Filmtips | 10 leuke films die ik de laatste tijd heb gezien

netflix-5

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je wellicht dat ik een echte filmfreak ben. Al jaren houd ik bij welke films ik kijk (klik hier voor een overzicht) en eens in de zoveel tijd deel ik mijn favoriete films op mijn blog. Vandaag is het weer tijd om 10 films met je te delen die ik de laatste tijd heb gezien.

The Danish Girl

De jaren 20. De Deense kunstenaar Einar Wegener (Eddie Redmayne) wordt door zijn vrouw Gerda benaderd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Einar besluit later om als Lili Elbe door het leven te gaan en ondergaat daarbij een geslachtsverandering.

Deze film wilde ik al lang zien en laatst zag ik hem dan eindelijk! Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog meer van had verwacht, maar het was echt een hele mooie, ontroerende en indrukwekkende film.

Kingsman: The Golden Circle

Vervolg op ‘Kingsman: The Secret Service’. Eggsy en Merlin vertrekken naar de Verenigde Staten, wanneer bij een aanslag het hoofdkwartier van de ‘Kingsman’ wordt verwoest. Daar aangekomen ontdekken ze een Amerikaanse variant van hun organisatie, onder de naam ‘Statesman’. Een organisatie die wordt geleid door een brute, succesvolle cowboy die Champagne heet.

Geen steengoede film, maar ik vond hem erg vermakelijk! De tijd vliegt voorbij en ik heb me geen minuut verveeld!

Wonder

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Het is een typisch Amerikaans drama waarin kinderen elkaar pesten omdat ze anders zijn, maar elkaar daarna toch accepteren. Al met al is een sympathieke feelgoodfilm waar ik stiekem meer van had verwacht. Kindacteur Jacob Tremblay maakt gelukkig een heleboel goed en het feit dat ik af en toe traanogen kreeg, zegt eigenlijk ook genoeg. Aan het eind van de film heb je Auggie in je hart gesloten.

When we first met

Noah heeft de perfecte eerste nacht met het meisje van zijn dromen beleefd, maar tot zijn ongenoegen is hij vervolgens in de friendzone beland. De daaropvolgende jaren blijft Noah zich afvragen wat er die avond verkeerd is gegaan. Wanneer onverwacht de mogelijkheid zich voordoet om terug in de tijd te reizen besluit Noah de bewuste avond telkens her te beleven om te achterhalen wat er fout ging en haar alsnog voor zich te winnen.

Netflix filmtip! When We First Met is eigenlijk alles wat je zoekt in een fijne, hersenloze film die je op een zaterdagavond in je eentje of met een paar vriendinnen op de bank kunt kijken. Iet wat voorspelbaar, maar vooral grappig en leuk! En het feit dat Ethan (Robbie Amell) in deze film speelt, maakt ook een heleboel goed… Verder vind ik het element van ’tijdreizen’ erg leuk in de film, ik hou er sowieso van als dat gebeurt in films. Kijk maar naar The Time Traveler’s Wife, About Time en 13 Going on 30.

Definitely, Maybe

Will Hayes zit midden in een echtscheidingsprocedure en zijn dochtertje wil weten hoe hij haar moeder ontmoet heeft. Will vertelt haar van de vrouwen die destijds in zijn leven waren en laat zijn dochter raden met wie hij uiteindelijk getrouwd is. Zou het zijn studievriendin Emily zijn? Of zijn beste vriendin en vertrouwelinge April? Of de vrijgevochten journaliste Summer?

Netflix tip! Dit is misschien wel een van mijn favoriete romantische komedies aller tijden! Hij blijft zo leuk!

https://www.youtube.com/watch?v=FJRjhlVgmVE

Blind Dating

De blinde Danny heeft moeite met het zetten van de eerste stappen op het liefdesvlak. De hulp van zijn niet zo snuggere oudere broer helpt ook niet veel. Dan ontmoet hij de Indiase Leeza, maar uitgerekend zij is al beloofd aan een ander.

Netflix tip! Deze film komt uit 2006, maar dat maakt hem niet minder leuk! Ik vind Chris Pine in deze film zo aandoenlijk en schattig.

Irreplaceable You

‘Irreplaceable You’ volgt een koppel, Abbie en Sam, dat elkaar al vanaf hun achtste levensjaar kent en voorbestemd is om voor altijd samen te blijven. Maar dan blijkt de dood in de weg te staan wanneer Abbie erachter komt dat ze terminale kanker heeft. Ze gaat vervolgens op humoristische wijze op zoek naar een nieuwe liefde voor haar verloofde Sam.

Netflix tip! Een film met onze eigen Michiel Huisman, die moeten we natuurlijk zien! Houd je zakdoekjes maar bij de hand, want die ga je echt nodig hebben. Ik vond het een mooie film, al denk ik wel dat er nog iets meer in had gezeten qua drama om het een echte topper te laten worden. Al met al is het wel gewoon een ontroerende film om naar te kijken. En kijken naar Michiel Huisman is natuurlijk nooit verkeerd.

Logan

In 2029 is de mutant bevolking aanzienlijk geslonken en de X-Men zijn ontbonden. Logan (Hugh Jackman) zijn vermogen om zichzelf te genezen is slinkende en hij ontfermt zich nu samen met de mutant Caliban (Stephen Merchant) over de zieke Professor X (Patrick Stewart) in een schuilplaats op de grens met Mexico. Zij zullen daar de rest van hun leven ondergedoken blijven. Maar wanneer een jonge mutant op de vlucht voor een gevaarlijke organisatie zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen en voelt hij zich uiteindelijk gedwongen haar te helpen.

Weer zo’n actieheldenfilm. Tenminste, dat dacht ik toen ik aan Logan begon. Toch was ik enorm verrast door de film. Het is spannend, er zit veel actie in en de kinderen die in de film spelen, acteren goed. Net als Hugh Jackman trouwens, maar dat had ik niet anders van hem verwacht. Aanrader!

Baby Driver

De getalenteerde jonge bestuurder van vluchtauto’s Baby (Ansel Elgort) ontmoet het meisje van zijn dromen (Lily James) en wil stoppen met zijn criminele bestaan. Als hij door zijn opdrachtgever (Kevin Spacey) gedwongen wordt om mee te werken aan een overval die gedoemd is te mislukken, zet hij zijn leven, zijn liefde en zijn vrijheid op het spel.

Deze film is een lust voor het oog én oor! In Baby Driver wordt geweldig gebruikgemaakt van muziek en actie en alle acteurs leveren een knap staaltje acteerwerk. De film zit goed in elkaar en is vermakelijk in elk opzicht. Leuk om te weten: onder de maar liefst 30 liedjes die regisseur Edgar Wright uitkoos, zitten twee Nederlanse: Radar Love van Golden Earring en Hocus Pocus van Focus. Misschien vond ik dit wel de leukste film van 2017!

Split

Hoewel Kevin 23 persoonlijkheden kent die zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher heeft aangetoond, bezit hij er nog een die op het punt staat zich te ontwikkelen en alle andere over te nemen. Wanneer drie tienermeisjes zijn ontvoerd, komt het aan tot een gevecht om te overleven tussen de verschillende persoonlijkheden die in Kevin schuil gaan, alsmede voor iedereen die zich om hem heen bevinden.

Dit is een film waar ik juist heel veel verwachtingen van had bij het zien van de trailer. En die zijn uitgekomen! Tot de laatste minuut ben je geboeid door de 23 persoonlijkheden van Kevin. Jammer wel van het eind (dat had van mij niet gehoeven), maar al met al een boeiende film.

Welke film wil jij nog graag zien? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 22 februari 2018 / 07:27

  Wat een leuk lijstje, waar zeker een paar films tussen staan die ik ook graag nog eens zou willen zien. Vooral Wonder en The Danish Girl lijken me heel mooi. Irreplacable You spreekt me ook wel aan. Alleen al omdat Michiel Huisman inderdaad nooit verkeerd is om naar te kijken ;)

  • Tedje
   Auteur
   22 februari 2018 / 09:57

   Ah, die moet je ook echt gaan kijken! Ze zijn erg mooi. En inderdaad, Michiel Huisman… Nooit verkeerd!

 2. 22 februari 2018 / 08:54

  Tof lijstje! Ik ben benieuwd naar The Danish Girl. Fan van Eddie Redmayne! Split lijkt me ook erg goed, de trailer was juist op tv toen wij in Amerika waren rond Nieuwjaar 2017. :-) Ik hou van dat soort films.

  • Tedje
   Auteur
   22 februari 2018 / 09:58

   Jaa, Eddie Redmayne is weer érg goed in deze rol. Geweldig!

 3. 22 februari 2018 / 09:44

  The Danish Girl is zo’n sterke film! Echt steengoed. Ik ben heel benieuwd naar When We First Met! Die ga ik zeker eens kijken.

  • Tedje
   Auteur
   22 februari 2018 / 09:59

   Hij staat op Netflix, dus dat is super handig! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt :-)

 4. 22 februari 2018 / 16:55

  Kingsman vond ik ook zo goed! Ik wil heel graag de film Everyday zien, vond de trailer heel gaaf. Misschien dat ik wel eerst het boek wil lezen.

 5. 25 februari 2018 / 10:25

  Toffe lijst zeg, ik heb ze allemaal nog niet gezien ”shame on me”
  Gisteren heb ik toevallig Endless love gekeken.. wat een mooie film was dat zeg!
  Beetje in de trans van the note book en dear john.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *