Fotoverslag: Southampton & Londen

Fotoverslag: Southampton & Londen

 photo Engelandcollage.jpg

Afgelopen donderdag tot en met zondag was ik in Engeland! Samen met Joni ging ik twee vriendinnen opzoeken die in Southampton studeren. Ik had mijn Canon mee en ik heb wat leuke plaatjes geschoten die ik graag met jullie wil delen!

We kwamen donderdagochtend aan op het vliegveld in Southampton waar Marèl en Gabie ons opwachtten. Zo leuk om ze na een lange tijd weer te zien! We dronken koffie bij Costa op het vliegveld en gingen met de bus naar hun appartement.

 photo IMG_7914a-1.jpg

Na onze spullen gedropt te hebben, gingen we eten bij een typische Engelse tent. Ik bestelde fishfingers op een broodje met friet. Lekker!

 photo IMG_7917a.jpg

Het was wat regenachtig, dus gingen we naar het SeaCity museum in Southampton. De Titanic is in Southampton vertrokken. Dit is dan ook waar het museum over gaat. Heel interessant en indrukwekkend om te zien. ’s Avonds aten we wat bij een pub en daar gingen we ook uit. Een geslaagde avond! De kledingstijl van de meiden en jongens in Engeland is me trouwens wel opgevallen. Tijdens het stappen voelde ik me echt een inwoner van de Noordpool, want alle Engelse meiden lopen rond in een té kort jurkje. Kan echt niet hoor. Ik heb mijn ogen uitgekeken in ieder geval.

 photo IMG_0109a.jpg

De tweede dag van ons verblijf liepen we wat rond in Southampton. Er staan wat mooie oude dingen, maar ook veel is niet mooi oud, als jullie snappen wat ik bedoel. Dit is de oude stadspoort.

 photo IMG_0116a.jpg

 photo IMG_0122a.jpg

 photo IMG_0124a.jpg

Titanic Memorial.

 photo IMG_0127a.jpg

 photo IMG_0137a.jpg

Typische Engelse huisjes.

 photo IMG_0144a.jpg

Natuurlijk moest er ook een Telephone cell foto gemaakt worden!

 photo IMG_7942.jpg

Liefs uit Southampton!

 photo IMG_0152a.jpg

Serious business going on..?

 photo IMG_0154a.jpg

Het viel me op dat er in Southampton veel parken zijn. Leuk!

 photo IMG_0164a.jpg

Southampton staat bekend om zijn haven. Niet gek als de Titanic daar vertrokken is. We zijn langs de haven gelopen en even later smulden we van een heerlijke lunch.

 photo IMG_7957.jpg

Clubsandwich met wederom frietjes. Die krijg je in Engeland volgens mij overal bij!

 photo IMG_0173a.jpg

Lovely ladies!

 photo IMG_7961.jpg

 photo IMG_7959.jpg

We doken nog even gauw de Superdrug in, een winkel die je ook echt niet mag overslaan. Ze hebben daar onder andere Sleek en Barry M!

 photo IMG_7965.jpg

Bij het warenhuis Debenhams kwamen we net voor sluitingstijd aan. Ik wist gelukkig wat ik moest hebben (ik had van tevoren al een lijstje met producten opgesteld) dus ik kon het zo pakken en afrekenen.

 photo IMG_7981.jpg

’s Avonds aten we bij Bella Italia, een Italiaans restaurant. Ik nam een Ceasar salade, lekker!

 photo IMG_0177a.jpg

Dag 3: London baby! Ik was hier nog nooit geweest, dus ik had me er heel erg op verheugd! We gingen al vroeg weg met de bus vanaf Southampton. Rond half 11 kwamen we aan in Londen, waar we eerst een dagkaartje voor de metro kochten. Dit is wel echt een must, je kan het echt niet allemaal lopen!

 photo IMG_0183a.jpg

We gingen eerst naar Oxford Street, waar we meteen al een Boots binnenliepen. Hier moet je echt shoppen als je in Engeland bent. Heaven for beautylovers!! Mijn shoplog komt binnenkort online en daar zien jullie wat ik allemaal heb gekocht! We kwamen ook langs Baker Street. Voor de Sherlock fans onder ons zeker bekend! Ik kijk sinds kort de serie Sherlock samen met mijn vriend, dus ik herkende het meteen!

 photo IMG_7982.jpg

Even snel langs Selfridges, daar verkopen ze namelijk een merk waar ik naar op zoek was: NARS! Wat ik heb gekocht, zien jullie binnenkort in een shoplog… Maar ik denk dat jullie misschien al wel een gokje kunnen doen. Het viel me op dat de muziek hier heel hard stond, waardoor je niet echt een relaxt Bijenkorf gevoel kreeg, als jullie snappen wat ik bedoel. Allemaal heel gehaast, ook toen ik mijn geliefde product ging uitzoeken en afrekenen. “Ok, that’s it?” Snel naar de kassa dan.

 photo IMG_0241a.jpg

 photo IMG_0185a.jpg

 photo IMG_0188a.jpg

Piccadilly Circus mag je ook niet missen. Het is niet super spectaculair (stel je er niet al te veel bij voor), maar ik vond het wel leuk om te zien.

 photo IMG_0189a.jpg

 photo IMG_0191a.jpg

Regent Street, wat ben je mooi! In deze straat zitten de duurste winkels in de mooiste panden. We zijn ook bij Hamley’s naar binnen geweest, een speelgoedwinkel. Of beter gezegd: een attractie. Je kijkt je ogen uit en je wil eigenlijk gewoon alles kopen, ook al ben je geen kind meer. Geweldig!

 photo IMG_0211a.jpg

Choccywoccydoodah, hier moet je echt naartoe gaan als je van chocolade houdt. De meest prachtige kunstwerken staan hier tentoongesteld en je kunt ze kopen voor 4.500 pond. Je kunt natuurlijk ook voor kleine reepjes gaan die veel goedkoper zijn ;)

 photo IMG_0235a.jpg

Ja, ook in Londen moest er zo’n foto gemaakt worden! Happy!

 photo IMG_0254a.jpg

 photo IMG_0288a.jpg

 

P1050990

 photo IMG_0291a.jpg

Ook de Big Ben mag niet ontbreken in je sightseeing trip. Hier kom je gemakkelijk met de metro (Westminster Station) en je kunt vanaf hier ook meteen London Eye zien!

 photo IMG_0305a.jpg

Last call: Tower Bridge. We hadden trouwens prachtig weer en dat maakte de stad nog mooier. We liepen over de Tower Bridge naar Starbucks, die ligt er echt meteen naast. We hebben lekker genoten van het uitzicht en het mooie weer en toen was het tijd om wat te gaan eten. Helaas was er wat gedoe met de metro’s, waardoor we naar een ander station moesten lopen en om moesten rijden met de metro. Ach, zagen we weer wat extra’s van Londen. Geen probleem!

 photo IMG_8007.jpg

We belandden bij Jamie Oliver’s Diner aan Piccadilly Circus. We moesten even wachten buiten, maar het was het allemaal waard! We aten wederom friet met een burger, maar dit was toch wel het lekkerste eten van ons lange weekend in Engeland. Echt een aanrader om hier te gaan eten.

 photo IMG_8009.jpg

Na het eten hadden we nog eventjes voor onze bus vertrok. We besloten nog naar Buckingham Palace te lopen. Geen wisseling van de wacht gezien, want het was al ’s avonds.

Zondag was alweer onze laatste dag in Southampton. ’s Ochtends hebben we lekker uitgeslapen, want we waren laat terug uit Londen en we waren helemaal kapot van het vele lopen! Op ons gemak ontbijten, douchen en toen was het alweer tijd om onze koffers in te pakken.

 photo IMG_8024a.jpg

Perfecte afsluiter: een heerlijke wafel met Nutella en fruit bij Sprinkles in Southampton. Ik had er een besteld met banaan, maar er zat aardbei op. Toen we aangaven dat ik er eentje had besteld met alleen banaan, snapte ze het niet en deed ze er lekker veel banaan op met nog meer Nutella. My god, ik heb de wafel niet opgekregen, het was zo veel!! Maar wel ontzettend lekker. Een stukje heaven on earth denk ik.

Ik heb onwijs genoten in Engeland en ik wil absoluut nog een keer terug naar Londen. We hebben veel gezien in een dag, maar lang nog niet alles!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

31 Reacties

 1. 6 mei 2014 / 06:19

  Wat een prachtige foto’s maak je. Ik ben er een paar weken terug ook geweest en nu alweer jaloers als ik je plaatjes bekijk. Liefs

 2. 6 mei 2014 / 06:43

  Wat een tof verslag met leuke foto’s! Ik wil ook nog zo graag een keer naar Engeland :)

 3. 6 mei 2014 / 07:36

  Waaauw wat leuk om ‘met je mee op reis te gaan’ middels dit artikel. Wat een heerlijke foto’s en jeetje wat heb je het er fijn gehad lief <3 Prachtig, echt genieten!

 4. 6 mei 2014 / 08:01

  OMG, die wafel! Ziet er heerlijk uit. Haha, ik blijf natuurlijk weer bij de eetfoto’s hangen :-) Maar de rest ziet er ook heel gezellig uit. Leuk dat jullie twee insiders hadden om de stad te verkennen, dat maakt het altijd weer wat leuker. Ben benieuwd naar wat je geshopt hebt!

  • Tedje
   Auteur
   6 mei 2014 / 10:16

   Die wafel was inderdaad echt heerlijk, maar zo ontzettend vullend! Pfff! Twee insiders was inderdaad super handig, we hoefden niet echt meer iets uit te zoeken. De shoplog kun je binnenkort verwachten!!! :D

 5. 6 mei 2014 / 08:27

  Wat een prachtige foto’s ik ben er nog nooit geweest en zal er graag eens heen willen.

 6. 6 mei 2014 / 08:36

  Wow, die nutella wafel, lovely haha! Ik ben nog nooit in Southampton geweest, maar Londen meerdere malen dus ik herkende veel foto’s wel. Heerlijk, ik wil weer terug <3 Ik ben benieuwd naar al je aankoopjes!

 7. Wendy (B)
  6 mei 2014 / 08:45

  Eindelijk eens in Londen geraakt!
  Ik kan haast niet wachten om er zelf terug naar toe te gaan :)

 8. Petra
  6 mei 2014 / 09:02

  Het ziet er allemaal supergezellig uit, maar ik vind dat namelijk best snel …ik ben zelf dol op Engeland, Ierland en Schotland…dus geniet altijd erg van foto’s als deze…leuk!

 9. 6 mei 2014 / 09:20

  Ziet er super gezellig uit! Het is al zo lang geleden dat ik in Londen ben geweest! Wordt wel weer eens tijd!

 10. 6 mei 2014 / 10:02

  Leuk verslag, ik ga in de zomer naar Londen, dus extra leuk om te zien! Ik ben benieuwd naar je shoplog!

  • Tedje
   Auteur
   6 mei 2014 / 10:12

   Oeeh leuk Amelie. Alvast heel veel plezier! Je gaat het vast heel leuk vinden!

 11. 6 mei 2014 / 10:36

  Ziet er leuk uit, volgens mij heb je lekker geshopt! Ik ben erg benieuwd naar je aankoopjes :) Eten ziet er ook lekker uit, die laatste wafel… Aaah!

 12. 6 mei 2014 / 11:13

  Wat een super leuk verslag om te lezen en te bekijken. Ik krijg helemaal honger van al die food foto’s!

 13. 6 mei 2014 / 11:51

  Het ziet er echt super uit allemaal! En erg mooie foto’s, vooral die van londen! xx

 14. 6 mei 2014 / 13:09

  Mooie foto’s; je hebt zo te zien veel gedaan en gezien. Londen staat ook nog op me lijstje. Lijkt me heel leuk.
  Love,

 15. 6 mei 2014 / 13:35

  Wat hadden jullie prachtig weer! Het weer was bij mij ook zo fijn. Dat maakt Londen echt meteen veel beter, fijn dat je het zo leuk hebt gehad!

 16. 6 mei 2014 / 14:02

  Wat een leuke foto’s! Je hebt echt een leuke weekend gehad volgens mij :) Ik krijg wel honger van al je lekkere eten foto’s, vooral van die laatste wafel haha!

 17. 6 mei 2014 / 20:55

  Wat een heerlijk verslag! Ik wil ook weer snel naar London.

 18. Fred
  7 mei 2014 / 08:06

  Er zijn er meer die met een Canon (kanon) richting Southampton gingen, maar die kwamen er bekaaid vanaf

 19. 7 mei 2014 / 15:11

  Mooie foto’s, Londen is zo leuk en mooi! Southhampton lijkt me ook tof, al klink je er niet super enthousiast over. Wel tof, al die parken! Die wafel met chocopasta is echt enorm, haha! En veel burgers met frietjes, doet me wel wat Amerikaans aan ;-)

 20. 10 mei 2014 / 18:34

  Ah Jamie’s Diner! Daar heb ik in oktober ook gegeten. Lekkerste burger OOIT idd. Ziet er uit als een top tijd :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *