenstelling tot Lauda. Hij is kil en onbeleefd. Zij stonden bekend als aartsrivalen en knokten iedere Grand Prix weer om de eerste plaats. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Op 1 augustus 1976 veranderde het leven van Niki Lauda permanent. Op de beruchte Nürburgring in Duitsland vloog hij uit de bocht en zijn racewagen vatte vlam… Ik vond het een onwijs spannende en leuke film. Ik hou niet eens van formule-1, maar dat hoeft ook niet voor deze film. Ik kende het dramaverhaal van het ongeluk van Niki Lauda niet (ik had heel die naam nog nooit gehoord), dus voor mij was het een verrassing wat er zou gebeuren. Echt een aanrader om samen met je vriend of met je gezin te kijken! Vooral vaders zullen dit een erg leuke film vinden denk ik.

Pak van mijn hart

In de romantische komedie Pak Van Mijn Hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert.

Julia (Chantal Janzen) werkt bij een Amerikaans frisdrankenbedrijf. De Afro-Amerikaanse directeur van dit bedrijf verbaast zich over de rare Hollandse Sinterklaas met zijn zwarte slaven. Hij wil een grote reclamecampagne opzetten om Sinterklaas uit de markt te stoten. Hij verzint sexy Santaman. Julia wordt terug naar Nederland gestuurd om de campagne uit te voeren. Ze komt terecht bij het Sinterklazen-verhuurbedrijf dat gerund wordt door de twee broers Niek en Tom. Ze hebben het bedrijf overgenomen van hun vader (Bram van der Vlugt) die in een tehuis zit omdat hij denkt dat hij écht Sinterklaas is.

Met een herkenbaar rood lettertype op de filmposter en een heleboel hartjes is het duidelijk wat Pak Van Mijn Hart voor een film wil zijn: een romantische feelgood film à la Alles is Liefde. Ik vond het een heerlijke film. Ik heb een heleboel keer hardop moeten lachen (net als de rest van vrouwen die in de bioscoopzaal zaten) en het was lekker romantisch allemaal. Wel heel erg voorspelbaar, maar hey, houden we daar nu juist niet van? En dat er een aantal lekkere mannen (lees: Benja Bruijning en Manuel Broekman) in de film spelen, is ook zéker niet verkeerd. Ik weet dat de meningen over Chantal Janzen verdeeld zijn, maar ik vind haar leuk. Ze past goed bij de film. Kortom: een echte aanrader als je zin hebt om samen met je vriendinnen naar de bioscoop te gaan. Gegarandeerd plezier!

Welke films heb jij onlangs nog gekeken? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. Fred
  5 november 2014 / 07:50

  Wel grappig die rol van Bram van der Vlugt!

 2. 5 november 2014 / 08:56

  Ik ben wel benieuwd naar Pak van mn Hart, de rest heb ik niet gezien, maar trekt me ook niet zo!

 3. 5 november 2014 / 09:41

  Lijken mij echt heerlijke films. In mijn favorieten van vandaag zie je welke ik de laatste tijd gezien heb.

  • Tedje
   Auteur
   5 november 2014 / 09:43

   Leuk dat jij ook een artikel hebt gemaakt met jouw favoriete films van de laatste tijd! Ik ga gauw eens een kijkje nemen :)

 4. 5 november 2014 / 10:24

  Heerlijke films! Ik heb vrijdag ‘pak van mijn hart’ gezien en het is inderdaad een hele leuke film! Echt een feelgood movie. :)

 5. 5 november 2014 / 10:59

  Ik wil sex tape echt een keer zien. Lijkt mij hilarisch! Xx Laura

 6. 5 november 2014 / 11:53

  Ik heb Pak van mijn hart deze week ook gezien! leuk is ie he!

  • Tedje
   Auteur
   5 november 2014 / 14:48

   Jaa echt heel leuk! Een heerlijke feelgood film!!

 7. 5 november 2014 / 13:55

  Ik ben zo benieuwd naar Pak van mijn Hart! Echt weer toe aan zo’n heerlijke Nederlandse feel-good film. Heerlijk! x

 8. 5 november 2014 / 14:33

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, wat erg!!! Lijken mij allemaal wel leuk.

 9. 5 november 2014 / 16:26

  Pak Van m’n Hart lijkt me heel erg leuk, ik hou heel erg van films zoals Love Actually enzo dus dan moet dit ook wel goedkomen (:

  • Tedje
   Auteur
   5 november 2014 / 16:29

   Dan vind je deze film inderdaad ook leuk, weet ik zeker!

 10. 5 november 2014 / 17:43

  Ik heb Rush inderdaad ook gekeken met mijn vriend en vervolgens aangeraden aan mijn vader haha. Sex Tape staat nog op de planning en ik heb The right kind of wrong toegevoegd aan mijn To-Watch-List :)

 11. 5 november 2014 / 18:32

  Sex tape heb ik ook gezien, echt een leuke film!

 12. 5 november 2014 / 20:20

  Ik wil echt een keer naar Pak van mijn Hart toe met een vriendinnetje.. Ik hou van zulke films!

 13. 8 november 2014 / 10:21

  Pak van mijn hart is echt zo’n must-watch :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *