Fit For Summer: 2/10 – Bottoms up!

De tweede week van de Fit For Summer Challenge van Annemerel zit er alweer op. De eerste week stond in het teken van cardio. De challenge voor afgelopen week was om iedere dag twee liter water te drinken.

Water drinken is voor mij op zich geen probleem. Ik neem namelijk naar school altijd een flesje water mee en vul die altijd wel een keer. Een uitdaging die mij meer aantrok was dat we alleen maar water mochten drinken. Dus geen frisdrank en sapjes uit pak. Het is niet zo dat ik heel de dag door cola drink, maar in het weekend vind ik dat toch wel erg lekker. Zeker ’s avonds als je een filmpje aan het kijken bent onder het genot lekkere hapjes. Alcohol was ook ‘verboden’. Nu is dat voor mij geen probleem, dat drink ik toch amper.

Ik besloot een lijstje bij te houden met wat ik afgelopen week had gedronken. Zo kan ik mezelf goed controleren en kijken of ik de challenge van deze week heb gehaald. Bovendien stimuleer ik mezelf altijd door lijstjes te maken.

Maandag:
6 koppen groene thee van 300ml
3 kleine glazen water van 150ml
Totaal: 2250ml

Dinsdag
4 koppen groene thee van 300ml
2 flesjes water van 500ml
Totaal: 2100ml

Woensdag
4 koppen groene thee van 300ml
1 flesje water van 500ml
3 kleine glazen water van 150ml
Totaal: 2150ml

Donderdag
4 koppen groene thee van 300ml
2 flesjes water van 500ml
Totaal: 2200ml

Vrijdag
2 koppen groene thee van 300ml
2 flesjes water van 500ml
4 glazen water van 150ml
Gezondigd: 2 glazen ijsthee
Totaal: 2500ml

Zaterdag
4 koppen thee van 200ml
8 glazen water van 150ml
Gezondigd: 1 glas cola.
Totaal: 2150ml

Zondag
5 koppen thee van 200ml
2 glazen water van 200ml
Gezondigd: 2 glazen appelsap van 250ml
Totaal: 1900ml

Ik ben echt de hele week bewust bezig geweest. Oh, ik mag alleen water drinken. ’s Ochtends wilde ik me nog wel eens vergrijpen aan een sapje uit pak, maar toen dacht ik: NEE! Ik pak een kop thee. Vrijdag heb ik gezondigd. We gingen uiteten en bowlen en toen dronk ik twee glazen ijsthee. In het restaurant was het wel zelfgemaakte ijsthee, dan is het misschien minder erg? De dag daarna zondigde ik weer.. Ik dronk een glas cola toen we de film Les Misérables keken. Oeps. Ach, het moet kunnen. Ik ben de hele week zo goed bezig geweest!

Deze challenge is ervoor om ervan bewust te worden dat water drinken goed voor je is. Nu is het natuurlijk niet zo dat als je één week alleen maar water hebt gedronken, dat je dan in een keer afvalt, maar het is wel een goede stap op weg naar bewustwording! Het sporten is er deze week een beetje bij ingeschoten, helaas. Ik wilde eigenlijk twee keer een uur flink gaan wandelen, maar het weer zat niet echt mee en mijn vriendin was ziek. Ook de zumba zat er niet in. Slecht Tedje! Op zaterdag en zondag liep ik nog wel een half uur. Eigenlijk liep ik veel meer deze week. Zo moest ik weer een paar keer rennen voor de bus omdat ik te laat was, go cardio!

Challenge 3
Work those abs, of wel: buikspier-oefeningen! Ik ga deze week vijf keer tien tot vijftien minuten buikspier-oefeningen doen. Ik ga dit waarschijnlijk doen aan de hand van YouTube filmpjes van blogilates.

Als jij meedoet met de challenge: heel veel succes deze week! 

Liefs van Tedje

Volg:

26 Reacties

 1. 15 april 2013 / 06:17

  Ik drink echt veeeeeeeeeeeel te weinig hihihihi! Oepsie. kan echt de hele dag leven op 1 kop thee. Heel slecht, i know.

 2. 15 april 2013 / 06:19

  Goed bezig hoor! Die glazen cola/ appelsap zijn op zich niet eens zo erg als je de rest van de week maar wel genoeg water en/of thee drinkt. Hetzelfde geldt voor eten. Je mag best 1 a 2x per week iets slechts eten zolang je de rest van de tijd maar wel gezond eet. Dan kan je lijf dat best hebben.

 3. 15 april 2013 / 07:17

  Wow, jij hebt echt veel gedronken! Knap, dat haal ik echt bij lange na niet!

 4. 15 april 2013 / 07:49

  Wauw wat veel zeg! Ik kan dat echt niet! Haha.
  Liefs,
  Marielle

 5. Inge
  15 april 2013 / 08:28

  Goed bezig! Bij mij was het net andersom, het sporten ging heerlijk en het drinken was iets lastiger. Ik heb voor mezelf 1.5L aangehouden en daar kwam ik steeds net wel/net niet aan. Hou alles ook netjes bij in een app! En zondigen doet iedereen wel eens ;) Succes met week 3!

 6. 15 april 2013 / 08:38

  Wat ben je goed bezig!
  Knap hoor al dat water en groene thee.
  Oeh buikspieren, succes ermee :)

 7. 15 april 2013 / 10:36

  Goed bezuggg! Ik ga ook meedoen aan de buikspieren challenge! Ik heb echt een flubberbuikje hahah :’)

 8. 15 april 2013 / 10:39

  Wauw, goed bezig!! Ik ben water altijd zo snel beu… geef mij maar cola light of crystal clear ;)

 9. 15 april 2013 / 11:05

  Wauw, wat een uitdaging! Ik drink per dag misschien maar 1 glas, echt zooo slecht! Sinds kort ben ik wel begonnen met sporten, maar moet ook echt meer drinken! Heel veel succes weer!

 10. 15 april 2013 / 13:11

  Ik drink op mijn werk super veel water en thee maar thuis schiet het er altijd bij in.

 11. 15 april 2013 / 14:30

  Wow goed bezig! De meeste dagen gewoon meer dan 2 liter. Ik vond het echt moeilijk om al aan de 2 liter te komen haha! Veel succes deze week. :)

 12. 15 april 2013 / 15:32

  Ik denk dat het bijhouden van wat je drinkt wel echt scheelt omdat je daardoor er veel bewuster mee bezig bent :)
  Ik begin een beetje half mee te doen met de challange, misschien moet ik er maar gewoon vol voor gaan, maar ik geloof nooit dat ik dat in mijn agenda kan inplannen allemaal :)

  • Tedje
   Auteur
   15 april 2013 / 15:47

   Je hoeft ook niet de hele challenge mee te doen! Als je af en toe dingen mee pakt is dat natuurlijk ook al helemaal super!

 13. Lianne
  15 april 2013 / 21:52

  Goed bezig Tedje, maar wat voor ’n theekoppen heb jij wel niet? Die zoek ik, zulke grotes. :)

  • Tedje
   Auteur
   16 april 2013 / 08:08

   Ik heb theekoppen van Blond Amsterdam!

 14. 16 april 2013 / 18:10

  Ahh ik ben echt zo’n slechte drinker! Ik probeer nu wat meer thee te drinken.

 15. 17 april 2013 / 18:10

  Wow, wat drink je dan veel op een dag! Daar kom ik normaal echt niet aan. En al helemaal geen water. Meestal doe ik er dan een klein beetje biologische diksap doorheen. Dan krijg ik het wel weg. Misschien een hele stomme vraag, maar waar doe jij de Blogilates filmpjes? Als in: Waar voer je ze uit? Ik loop daar altijd mee te klungelen omdat ik geen goede laptop heb en de studeerkamer (waar de pc staat) te smal is. En beneden heb ik een giga woonkamer, maar daar waar de tv staat is dan weer weinig ruimte Als in: dan moet ik meubels gaan verplaatsen. Én de buren kunnen het hele huis door kijken, omdat we hier net wonen en nog geen gordijnen hebben. Pfff…het lijken haast wel smoesjes van mezelf als ik het zo terug lees hahaha.

  • Tedje
   Auteur
   17 april 2013 / 18:39

   Hi Luana! Ik neem mijn laptop mee naar de slaapkamer van mijn ouders, daar heb ik genoeg ruimte. In mijn eigen kamer niet. Hmm ja dat is lastig. Misschien kun je de filmpjes op je telefoon afspelen? En dan natuurlijk met wifi, anders gaat het wel heel veel data kosten. Je hebt eigenlijk niet veel ruimte nodig, als je maar languit kan gaan liggen. Succes!

   • 18 april 2013 / 08:31

    Dankjewel voor je reactie ♥

    Ik ga het van de week eens proberen!

 16. 17 april 2013 / 21:23

  Ik drink echt heel veel groene thee. Dat doel haalde ik dus wel. De buikspieroefeningen vind ik lastiger vol te houden, maar is wél hard nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *