Films die ik de laatste tijd heb gezien

films-om-te-kijken

Onlangs heb ik weer een heleboel leuke films gezien. Heb je nog inspiratie nodig voor leuke films om te kijken? Check dan vooral dit artikel even!

You’re Not You (2014)

Het perfecte leventje van Kate stort als een kaartenhuis in elkaar als ze de diagnose ALS krijgt, een vernietigende en ongeneselijke spierziekte. Samen met haar man Evan gaat ze op zoek naar een geschikte verzorgster en ontmoet zo de chaotische studente Bec. Die heeft nul ervaring maar heeft iets nodig om haar stuurloze leven richting te geven. Het onwaarschijnlijke duo, de keurige pianiste en de dolende losbol, vormen ondanks de afkeuring van Evan al snel een perfect team.

Let op: tissue alert! My god, wat een emotionele film is dit. Ik heb nog een half uur na moeten snotteren nadat de film was afgelopen. Een prachtige film, dat wel, maar je moet er echt in de mood voor zijn!

Mannenharten 2 (2015)

De baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) drijft hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet zo makkelijk inpakken. Evenals Niels (Fabian Jansen), die besluit het na een versiercursus over een hele andere boeg te gooien. En dan is er nog de hopeloos romantische Younes (Mingus Dagelet), die op zoek is naar het meisje waar hij één onvergetelijke nacht mee beleefde. Kortom: de zoektocht naar liefde gaat in alle hevigheid verder! 

Een Nederlandse liefdesfilm zit bij mij eigenlijk altijd wel goed. Vaak weet je al hoe het gaat lopen, maar who cares? Mannenharten 2 is de perfecte film om met je zus, moeder of vriendinnen te kijken!

Love, Rosie (2014)

Rosie (Collins) en Alex (Claflin) delen sinds hun jeugd alles met elkaar, van de eerste kus tot ‘de eerste keer’. De twee willen niets liever dan Londen ontvluchten en samen studeren in Amerika. Wanneer Rosie onverwachts zwanger wordt, valt dat plan echter in duigen. Alex besluit in zijn eentje naar Amerika te gaan en in eerste instantie lijkt er niets tussen de vriendschap van Rosie en Alex te kunnen komen. Echter dreigt de afstand na loop van tijd hen toch uit elkaar te drijven, zeker wanneer het niet altijd lukt om de belangrijke momenten in het leven met elkaar te kunnen delen. Is vriendschap voor eeuwig?

Oh, wat is deze film leuk! Ik zag hem nu voor de tweede keer, en dit is zo’n film die ik nog twintig keer ga kijken. De eerste keer moest ik om het kwartier huilen bij deze film (what was going on with me?), maar deze keer niet. Behalve op het laatst dan. Ja, ladies, als je deze film nog niet hebt gezien: ga hem kijken, want hij is echt héél erg leuk!

Burnt (2015)

Burnt is een sexy en smaakvol drama over rock ’n roll chef Adam Jones (Bradley Cooper). Hij had ooit met zijn fantastische gerechten de culinaire wereld aan zijn voeten, maar verloor alles door zijn wilde leven met drank en drugs. Nu is hij klaar om het succes terug te pakken, maar heeft hiervoor het beste team ooit nodig, waaronder zijn ex-geliefde Helene (Sienna Miller). Zal het hem lukken om opnieuw aan de top te komen en die derde Michelin ster te krijgen?

Ik keek heel lang uit naar deze film met Bradley Cooper. Een film over sterrenchefs, eten en romantiek? Kom maar door! Ik keek deze film net nadat ik terugkwam uit Parijs en waar ik tussen alle 84 sterrenchefs van Parijs had gelopen, dus ik was nog helemaal in de sfeer. Ik vond het een hele vermakelijke film!

The Age of Adaline (2015)

Wat als je voor altijd jong en mooi blijft? Het overkomt de jonge moeder Adaline (Blake Lively) na een mysterieus auto-ongeluk in de jaren ’30. Terwijl de wereld om haar heen doorgaat en haar dochter (Ellen Burstyn) bejaard wordt, wordt Adaline zelf geen dag ouder. Om dit verborgen te houden is ze tientallen jaren veroordeeld tot een eenzaam bestaan, zonder liefde waar ze keer op keer afscheid van zou moeten nemen. Maar wanneer ze valt voor de charismatische Ellis (Michiel Huisman) en een weekend bij zijn ouders (Harrison Ford en Kathy Baker) doorbrengt, dreigt haar geheim uit te komen. Adaline neemt een beslissing die haar leven voor altijd zal veranderen.

Ik hou van Blake Lively en ik hou van Michiel Huisman. De perfecte combinatie! Er zitten ook verrassende elementen in de film: wetenschappelijke voice-overs en een tikkeltje magie. The Age of Adaline is een unieke, magische film en het is moeilijk om er niet verliefd op te worden.

Bekijk alle films die ik in 2016 zag in mijn Movie Challenge.

Heb jij een van deze films al gezien?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 30 januari 2016 / 09:12

  Ohh Mannenharten 2 wil ik erg graag zien! Ik ben niet zo fan de films (heb er geen concentratie voor ofzo haha!) maar Nederlandse films vind ik altijd wel leuk. :-)

  • Tedje
   Auteur
   30 januari 2016 / 13:35

   Jaaa Mannenharten 2 is echt een aanrader, leuke film!

 2. 30 januari 2016 / 09:40

  The Age of Adeline heb ik een hele tijd terug alweer gezien. De andere films ken ik niet. Mannenharten wil ik eerst deel 1 van kijken, voor ik aan deel 2 begin :-).

 3. 30 januari 2016 / 10:16

  You’re not you is echt fantastisch! Ik heb tranen met tuiten gehuild! En Age of Adeline was mijn favoriete film van vorig jaar <3 Love, Rosie was ook echt leuk, ik wil meer van dit soort films! Mannenharten 2 en Burnt moet ik maar snel gaan kijken!

 4. 30 januari 2016 / 11:32

  Ik heb Love Rosie ook al zovaak gezien, afgelopen week nog want ik zei tegen mijn moeder dat ze hem ook moest zien. Het is echt mijn lievelingsfilm, ik heb het boek ook gelezen. Het boek vind ik nog mooier :) Mannenharten 2 wil ik ook graag zien!

 5. 30 januari 2016 / 12:18

  Ah, zoveel leuke films hierzo! The Age Of Adeline en Love, Rosie zijn echt top!

 6. 30 januari 2016 / 14:04

  Aahh Mannenharten twee wil ik ook nog heel graag zien! :D

 7. 30 januari 2016 / 14:29

  The age lijkt mij heel tof! maar Nederlandse films trekken mij weer totaal niet (alleen ja ik wil ) vond ik een leuke film!

 8. 30 januari 2016 / 22:42

  Altijd leuk om film ‘reviews’ te lezen van anderen! Ik ben nu heel benieuwd geworden naar Love, Rosie en Mannenharten 2 lijkt mij ook heel leuk, maar dan moet ik eerst nog even de eerste film daarvan zien, haha!

 9. 31 januari 2016 / 00:41

  Neee nog geen één van deze gezien! Wil heel graag mannenharten kijken. Staat die al op de Nederlandse Netflix? Dan kan ik kijken of mijn vriend het ff kan omzetten ofzo, zodat ik het ook kan kijken. Vind Nederlandse films altijd zo leuk!

  • Tedje
   Auteur
   1 februari 2016 / 10:04

   Nee, Mannenharten staat nog niet op Netflix! Het duurt helaas altijd wel even voordat Nederlandse films ook op Netflix verschijnen. Mannenharten 2 draait nog wel in de bioscoop!

 10. 31 januari 2016 / 15:31

  The Age of Adaline en vooral Love, Rosie vond ik ook hele fijne films! Burnt staat nog op het lijstje van films die ik graag wil zien, zoveel goede acteurs / actrices zitten daar in.

 11. 11 februari 2016 / 13:29

  Leuk lijstje. Van al die films heb ik alleen The Age of Adaline gezien. Vond ik een prachtige film. Had waarschijnlijk ook te maken met Blake Lively, haha. De andere films wil ik nog zien, zoals Mannenharten 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *