Fit For Summer: 4/10 Quit the crap

Deze week benoem ik tot de zwarte dagen van de Fit For Summer challenge. Quit the crap bleek moeilijk te zijn voor mij: geen crap eten. Ik hou van eten en allerlei lekkers, dus eigenlijk is het gewoon een straf voor mij om niks lekkers te pakken. Kijken jullie mee hoe het is gegaan afgelopen week?

Maandag begon al meteen goed (not) want ik heb gezondigd bij de McDonalds toen we op weg waren naar Beyoncé, maar ja dat was wel het makkelijkste om te eten. Ik had natuurlijk een salade kunnen nemen, maar dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen als ik in de rij sta en ik zie dat de BigMac al op mij ligt te wachten. Dinsdag heb ik niet gesnoept en geen crap gegeten. Ik deed samen met mijn zusje de Hot Abs workout en de Mighty Squat Challenge van Cassey. Goed bezig! Dinsdag was een goede dag.
Woensdag zondigde ik alweer. Ik was bij het persevent van The Body Shop en ze hadden een high tea georganiseerd. Al dat lekkers kan ik toch niet laten staan? Sandwiches met zalm en kip, scones, chocolaatjes.. Hmm. Wel veel thee gedronken natuurlijk! Donderdag heb ik veel water gedronken, wauw! Ik ben wel uiteten geweest met vriendinnetjes, maar ik nam een salade, gezond dus. Toch? Als voorgerecht namen we wel nacho’s met kaas en gehakt, dat dan weer wel. Daarna gingen we naar de bioscoop en daar hebben we niks gegeten, terwijl ik altijd popcorn eet in de bioscoop. Goed hè?
Vrijdag begon mijn dag goed met een ontbijt met veel fruit en thee. ’s Middags deed ik de Abs for beginners van Cassey en de Mashup Squad Challenge. Ik begin de workouts steeds leuker te vinden omdat ik het steeds langer vol kan houden. ’s Avonds een tv-avondje zonder chips. Yes!!
Zaterdag ging ik naar de Beautygloss Party in Amsterdam waar cupcakes, koekjes en Ben & Jerry’s werden uitgedeeld. Tsja, dat moest ik allemaal wel opeten want ik had er immers voor betaald! ’s Avonds eten bij Sumo in Amsterdam, sushi dus! Ik dronk een glas wijn en een glas ice tea. ’s Avonds met le boyfriend op de bank en een zakje chips. Salt craving!!
Zondag maakte papa pancakes for lunch. Tsja, kan daar moeilijk nee tegen zeggen, toch? Ik deed nog een Ab workout. Ik liep samen met mijn vriend nog 3,5km in 40 minuten.

Al met al: niet zo’n succesvolle week. Hoe meer ik tegen mezelf zeg: geen lekkere dingen pakken, hoe meer zin ik er juist in krijg. Hebben jullie dat ook? Toch is het wel goed om er bewust mee bezig te zijn en heb ik soms ook gewoon dingen afgeslagen terwijl ik die voorheen wel zou pakken.

Ook deze week hield ik weer een lijstje bij met wat ik allemaal heb gedronken. Veel thee!

Maandag: 1250ml water, 3 glazen cola, 300ml groene thee
Dinsdag: 600ml groene thee, 1500ml water
Woensdag: 600ml groene thee, 500ml water, 200ml jus d’orange
Donderdag: 300ml groene thee, 1500ml water, 1 rosé bier, 1 ice tea
Vrijdag: 600ml groene thee, 500ml water,
Zaterdag: 300ml groene thee, 500ml water, 460ml kokoswater, 1 ice tea en 1 glas wijn.
Zondag: 900ml groene thee, 300ml water, 1 glas cola, 1 glas Taksi.

Next challenge
De volgende challenge is: INTENSIFY. Deze week moet ik mijn hart nog sneller laten pompen. Hoe? Touwtje springen, sprinten en intervallen! Eigenlijk je basis training wat verzwaren. Dat wordt voor mij een lastige. Cardio deed ik eigenlijk niet echt (behalve wandelen), dus ik zal me nu moeten gaan wagen aan het springtouw.. Ik ga gewoon kijken hoever ik kom. Verder wil ik doorgaan met drie keer buikspieroefeningen, water drinken en wandelen. Ik ben overigens nog helemaal niks afgevallen. Hoe kan dat???

Als jij meedoet met de Fit For Summer Challenge: hoe gaat het bij jou? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 30 april 2013 / 07:04

  Ja, gaat best goed toch? Je mag best trots zijn hoor, niet iedereen zou dit volhouden!

 2. 30 april 2013 / 07:10

  Het is ook ontzettend lastig om dan ineens niet te snoepen!
  Ik vind dat je het wel goed hebt gedaan!

 3. 30 april 2013 / 07:38

  Niet denken aan wat niet mag maar denk aan wat je allemaal wel mag eten!

 4. 30 april 2013 / 07:42

  Maar het was zaterdag ook zo gezellig! Toch ben je goed bezig! Super!

 5. 30 april 2013 / 10:32

  Ah hier vallen mensen als bosjes om ver haha. Moeilijk he die quit the crap. Ik had er ook heel veel moeite mee (http://www.rainbowjunk.nl/?p=2602 hier kan je het totale verslag lezen!) en ik ga deze week er 200% voor alleen vanmiddag zal wel lastig worden!?!

 6. 30 april 2013 / 10:42

  Heel veel succes nog! Zodra je eigenlijk dingen niet meer mag wil je ze graag nog meer haha

 7. 30 april 2013 / 11:05

  Een tip om die cravings te bedwingen: eet meer volvette producten (dus volle yoghurt en volle kaas) want daar zit je langer vol van en minder koolhydraten (brood, pasta, aardappelen, rijst) want daar schiet je bloedsuiker spiegel alleen maar van omhoog. Neem ipv suiker bijv. honing of agave siroop, dan heb je toch wat zoets wat lang niet zo slecht voor je is. En als je echt een tussendoortje wilt hebben kun je gaan voor blokjes kaas met wat mosterd (of appelstroop, mijn nieuwe guilty pleasure). Of gewoon een flinke dessert lepel pindakaas zo uit de pot. Is ook lekker met banaan of appel btw. Rijstwafels zijn ook een uitkomst (wel die zonder zout): met honing, kaas of pindakaas en banaan. Rozijntjes zijn ook goed om op te snacken. En verder gedroogde cranberries, stukjes worst (salami!), pure chocolade of een fruitshakje met cacaopoeder.

  Ik moet eerlijk toegeven dat dit soort dingen moeilijker worden als je buiten de deur eet. De snack cultuur is gewoon niet gericht op gezond. Zelf een appel meenemen en een bakje met kaas of rozijntjes is eigenlijk nog het beste.

 8. 30 april 2013 / 16:17

  Ontzettend lastig ik heb het ook. Dit weekend echt enorm veel gesnoept morgen weer aan de bak!

 9. 30 april 2013 / 20:59

  Het belangrijkste is dat als je zondigd dat je dan niet opgeeft, een keer een misstapje zetten kan geen kwaad! Gewoon telkens opnieuw de goede draad oppikken :) Ik zondig ook vaak hoor! Vandaag nog frietjes gegeten, hihi :D
  Nathalie

 10. 1 mei 2013 / 14:48

  Wat leuk een verslag van FFS :) Ik doe zelf ook mee maar schrijf er eigenlijk niet echt over.. Misschien wel een leuk idee om te gaan doen :)
  Je bent in ieder geval super goed bezig :) volhouden tot we de 10e week hebben behaald ;) en daarna natuurlijk ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *