Final update: 30 Days Shred

Final update: 30 Days Shred

30 dagen zwoegen en een loeistrakke buik. Tenminste, dat was de bedoeling. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen over de laatste dagen van 30 Days Shred? Lees dan gauw verder!

Level 3 begon zwaar. Jeetje, dit is wéér andere koek dan level 2. Heftige en zware oefeningen. Ik merkte meteen aan mijn rug dat die het niet zo prettig vond dat ik er volle bak tegenaan ging, dus ik besloot wat rustiger aan te doen. De meeste oefeningen deed ik in het tempo van Anita (de ‘makkelijke’ versie) en als ik het aankon ging ik mee met Nathalie (de ‘moeilijke’ versie). Dag 2 en 3 gingen ook moeizaam en mijn rug vond het duidelijk niet leuk al die oefeningen. In het weekend nam ik daarom ook even twee dagen rust. Maandag moest ik er echter weer aan geloven en deed ik level 3 voor de vierde keer. Ik deed rustig aan en ik sloeg de te belastende oefeningen over, zoals de walking push-ups. Ook de vijfde keer verliep moeizaam en kreeg ik last van mijn rug.

Toen heb ik een paar dagen niet gesport en dat beviel me zo goed, dat ik 30 Days Shred niet meer heb opgepakt. Heel slecht, ik weet het, maar door alle omstandigheden bij elkaar zag ik het gewoon niet meer zitten. Je moet heel veel motivatie hebben om alleen te sporten. Daarbij kwam dat ik last van mijn rug kreeg bij level 3 en dat ik gewoon geen zin meer had. Ik vind dat ik het lang heb volgehouden, maar liefst 25 keer.

 

De resultaten

Werkt 30 Days Shred? Nou, voor mij niet. Ik ben amper centimeters kwijtgeraakt. Mijn armen zijn wel gespierder geworden, maar bij mijn buik is er bijna niks veranderd (1 centimeter afname) terwijl dat juist mijn ‘probleemzone’ is. Wel is mijn conditie omhoog gegaan, want ik merkte dat ik oefeningen aan het einde van het level beter volhield dan aan het begin. Of ik het programma zou aanraden? Eerlijk gezegd niet, tenzij je het met iemand samen doet. Dan kun je elkaar namelijk motiveren.

What’s next? 

Dat ik hier nu mee klaar ben (of mee gestopt ben, het is maar net hoe je het wil zeggen..), betekent niet dat ik helemaal stop met sporten. Ik wil verder gaan met de filmpjes van Blogilates op YouTube en me vooral gaan richten op mijn buik. Ook zal ik andere oefeningen gaan doen, zoals pilates en cardio bijvoorbeeld. Blogilates is veel afwisselender en de filmpjes zijn korter waardoor je er een paar kunt combineren. Veel leuker wat mij betreft.

Wat vind jij van thuis sporten?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

23 Reacties

 1. 26 september 2013 / 07:05

  Wat een tegenvaller dat het bij jou niet heeft gewerkt. Veel succes met Blogilates!

 2. 26 september 2013 / 08:39

  Jammer dat het toch een beetje tegenviel! Wel knap hoor, dat je thuis sport.. Ik houd het na twee keer altijd wel weer voor gezien ;)

 3. 26 september 2013 / 10:40

  Wel knap dat je het zo lang hebt volgehouden! En Blogilates is leuk, ik gebruik haar video’s ook :)

 4. 26 september 2013 / 10:48

  Ik doe sinds een paar weken thuis Zumba en dat bevalt me goed! Je hoeft niet naar een sportschool je kunt het gewoon lekker thuis doen.

 5. 26 september 2013 / 11:05

  Goed dat het hele programma hebt afgemaakt. Ik heb het een paar dagen volgehouden maar begon het een beetje saai te vinden zo alleen thuis.

 6. 26 september 2013 / 12:27

  Jammer dat je hem niet helemaal af hebt (kunnen) maken/gemaakt, maar als je ook niet veel verbetering ziet dat is dat ook niet zo motiverend ofzo. Thuis sporten is wel handig maar daar is amper plaats voor bij ons in huis haha.

 7. 26 september 2013 / 12:47

  Jammer zeg dat het niet veel resultaat had! Want ik vind het echt superknap dat je het 25 dagen hebt volgehouden, valt dan tegen als het resultaat er niet echt is! En pas maar op met je rug, voor je het weet ben je ‘m aan het verpesten! En geloof me, dat wil je niet hahaha :p

 8. 26 september 2013 / 16:01

  Kan me voorstellen dat het moeilijk is om de discipline op te brengen! Ik ben er ook veel te lui voor, doe heel af en toe mee met de training van mijn vriend, die heeft me gewoon de discipline om een sixpack te onderhouden, vind dat echt zo knap!

 9. Amanda
  26 september 2013 / 17:09

  Stom dat het niet veel effect had! Ik wil het ook proberen, maar voor nu ben ik druk met school en probeer ik al twee keer per week te sporten in de sportschool. Dus moet even kijken wat ik ga doen.

 10. 26 september 2013 / 17:13

  Told you so! Level 3 is echt HORROR! Straf je dit toch 5 keer deed!
  Eefje

  • Tedje
   Auteur
   26 september 2013 / 19:40

   Haha klopt, je had me inderdaad gewaarschuwd. ;)

 11. 26 september 2013 / 18:09

  Wel goed, nu weet je ook wat aan te raden is en wat niet!

 12. 26 september 2013 / 19:14

  Wat jammer, maar ik begrijp dat het heel lastig is..
  Je hebt het toch nog lang volgehouden!

 13. 26 september 2013 / 19:26

  jammer dat je het niet vol kon houden maar je hebt het bijna gedaan, ik vind dat goed! Thuis sporten kan ik gewoon niet, ik heb de discipline niet voor

 14. 26 september 2013 / 20:26

  Hè, jammer dat je het niet hebt af kunnen maken, maar het klinkt ook behoorlijk pittig! Als iets niet werkt én zwaar én niet leuk is, dan is het wel héél moeilijk het vol te houden, zeker thuis. Zelf doe ik ook wel oefeningen thuis, maar ik vind het ook ontzettend moeilijk de discipline op te brengen! De 30 day shred staat bij mij nog op de planning voor in de winter, dus ik ben benieuwd..

  • Tedje
   Auteur
   26 september 2013 / 20:31

   Ik wens je alvast héél veel succes!!

 15. 26 september 2013 / 21:11

  Jammer dat het niet echt zichtbaar is, wel superknap dat je het hebt gedaan! Ik kwam niet verder dan week één haha. ;)

 16. 27 september 2013 / 11:47

  Ik vond heto ok geen succes. Ik heb het overigens maar drie dagen geprobeerd, maar ik was er ook helemaal zat van.

 17. Jolien
  27 september 2013 / 16:47

  Ik heb de 30 day shred ook gedaan, maar het is inderdaad zwaar om het élke dag te doen. Ik heb het uiteindelijk wel 30 keer gedaan, maar niet in 30 dagen. Ik zag wel verschil aan mijn buik, maar dat is nu alweer helemaal weg, haha :D. Ik doe nu wel af en toe Blogilates-filmpjes, veel leuker!

 18. Fred
  29 september 2013 / 10:31

  Ok, dit was het dus! ik dacht aan een vroege Sinterklaas, al dat gerommel op zolder..

 19. Annemiek
  3 oktober 2013 / 13:44

  Ik sport regelmatig thuis. Ik heb Shred ook een tijdje gedaan, maar vond het niet echt leuk. Ik doe al een tijdje Bodyrock. Dat zou je echt eens moeten proberen. Het is gratis, de lessen zijn intensief, maar wel korter dan Shred en ik merk er ook echt iets van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *