Filmtips | 5 films die ik onlangs heb gezien

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je wellicht dat ik een echte filmfreak ben. Al jaren houd ik bij welke films ik kijk (klik hier voor een overzicht) en eens in de zoveel tijd deel ik mijn favoriete films op mijn blog. Vandaag is het weer tijd om 5 films met je te delen die ik de laatste tijd heb gezien.

Coco (2017)

Miguel is een enthousiaste, twaalfjarige jongen die in Mexico woont. Hij ontdekt een eeuwenoud mysterie dat hem naar een bijzondere en onverwachte reünie leidt. Tijdens Día De Los Muertos komt Miguel terecht in de fantastische wereld van de doden. Daar ontmoet hij de oudere generatie, leert hij wat zijn plaats binnen de familie is en hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering.

Animatiefilms voor kinderen? Welnee! Hoe ziet het dodenrijk eruit? Is het een akelige, donkere wereld? Niet volgens animatiestudio Pixar. Het is juist een kleurrijke stad vol neon fabeldieren en gezelligheid. De film gaat over de dood, maar ook over je dromen volgen, familiebanden en rolmodellen. En de keerzijden daarvan. De film is gevuld met liedjes die drie dagen na het kijken van de film nog steeds in je hoofd hangen (en die je daarna opzoekt op Spotify omdat ze zo leuk zijn). Aanrader!

https://www.youtube.com/watch?v=zN9PDOoLAfg

Wind River (2017)

Cory Lambert is een ervaren speurder en jager die het bevroren lijk van een tiener ontdekt. Hij besluit samen te werken met de onervaren FBI-agent Jane Banner en de Tribal politie-officier Ben Shayo om te ontdekken wat er gebeurd is en de verantwoordelijken voor de gruwelijke misdaad op te sporen. Hoe dieper Cory, Jane en Ben in het onderzoek duiken hoe meer ze hun eigen levens op het spel zetten.

Wind River is een thriller die draait om de vraag wie het jonge meisje heeft vermoord dat in de openingsscène doodsbang en met blote voeten door de sneeuw rent. Hoofdpersoon is Cory (Jeremy Renner), een jager die het gebied goed kent. Hij wordt gekoppeld aan FBI-agente Jane (Elizabeth Olsen) en samen gaan ze op onderzoek uit. Tijdens deze film zit je constant op het puntje van je stoel, het is echt een spannende film die goed in elkaar zit!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Een andere film, dat zie je meteen al als je de trailer van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri bekijkt. Ik hou ervan! Deze film bevat humor, maar is ook bloedserieus. Een heerlijke western die veel prijzen heeft gewonnen in filmland. En terecht!

The Greatest Showman (2017)

‘The Greatest Showman’ werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets kwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Bros. and Barnum & Baily Circus oprichten.

Een film waar ik ontzettend naar uitzag om hem te kijken was The Greatest Showman. Een musicalfilm vol entertainment en liedjes? Kom maar door! Eerlijk is eerlijk: hij was ontzettend vermakelijk, maar toch had ik er meer van verwacht. Zeker omdat ‘ie zo’n hoog cijfer krijgt op IMDB. Desalniettemin is het een heerlijke film om te kijken en je krijgt er ook echt geen spijt van.

Red Sparrow (2018)

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) probeert te overleven in de bittere bureaucratische realiteit waaruit de hedendaagse Russische geheime diensten bestaan. Ze wordt tegen haar wil gerekruteerd om informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten in te winnen. Hiervoor zijn alle middelen toegestaan. Ze moet de CIA-agent Nathaniel Nash verleiden en de twee staan al snel lijnrecht tegenover elkaar. Haar opdracht wordt bemoeilijkt wanneer ze binnen de CIA gerekruteerd wordt om een verrader in Washington te vinden.

Ook een film waar ik ontzettend naar uitkeek: Red Sparrow. De beste drama/thriller die ik ooit heb gezien was het niet, maar je moet hem zeker gezien hebben. De film heeft me geen moment verveeld, al had ik er wel meer van verwacht. Misschien moet ik ophouden met verwachtingen hebben van films, haha!

Welke film wil jij nog graag zien? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

9 Reacties

 1. 4 juni 2018 / 12:09

  Goede tips! Ik ga Coco binnenkort zeker is kijken, kei leuk!

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2018 / 09:51

   Jaa, die is echt heel erg leuk, aanrader!

 2. 4 juni 2018 / 14:38

  De laatste drie heb ik allemaal gezien. Red Sparrow vond ik gewoon tof, maar Jennifer Lawrence is dan ook een van mijn favoriete actrices. Van The Greatest Showman had ik juist helemaal niets verwacht en daarom vond ik hem leuk. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri heb ik een tijdje terug al gekeken. Een totaal andere film dan hetgeen ik normaal leuk vind, maar de film zit goed in elkaar en is niet te voorspellen. Tof!

  • Tedje
   Auteur
   11 juni 2018 / 09:52

   Ah, leuk dat jij ook zo’n filmfanaat bent! :-)

 3. 4 juni 2018 / 19:56

  Ik ga Red Sparrow deze week nog kijken, ik kijk altijd enorm uit naar netflix-momentjes.

 4. Claudia
  25 augustus 2018 / 18:48

  Ik ben mij rot aan het zoeken op Netflix naar Red Sparrow, wil die al heel een tijd heel graag zien. Ik kan hem nergens vinden! Klopt het dat jij hem niet op Netflix hebt gezien of kijk ik gewoon verkeerd.

  • Tedje
   Auteur
   27 augustus 2018 / 09:38

   Hij staat inderdaad niet op Netflix! Jammer he :(

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *