From sporty to not so sporty anymore

Weten jullie nog hoe goed ik bezig was met hardlopen? Nou, die tijden zijn een beetje voorbij. Wat zeg ik, ze zijn helemaal voorbij. Een maand geleden ging ik voor het laatst hardlopen en de keer daarvoor was de Singelloop in Breda. For your information: die was begin oktober.

De laatste keer dat ik ging hardlopen is alweer een maand geleden…

Ik ben dus eigenlijk helemaal niet goed bezig. Hoe dat komt? Ik geef de schuld aan mijn stage en mijn kamer en Utrecht. Het is aardedonker als ik terugkom van stage en dan vind ik het niet fijn om nog hard te gaan lopen. Ik ken de buurt daar niet goed genoeg voor en ik woon nou niet bepaald in de leukste wijk van Utrecht. Tsja, maar Tedje, dan kun je toch gewoon in het weekend gaan hardlopen? Ja, dat zou kunnen. Maar ook dat schiet erbij in. Door de week heb ik het druk en kan ik niet heel veel tijd besteden aan mijn blog, dus dat moet ik in het weekend doen. Vooral foto’s maken gebeurt in het weekend, omdat ik die op mijn kamer niet kan maken, omdat het zo donker is.

Waarom ik deze blog schrijf? Om mezelf een schop onder mijn kont te geven. Ik ben niet goed bezig. En dat merk ik aan mijn lijf. Het feit dat ik op kamers woon sinds een paar maanden, draagt daar ook niet al te veel goeds aan bij. En het feit dat het Sinterklaastijd is en dat de chocolade truffel pepernoten mijn naam roepen ook niet.

Plan de campagne
Mijn blog is mijn stok achter de deur voor heel veel dingen. Zonder mijn blog had ik de 30 days shred challenge nooit van mijn leven afgemaakt en had ik de Feel Good & Fit Challenge ook niet opgezet. Ik wil weer gaan sporten. Hardlopen hoeft niet perse en zeker niet langer dan 5K (dat is voor mij meer dan genoeg!), maar ik vind het wel lekker om een rondje van 2 of 3 kilometer te doen. Gewoon, omdat het fijn is. Verder wil ik me weer gaan inschrijven bij de sportschool zodra ik weer thuis woon. Ik was al langer daar gestopt, omdat ik het te duur vond, maar ik vond het daar wel erg leuk. Er zijn daar geen apparaten, maar eigenlijk alleen maar groepslessen, zoals zumba, spinning, X-co en allerlei andere dingen waarvan ik de namen niet eens kan uitspreken.

Nu ik op kamers woon (nog maar twee weken!) was het moeilijk om me ergens hier in Utrecht in te schrijven. Althans, dat vertelde ik mezelf. In het begin heb ik hier gewoon wel hardgelopen, maar toen was het niet donker en dan voel ik mezelf toch een stuk veiliger. Na mijn twee hardloopwedstrijden kreeg ik denk ik een hardloopdipje. Ik had mijn doel bereikt en ik vond het wel best zo. Maar mijn lichaam vindt dat niet. Er moet echt weer even wat gebeuren, vooral in regio buik.

Hoe ga ik dat doen? Ik ga mijn blog weer als houvast gebruiken. Vaker updaten over mijn ervaringen en leuke artikelen schrijven over sportgerelateerde onderwerpen. En ik ga me inschrijven bij de sportschool. Mijn zusje gaat daar ook naartoe, dus dan kunnen we gezellig samen. Mijn blog wordt geen fit-girl-healty-eat-clean-blog hoor, ben maar niet bang. Ik zal ook nooit zo iemand worden, want dat kan ik gewoon niet. Ik vind eten veel te lekker ;)

I’ll keep you posted!

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

23 Reacties

 1. 18 november 2014 / 07:49

  Jammer dat je een in een hardloopdipje zat, maar supergoed dat je het nu weer gaat oppakken! Ik snap het wel hoor, dat je liever niet gaat hardlopen in het donker in een wijk die je helemaal niet goed kent. Hopelijk word je weer helemaal gemotiveerd als je weer thuis woont. :)
  Oh en wat klinkt dat trouwens cool, een sportschool waar ze geen apparaten hebben! Ik wist niet dat dat bestond haha!

 2. 18 november 2014 / 07:55

  Ik moet ook echt weer van mijn luie kont afkomen, we can do it!!

 3. Fred
  18 november 2014 / 08:50

  Kijk dit is mannenpraat! Go Ted Go!

 4. Nicole IJdo
  18 november 2014 / 10:23

  Hoi Tedje,
  Wat een leuk en eerlijk verhaal!
  Maar iedereen heeft wel eens een dipje,
  des te gemotiveerder ben je daarna,
  om weer aan de slag te gaan!
  Veel succes! Groetjes Nicole x

 5. 18 november 2014 / 11:17

  Ik weet daar alles van af! Veel succes alvast ik weet zeker dat het je gaat lukken!

 6. 18 november 2014 / 12:46

  Wat goed van je dat je er weer voor gaat! Het gaat je vast lukken en leuk dat je ons op de hoogte houdt. Xx Laura

 7. 18 november 2014 / 13:48

  Ik snap wel dat je nu minder gaat hardlopen. Dit weer en dat het vroeger donker is, zijn geen fijne motivatie. Wat goed dat je jezelf een schop onder je kont wil geven. Ik moet ook weer meer gaan bewegen! Veel succes :)

 8. 18 november 2014 / 14:44

  Wow herkenbaar! Ik heb de color run gelopen en daarna wilde ik de 10 km gaan lopen. Helaas ben ik niet verder gekomen dan les 5. Maar ik heb zondag na 1,5 maand weer hardgelopen en het ging echt goed!

  • Tedje
   Auteur
   18 november 2014 / 15:03

   Aah wat goed om te horen! En wauw, 10K is echt goed joh!

 9. 18 november 2014 / 16:19

  Poeh, zo herkenbaar. Zo heb ik Start to run met Evy gedaan, toen dat klaar was viel ik in een gat en heb ik het hardlopen laten verslonzen. Zo jammer! Goed dat je jezelf een schop onder de kont geeft en een plan de campagne hebt opgesteld. Gaat je lukken!

 10. 18 november 2014 / 19:23

  Goed dat je nu weer bezig gaat met sporten! Al vind ik dat ook wel erg lastig wanneer het ’s avonds donker is. Vind het trouwens erg leuk om healthy dingen te lezen op je blog, dus ik ben erg benieuwd! :)

 11. 18 november 2014 / 20:01

  Hihi, heb ik ook heel vaak!

 12. 18 november 2014 / 20:57

  Dit artikel had ik twee weken geleden zelf ook kunnen schrijven, maar intussen heb ik mijn motivatie weer terug en ben ik opnieuw begonnen met hardlopen. Wat mij heel erg geholpen heeft, is het stellen van een doel. Op dit moment kan ik 7 kilometer lopen, maar in april zou ik graag meedoen aan de Antwerp 10 miles. Om dat te behalen, moet ik natuurlijk de hele winter trainen en nu ik dat doel gesteld heb, wil ik dat ook per se halen. Misschien helpt zoiets bij jou ook wel?

  • Tedje
   Auteur
   19 november 2014 / 10:40

   Jaa dat heb ik al twee keer gedaan! Twee keer de 5K (in Meerssen en in Breda) :) Dat hielp inderdaad heel goed! Thanks voor je tip!

 13. 18 november 2014 / 22:35

  Succes! Als je eenmaal weer begint, probeer dan te blijven gaan. Dan kom je vanzelf weer in het ritme.

 14. 19 november 2014 / 10:07

  Heel erg herkenbaar, ik gebruikte ook 2 weken geleden mijn blog als stok achter de deur om te gaan lopen, maar vervolgens rende ik niet meer, gedeeltelijk omdat ik niet door het donker wil rennen, anderzijds om gezondheidsredenen. ik wil zo graag rennen, maar het komt er gewoon niet van. Was het maar weer mooi zomer en kon je maar gewoon lekker in de avond gaan rennen!

 15. 19 november 2014 / 14:55

  Heel veel succes, you can do it! Ik kan me goed voorstellen dat het niet fijn is om ’s avonds in je eentje hard te lopen, ik loop altijd met mijn vriend of met de loopgroep, dat scheelt stukken..

 16. 20 november 2014 / 15:47

  Ooh super herkenbaar! Na het behalen van ‘mijn doel’ de 5km met eva kunnen lopen was mijn motivatie eigenlijk weg. Ik ben nu weer opnieuw begonnen en merk dat mijn conditie hard achteruit is gegaan, zo zonde.. En eten vind ik ook veel te lekker haha!

 17. 23 november 2014 / 10:48

  Wow, herkenbaar! Ik ben nu volgens mij al 4x niet meer wezen hardlopen (zie, 2 weken), en vooral bij gym merk ik dat mijn conditie erop achteruit gaat. Terwijl, na mijn run voel ik me altijd stukken beter en tijdens de run snap ik niet waarom ik niet eerder ben gegaan… Hierbij: maandag ga ik hardlopen! Veel succes Tedje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *