Geld verdienen met je blog

Inmiddels weten we het allemaal wel: je kunt geld verdienen met je blog. Toen ik net begon met bloggen in 2011, wist ik dat nog niet (besefmoment dat mijn blog dit jaar dus 10 (!!) jaar bestaat). Mijn blog begon ik voor de lol, omdat ik startte met de opleiding journalistiek en ik meer wilde oefenen met schrijven. Langzaam maar zeker begon ik geld te verdienen met bloggen. Maar hoe verdien je nu eigenlijk geld met je blog?

Toen ik voor de eerste keer de vraag kreeg vanuit een bedrijf of ze me een pakketje mochten opsturen, was ik flabbergasted. Gratis spullen, voor mij? Een tijdje later kreeg ik zelfs een aanbod om de producten te promoten voor geld. Dus ik kreeg de spullen én het geld? Wauw. Ik wist niet dat het zo werkte. Maar zo werkt het dus wel! En nog steeds. Al ben ik wel steeds kritischer geworden welke betaalde samenwerkingen ik aan ga. Het moet wel écht bij mij en mijn blog passen.

Hoe verdien je geld met bloggen?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen. Je kunt affiliate marketing inzetten op je blog. Dat betekent dat je je aansluit bij een affiliate programma (bijvoorbeeld van Bol.com). Als je linkjes op je website plaatst en mensen kopen via ‘jouw’ linkje iets op Bol.com, krijg je hier een percentage over. Geld verdienen met bannering op je website is natuurlijk ook een optie.

Waar ik het meest gebruik van maak is betaalde samenwerkingen in de vorm van een blogpost. Je krijgt dan betaald voor het schrijven van een specifieke blogpost – vaak met twee linkjes erin verwerkt. Een van de partijen waar ik al jaren mee samenwerk is Blog Brains. Blog Brains is een partij die samenwerkingen voor jou regelt. Je kunt je inschrijven op bepaalde opdrachten door een pitch in te sturen, en aan de hand van die pitch word je gekozen of niet. Heel handig, zo kom je in contact met partijen waar je normaal gesproken misschien niet mee in aanraking zou komen.

Blogger gezocht! Ben jij social influencer en wil je ook geld verdienen met bloggen? Misschien is Blog Brains dan wat voor jou. Ik werk dus al heel lang met ze samen en het bevalt altijd goed! Je schrijft je alleen in op de opdrachten waar je ook écht affiniteit mee hebt, en dat vind ik persoonlijk heel fijn. Als er een opdracht voorbijkomt over een onderwerp dat niet bij me past, sla ik de opdracht over. De samenwerking met Kristel van Blog Brains verloopt altijd heel erg soepel en de opdrachten zijn duidelijk.

Heb je vragen over geld verdienen met bloggen? Stel ze dan zeker hieronder! 

Dit is een betaalde samenwerking. 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *