Films die ik onlangs gezien heb

Films die ik onlangs gezien heb

Zoals jullie weten doe ik mee aan de Movie Challenge. Mijn doel voor dit jaar is 125 films kijken. Op dit moment zit ik op 63 films, best wel op schema dus! Het is alweer een tijdje geleden dat ik schreef over de films die ik de laatste tijd heb gezien. Daar komt vandaag dus verandering in! 

A Little Bit of Heaven

Marley (Kate Hudson) is een jonge vrouw in de bloei van haar leven. Ze heeft zojuist promotie gekregen op haar werk bij een reclamebureau en ze wordt omringd door een groep liefhebbende vrienden. Voor liefde is in haar leven geen plaats, voor seks daarentegen wel. Zo heeft ze de beschikking over verschillende sekspartners die ze ieder moment kan bellen. Uit alles blijkt dat Marley een luchtige invulling van haar leven prefereert. Ze neemt het leven zoals het komt en maakt het liefst overal een grapje van, zelfs wanneer ze na een medisch onderzoek slecht nieuws te verteren krijgt van een woest aantrekkelijke dokter (Gael Garcia Bernal).

Hudson speelt vooral in romcoms, waar haar taak is om het stralende en grappige middelpunt te zijn. In A Little Bit of Heaven is dit ook het geval, maar deze film krijgt een andere wending. Marley krijgt te horen dat ze darmkanker heeft, maar gaat hier erg luchtig mee om. Het liefst denkt ze er niet aan en gaat ze gewoon door, maar dat gaat natuurlijk niet.Verder ga ik niet al te veel verklappen over de film. Wel zou ik je aanraden om een flink pak tissues bij de hand te houden, want ik kon mijn tranen niet inhouden. En ik kon ook niet stoppen.

The Hangover Part III

The boys are back. Deze keer geen huwelijk en geen vrijgezellenfeest. Dan zou er niks mis kunnen gaan toch? Wanneer Alan na de dood van zijn vader door een diep dal gaat, is de ‘Wolfpack’ het enige wat hij nog heeft. Het gezelschap komt samen wanneer ze door een zaak uit het verleden achtervolgd worden. Maar Las Vegas is slechts één van hun stopplaatsen..

De Wolfpack en de familie van Alan denken dat Alan het beste af is in een kliniek waar hij behandeld kan worden. Als de Wolfpack onderweg is naar de kliniek (want Alan zou natuurlijk niet in z’n eentje gaan), komen ze echter voor een aantal verrassingen te staan. Een Hangover-film zou niet compleet zijn als Mr. Chow (see you later, gayboys) er niet in voorkwam. Hij heeft dit keer een prominente plek ingenomen in het script.

Het verhaal is niet heel sterk, maar ik denk ook niet dat het daar om moet gaan. Het is een vermakelijke film met leuke grapjes. Op zoek naar een goede film met een ijzersterk verhaal? Dan kun je beter een andere film kijken. Al met al denk ik dat niemand vies is van de grapjes van Alan, Stu en Phil en dat je deze film zeker gezien zou moeten hebben. Een ideale film om samen met je vriend te kijken!

Killers

De perfecte vrouw Jen (Katherine Heigl) ontmoet haar ideale man Spencer (Ashton Kutcher) als op vakantie in Nice (Frankrijk) met haar ouders. Spencer is huurmoordenaar van beroep en hoewel hij zijn baan opgeeft als hij met Jen trouwt, wordt hij jaren later nog steeds achtervolgd door zijn verleden…

In deze film komen de twee acteurs goed uit de verf. Moederskindje Jen ontmoet eindelijk de man van haar dromen (nadat haar vorige vriendje het heeft uitgemaakt) en Spencer stopt met zijn gevaarlijke baan als huurmoordenaar. Het stel is een aantal jaar gelukkig getrouwd, totdat het geheim van Spencer uitkomt. Niemand is nog te vertrouwen, zelfs hun buren, vrienden en collega’s niet. Spencer is wanted, dead or alive. Dit klinkt echter allemaal wat serieuzer dan het is.

Deze film is voor ieder wat wils. Een beetje actie voor de mannen, humor en natuurlijk een sprankeltje romantiek voor de vrouwen. Ashton Kutcher met sixpack racend in een rode Ferrari voor het vrouwelijke oog, Katherine Heigl met strakke jurkjes en hoge hakken en de rode Ferrari natuurlijk voor het mannelijke oog. Een perfecte film voor als je op date gaat!

Safe Haven

De mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen met iemand, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen…

Ga deze film zien! Echt een aanrader als je ook van The Notebook, Dear John en The Lucky One houdt (zelfde schrijver: Nicholas Sparks). Een heerlijke film om samen met je zus, je moeder of met je vriendinnen te kijken.

Ook keek ik de films Inception (rete goed!), Elle s’appelait Sarah (erg mooi), Can’t Buy Me Love (all time favorite old movie) en must see movie Django Unchained.

Welke film heb jij de laatste tijd gezien en zou je mij aanraden om te kijken? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. 20 juni 2013 / 06:10

  the killers en the hangover vond ik beide erg grappig!

 2. 20 juni 2013 / 06:55

  a little bit of heaven komt vanavond op film 1 en die lijkt me ook erg goed. killers vond ik erg leuk en safe haven wil ik nog zien

 3. 20 juni 2013 / 06:58

  Inception moet ik ook nog eens een keer kijken weer! Briljante film was dat!
  Ben nu wel erg nieuwsgierig geworden naar safe haven. Eens even opzoeken vandaag :)

 4. 20 juni 2013 / 07:51

  Leuke films! The Hobbit vond ik erg leuk en The perks of being a wallflower.

 5. 20 juni 2013 / 10:25

  Ik keek gisteren Safe haven, wauw wat een mooie film is dat! Ik heb wel een traantje gelaten hahaha. Had ook niets anders verwacht aangezien ik dol ben Dear John en verwachte vanwege dezelfde schrijver dat deze ook wel goed moest zijn. Nu ga ik lekker magic mike kijken:)

 6. 20 juni 2013 / 10:29

  Leukkkk! :) Ik zou ze graag allemaal een keer willen kijken. Zelf kan ik weinig aanraden, want ik kijk eigenlijk weinig films haha! Misschien 4/5 in een jaar? Jaaa daar moet verandering in komen, i know! haha

 7. 20 juni 2013 / 11:20

  Vond Safe Haven zo´n mooie film, echt heel goed. De rest heb ik nog niet gezien.

 8. 20 juni 2013 / 14:57

  Heb ze bijna allemaal ook gezien.
  Er draaien nu ook leuke films in de bioscoop: now you see me, spijt, fast en furious, after earth, the great gatsby… Ga zo maar door
  Alleen ‘Only god forgives’ moet je echt niet willen zien

  XO

 9. 20 juni 2013 / 16:51

  Aaaahh! Save Haven is zo’n mooie film! Kwijl kwijl..

 10. 20 juni 2013 / 19:36

  Safe Haven is een supermooie film! Heel romantisch :) en mooi verhaal ook.

 11. 20 juni 2013 / 20:13

  Ze lijken me allemaal erg leuk! Als ik vakantie heb wil ik wel een keert je naar de bioscoop.

 12. 20 juni 2013 / 22:33

  Thanks voor de tips. Ik moet ze allemaal nog zien.
  Love,

 13. 22 juni 2013 / 12:27

  Geen van deze films heb ik gezien. Binnenkort maar eens doen dus!

 14. 22 juni 2013 / 13:03

  Ik heb geen een van deze films gezien, maar ze lijken me erg leuk!

 15. 22 juni 2013 / 15:31

  Killers is zo onwijs leuk haha! Ik zet Safe Haven op me to watch list die lijkt me erg mooi

 16. 23 juni 2013 / 20:48

  Ah Safe haven heb ik vorige week gezien! Ik vond hem erg mooi. The hangover 3 wil ik ook zeker nog zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *