Fotoalbum 2013/2014

 photo IMG_1854a.jpg

Ik maak veel te weinig fotoalbums. That’s a fact. Daarom vond ik het extra leuk toen ik een mailtje kreeg van Webprint of ik een fotoalbum wilde maken. Ja, natuurlijk! Ik vind het namelijk heel erg leuk om oude fotoalbums door te bladeren met foto’s van vroeger. Ik heb een album gemaakt met foto’s van vorig jaar (2013) en het eerste gedeelte van 2014.

Via de site van Webprint kun je heel makkelijk je fotoalbum samenstellen. Je hoeft geen software te downloaden en alles wijst zich eigenlijk vanzelf.

 photo IMG_1843a.jpg

Het album zit verpakt in een hoes van schuim om het geheel goed te beschermen. Ik kreeg het album trouwens ongeveer na een week binnen. Prima tijd lijkt me!

 photo IMG_1845a.jpg

Ik heb een album van 30 bij 30 centimeter. Best wel groot, maar dat vind ik wel mooi. Als omslag heb ik gekozen voor een foto die ik maakte in Londen, gewoon omdat ik het zo’n mooie foto vind ;)

 photo IMG_1849a.jpg

Je kunt aan de zijkant ook tekst typen. Super handig als je meerdere albums in je kast hebt staan.

 photo IMG_1850a.jpg

Op de achterkant staat een foto die ik in Cyprus heb gemaakt vorig jaar. Ik wil terug! Het is een vierkant fotoalbum van 30 bij 30 dus. De kaft is van ‘luxe foam’ en ik heb gekozen voor hoogglans foto’s in het album. Je kunt zelf helemaal bepalen wat voor kwaliteit papier en kaft je wil.

 photo IMG_1856a.jpg

 photo IMG_1858a.jpg

Een voorbeeld uit het album. De kwaliteit van de foto’s komt heel mooi over op het papier. Deze foto’s heb ik wel met mijn spiegelreflex camera gemaakt.

Maar ik heb er ook een heleboel foto’s inzitten die ik met mijn iPhone heb gemaakt! Die kun je dus ook gewoon prima gebruiken in je album. Spot de blogger op bovenstaande foto ;)

Het album dat ik heb gemaakt kostte in totaal €53. Niet goedkoop, maar dat komt omdat ik het grootste album heb gepakt met hoogglans papier en een luxe omslag. Ook heb ik nog 6 extra bladzijden toegevoegd, wat 1 euro per bladzijde kost. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil, maar je hebt al albums vanaf 5 of 10 euro.

 photo IMG_1862a.jpg

Ook bestelde ik nog een aantal foto’s om op te hangen op mijn prikbord. Dat had ik ook al een hele tijd niet meer gedaan dus het was tijd voor vernieuwing aan mijn fotowand. De foto’s zijn 13cm breed en kosten €0,20 per stuk. Niet duur dus!

Mijn voornemen is om vaker een fotoalbum te maken. Ik vind het ten eerste heel leuk om alle foto’s uit te zoeken en op een mooie manier in het album te verwerken, maar het is ook gewoon heel leuk voor later. “Kijk, toen was mama in Londen met vriendinnen!” ;)

Maak jij vaak fotoalbums? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 5 juli 2014 / 05:51

  Wat leuk zo’n luxe album! Ik ga toevallig ook een grote bestelling plaatsen bij Webprint want had via Desireé haar blog/site shoptegoed gewonnen. Ga er nieuwe albums én canvas doeken mee bestellen. M’n opgeknapte slaapkamer mee opfleuren ;). Maak eigenlijk nooit een album voor mezelf. Moet er maar eens van komen! (Ps leuke blogvriendinnen heb je :))

  • Tedje
   Auteur
   5 juli 2014 / 12:06

   Ah super leuk zeg! Een canvasdoek is inderdaad ook super leuk :) Haha, dankjewel!

 2. 5 juli 2014 / 07:42

  Wauuww, wat een super mooi fotoalbum! Ziet er heel luxe uit en leuk gedaan zo met die foto’s. Nu krijg ik ook zin om een fotoalbum te maken haha.

 3. 5 juli 2014 / 08:48

  Aah ik ben dol op fotoalbums, zo leuk om je foto’s dan tastbaar te hebben. Wat een heerlijk artikel en fijne inspiratie!

 4. 5 juli 2014 / 09:03

  Ik ben dol op fotoalbums! Het liefst plak ik zelf de foto’s in, schrijf er een verhaal bij en ga aan de slag met washitape en andere leuke items. Aan de andere kant heeft zo’n album ook weer iets, haha!

  • Tedje
   Auteur
   5 juli 2014 / 12:06

   Aah dat is ook super leuk inderdaad! Lekker creatief bezig :)

 5. 5 juli 2014 / 12:44

  Ik moet ook meer fotoalbums maken. Ik vergeet dat. Ik was blij dat ik van een vriendinnetje een fotoalbum kreeg voor mijn verjaardag van onze vakantie. Je album ziet er in ieder geval leuk uit!

 6. 5 juli 2014 / 15:33

  Ik maak heel vaak fotoalbums, die van de Kruidvat vind ik ook handig!

 7. 5 juli 2014 / 15:43

  Leuk om te zien! Ik vind fotoalbums ook altijd erg leuk!

 8. 6 juli 2014 / 11:29

  Ziet er goed uit! Wij hebben ook een aantal fotoboeken in de kast staan van vakanties, super leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *