Films die ik de laatste tijd heb gezien

 photo filmscollage.jpg

Zoals jullie misschien wel weten, doe ik dit jaar voor het vierde jaar mee aan de Movie Challenge. Vorig jaar keek ik 128 films en mijn doel is om er dit jaar minstens zoveel te kijken! Vandaag deel ik een aantal films met jullie die ik de laatste tijd heb gezien.

American Hustle

Irving Rosenfeld (Christian Bale) is een briljante oplichter die samen met zijn sluwe Britse partner en minnares Sydney Prosser (Amy Adams) wordt gedwongen om te werken voor de losgeslagen FBI-agent Richie DiMaso (Bradley Cooper). DiMaso introduceert ze in de gevaarlijke maar betoverende wereld van de ‘power brokers’ (oplichters die mensen omkopen om op een bepaalde persoon te stemmen) en de maffia.

Een film waar ik heel benieuwd naar was en waar ik ook goede verhalen over gehoord had. Vooral omdat er topacteurs inzitten (onder andere Christian Bale en Bradley Cooper). Helaas viel hij me een beetje tegen! De film komt moeilijk en langzaam op gang, jammer! Dat zorgt er altijd voor dat ik uit de film word getrokken. Ook was ik benieuwd naar Jennifer Lawrence, maar die viel me ook tegen in deze film. Alsof ze voor de verkeerde rol was gecast!

The Maze Runner

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

Ook een film waar ik heel benieuwd naar was! The Maze Runner is een spannende film en zit goed in elkaar. Bijzonder hoe je zo’n verhaallijn kunt verzinnen! Ik vond het geen ‘wauw’-film, maar ik heb me zeker vermaakt! Ik ben ook erg benieuwd naar het volgende deel.

Toscaanse Bruiloft

Sanne runt samen met haar vader en moeder Casa Matrimonio, het luxe, vrijstaande landhuis waar ze ook wonen, in het zonovergoten Italië. Het landgoed ligt in Toscane, deze schitterende streek is de ideale plek om je droombruiloft te vieren. In Casa Matrimonio komen gasten bij elkaar om het leven en de liefde te vieren. Een Toscaanse bruiloft vormt voor alle gasten het hoogtepunt van hun verblijf. Voor sommigen is het landgoed bekend terrein en zij komen er wel heel graag.

Een heerlijk film om samen met je moeder en je zusje te kijken of met een stel vriendinnen. Verstand op nul, grote bak popcorn en een glas ijsthee en kijken maar! Geen hoogstaande Nederlandse film, maar het is gewoon een fijne film voor een feelgood avondje.

Blood Diamond

De film speelt zich af in het Sierra Leone van 1999, als het land verwikkeld is in een gewelddadige burgeroorlog. Danny Archer is een smokkelaar die gespecialiseerd is in het verkopen van zogenaamde “bloed-diamanten”, waarmee de rebellen gefinancierd werden. Zijn leven krijgt een wending wanneer hij in aanraking komt met een visser wiens zoon gevangen is genomen door de rebellen en is opgeleid tot kindsoldaat.

Een film met Leonardo DiCaprio die ik nog niet had gezien, dus dat werd hoog tijd! Ik keek deze film samen met mijn vriend en ik was heel erg onder de indruk. Ik kreeg tranen in mijn ogen door de beelden van de kindsoldaten. Een hele goede film met weer een goed staaltje acteerwerk van DiCaprio. Een dikke vette aanrader als je zin hebt in een spannende en goede film.

Heb jij nog leuke films gezien de laatste tijd? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 26 januari 2015 / 10:33

  Blood diamonds vond ik een hele goede film. De andere films ken ik niet, ga de trailers even bekijken. :)

 2. 26 januari 2015 / 10:33

  Blood diamonds vond ik een hele goede film. De andere films ken ik niet, ga de trailers even bekijken. :)

 3. 26 januari 2015 / 11:54

  The Maze Runner vond ik zo gaaf, ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel! En van de laatste film heb ik een fragment met aardrijkskunde gezien geloof ik, wordt wel een tijd dat ik hem afkijk!

  • Tedje
   Auteur
   26 januari 2015 / 19:28

   Jaa ik ben ook benieuwd naar het volgende deel!!

 4. 2 februari 2015 / 20:56

  Ik heb The Maze Runner ook gezien! Vond het een erg mooie film. Alleen het einde vond ik apart. x Eva

 5. 4 februari 2015 / 09:40

  Ik vond American Hustle ook heel erg tegenvallen en inderdaad langzaam op gang komen, zonde van zo’n sterrencast! Ik kijk ook uit naar het volgende deel van The Maze Runner, maar dat is meer omdat ik geen bal snap van het einde haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *