Films die ik de laatste tijd heb gezien

Films die ik de laatste tijd heb gezien

Photobucket

Zoals jullie misschien weten, doe ik dit jaar weer mee aan de Movie Challenge. Vorig jaar heb ik 150 films gezien. Dit jaar heb ik mijn doel wat naar beneden gesteld: 125 films in één jaar tijd kijken. Vorig jaar deed ik het zo dat ik iedere maand mijn favoriete films die ik die maand had gezien, aan jullie liet zien. Ik heb besloten om het in 2013 anders te doen. Op Adorable Books, de boekenblog waar ik met drie andere meiden voor schrijf, zal er iedere maand een selectie ‘leukste films’ in een artikel verschijnen. Op Teddlicious laat ik jullie niet iedere maand zo’n artikel zien, maar gewoon wanneer ik er zin in heb. Beetje logisch? Ik hoop dat jullie het snappen, haha. Klaar met kletsen, laten we kijken naar de leukste films die ik de laatste tijd heb gezien! 

Les Misérables – 2013

Na bijna 30 jaar is Les Misérables wereldwijd al door ruim zestig miljoen mensen bezocht. De makers van de film hebben ervoor gekozen om de acteurs de gehele film te laten zingen. Even kort het verhaal: Frankrijk, negentiende eeuw. Als rode draad volgen we het leven van ex-gevangene Jean Valjean, gespeeld door Hugh Jackman. Hij wordt, na voorwaardelijk te zijn vrijgelaten, decennia lang opgejaagd door politieagent Javert (Russell Crowe). Het leven van Valjean verandert echter wanneer hij besluit de zorg op zich te nemen van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway). Voor de gemiddelde bioscoopganger zal het zingen even wennen zijn, maar oh oh oh wat heb ik genoten van deze film. Ik zat op het spreekwoordelijke puntje van mijn stoel en ik werd diep geraakt door de prachtige beelden en de emotionele scènes. Ik heb ontzettend veel musicals gezien, dus voor mij was het niet zo erg wennen dat er de hele tijd gezongen werd. Ik zal deze film aan mensen aanraden, maar ik waarschuw alvast: niet iedereen zal de film zo goed waarderen als ik denk ik. Je moet er echt van houden! Maar ik heb genoten tijdens deze film.

This Means War – 2012

’s Werelds dodelijkste CIA-agenten zijn onafscheidelijke partners en beste vrienden tot ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw. Ze waren eens verantwoordelijk voor de ondergang van vijandelijke naties, nu echter gebruiken ze hun onvergelijkbare vaardigheden en een eindeloze reeks van hoogtechnologische gadgets tegen hun grootste aartsvijand ooit – elkaar.

Als je een goede actiefilm wil zien, is dit niet de juiste film. Wil je lachen, heb je zin in romantiek met wat actie? Dan is dit de perfecte film. Ik vind Chris Pine altijd een hele leuke acteur en ook zeker niet verkeerd om naar te kijken. Evenals Tom Hardy trouwens. Ook is Reese Witherspoon weer goed in haar rol. Ik hou gewoon van dit soort films! En nog een pluspuntje waardoor deze film zeker geschikt is om met je date of vriend te kijken: de film is niet echt voorspelbaar. Ze moet een van de twee mannen kiezen. Maar wie….. Dat is de vraag die ik hier niet ga beantwoorden. Daarvoor moet je hem fijn zelf kijken! Ik heb genoten, wat een vermakelijke film.

Seven Psychopaths – 2012

Deze film gaat over scenarioschrijver Marty, die al maanden worstelt met zijn nieuwe script Seven Psychopaths. In zijn zoektocht naar inspiratie raakt hij betrokken bij de criminele ‘dognapping’ activiteiten van zijn beste vriend Billy en partner in crime Hans. Deze zaken lopen helemaal uit de hand wanneer de drie de geliefde hond van gangster Charlie ontvoeren. Een heerlijke, verrassende misdaadkomedie met een superschattig hondje in de hoofdrol. Kijk vooral even de trailer, dan krijg je een goed beeld of de film iets voor jou is of niet.

Just Like Heaven – 2005

David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en doet er alles aan om Elizabeths zus te stopen om het leven van Elizabeth te beëindigen.
Deze film heb ik misschien al wel vijftien keer gezien, en hij verveelt me geen moment. Natuurlijk weet ik nu onderhand wel hoe de film gaat aflopen, maar de film blijft leuk. De film is ontzettend grappig omdat alleen David Elizabeth kan zien. Dit zorgt voor komische scènes. De film is ook al niet zo nieuw meer, best oud zelfs (2005). Toch wil ik deze film aanraden als je hem nog niet hebt gezien. Let op: houd een boel tissues bij de hand. Kijk deze film met vriendinnen of lekker in je eentje. Je vriend zal deze film waarschijnlijk niet echt waarderen. ‘Te voorspelbaar’, zal hij zeggen. Het is gewoon een heerlijke zwijmelfilm met komische elementen erin, en ik hou daarvan!

Welke films hebben jullie de laatste tijd gezien? Hebben jullie nog aanraders? 

Liefs van Tedje

Volg:

19 Reacties

 1. 12 februari 2013 / 08:58

  Fijn, een aantal films die ik nog niet heb gezien (behalve just like heaven). Les miserables moet ik ook maar eens gaan kijken! :)

 2. 12 februari 2013 / 10:08

  Ik heb nog geen één van dit lijstje gezien, maar gelukkig is het bijna vakantie haha :) Ik ben naar allemaal eigenlijk wel benieuwd!

 3. 12 februari 2013 / 10:33

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien, maar klinkt goed! Handig artikel, ik zocht nog naar een paar leuke films om te kijken :)

 4. 12 februari 2013 / 11:09

  Ik heb de afgelopen tijd geen films gezien, maar ben erg benieuwd naar Les misérables.

 5. 12 februari 2013 / 11:46

  Deze heb ik nog niet gezien, maar ik ga ze zeker eens bekijken :D x

 6. 12 februari 2013 / 11:50

  Just Like Heaven is inderdaad een geweldige film, moet er telkens weer bij huilen! haha super film (:

 7. 12 februari 2013 / 13:51

  Ik heb die allemaal nog niet gezien, ik ben wel heel benieuwd naar Les Misérables! :)

 8. 12 februari 2013 / 14:09

  Ik heb ze allemaal nog niet gezien. leuk dat je dit deelt.

 9. 12 februari 2013 / 15:36

  Les Misérables <3 Ik wil hem nog een keer zien, helemaal enthousiast!

 10. 12 februari 2013 / 16:04

  This means war heb ik ook gezien, die is best leuk! En Les Miserables wil ik nog heel graag zien, die lijkt me echt heel erg goed.

 11. 12 februari 2013 / 18:28

  Mooie films. Ik weet niet of je ze al gezien hebt, maar andere aanraders zijn:
  – Driver met o.a. Ryan Gosling.
  – Blue Valentine met o.a. Ryan Gosling, actie.
  – Change Up met o.a. Ryan Reynolds, komedie.
  – Crazy Stupid Love met o.a. Ryan Gosling en Steve Carrel, Komedie.
  – Sence of a Woman met o.a. Al Pacino, Drama.
  – Ides of March met o.a. Ryan Gosling en George Clooney, politieke drama.

  Zo kan ik nog wel een hele lijst maken maar laten we hiermee beginnen? Veel plezier ermee!
  Groetjes!

  • Tedje
   Auteur
   12 februari 2013 / 19:18

   Superbedankt voor je lijstje! Blue Valentine, The Change Up en Crazy Stupid Love kan ik al van het lijstje afstrepen. Ik ben inderdaad nog benieuwd naar Driver!

 12. 12 februari 2013 / 20:14

  Seven Psychopaths die lijkt mij geweldig. :””) De intro alleen al en die trailer. Ergens heel spannend, maar dat trekt mij wel. Ik wil graag in de vakantie alle afleveringen van SAW gaan kijken. Dacht dat het er 7 of 8 waren? 6? Geen idee, maar dat wordt een avondje gruwelen. :’)

 13. 12 februari 2013 / 23:29

  Les Miserabeles zou ik graag willen zien en Just Like Heaven ook. This Means War ligt hier toevallig thuis en zou ik heel graag willen zien, maar dat heb ik dus nog niet gedaan. Zelf heb ik gisteren nog de film The Joneses gezien. Ik vond het een hele leuke film, zeker een aanrader, maar wel voorspelbaar. Best grappig om te zien hoe graag iedereen erbij wil horen en daarom elkaar kopieert of juist beter dan de ander koopt. X

 14. 14 februari 2013 / 12:17

  Ik wil Les Misérables echt zo graag zien! Alleen al voor Amanda Seyfried en Eddie Redmayne :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *