Ga je binnenkort op wintersport? Vergeet je zonnebril niet!

Je gaat op skivakantie en je neemt mee: je zonnebril. Dit is een van de belangrijkste accessoires die zeker in je koffer moet wanneer je op wintersport gaat. Waarom is het zo belangrijk om jouw zonnebril mee te nemen en hoe kies je de beste zonnebril voor op de piste? Hier lees je alles wat je moet weten over het dragen van een zonnebril tijdens de wintersport.

Het belang van een goede zonnebril

Er zijn een aantal redenen waarom het dragen van een goede zonnebril van groot belang is op de piste. In de eerste plaats bescherm je hiermee jouw ogen tegen UV-straling. De pistes zijn wit en de felle zon die hierop schijnt kan ervoor zorgen dat je last krijgt van irritatie aan de ogen. Dat wil je natuurlijk niet. Een goede zonnebril voor wintersport, bijvoorbeeld een Oakley zonnebril, zorgt ervoor dat je ogen goed zijn beschermd tegen de schadelijke UV-straling van de zon die weerkaatst op de piste.

Een zonnebril is ook erg belangrijk omdat je hiermee sneeuwblindheid voorkomt. Hoe hoger je op de piste bent, hoe meer UV-straling er is. De weerkaatsing van de zonnestralen op de sneeuw kunnen voor oog beschadiging zorgen, zonder dat je dit meteen doorhebt. Hierdoor kun je een hoornvliesontsteking oplopen waarbij de ogen branderig en rood worden. De oogleden kunnen ook gaan opzwellen. Dit geneest vaak binnen een paar dagen, maar het kan op de lange termijn wel oogschade opleveren. Zo heb je vaak meer kans op staar. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is een goede zonnebril van groot belang.

Wat is de beste zonnebril voor wintersport?

Je hebt in de eerste plaats een goede zonnebril nodig voor op de piste, maar je doet er ook goed aan om een kwalitatieve bril te dragen die je naast de piste opzet. Waar moet een goede zonnebril aan voldoen? Een Ray-Ban zonnebril dames is verkrijgbaar in tal van uitvoeringen waarmee je winterse wandelingen kunt maken door de sneeuw. Natuurlijk moet je een bril kiezen die je mooi vindt, maar het is ook erg belangrijk om te kijken naar de volgende aandachtspunten:

  • Uv-bescherming: kijk goed naar de UV-bescherming van de zonnebril: een bril met een UV400 sticker is het meest geschikt voor de wintersport.
  • Glazen: kijk ook naar de mogelijkheid van een bril met gepolariseerde glazen. Deze geven je ogen genoeg bescherming en extra rust.
  • Aansluiting: let er ook op dat de bril goed aansluit op het gezicht. Zo kun je alle zoninval voorkomen en zorg je voor optimale bescherming van je ogen.

Er zijn genoeg brillen verkrijgbaar die ervoor zorgen dat jij zorgeloos gaat genieten van je wintersport. Door de bovenstaande punten mee te nemen in je zoektocht kies je zeker voor een kwalitatieve ski-zonnebril.

In samenwerking met Zonnebrillen.com

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 13 maart 2022 / 16:50

    Goede en waardevolle tip. Ik was mijn zonnebril de vorige keer dus vergeten… Wat een felle sneeuw haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *