Gigi Ravelli protesteert tegen mannen met vet en vies haar

Gigi Ravelli protesteert tegen mannen met vet en vies haar

 


Foto door sispr

Zoals jullie misschien weten, studeer ik journalistiek in Tilburg.  We zijn nu bezig met het project ‘Stad’ en per groepje krijg je een stad aangewezen. Voor ons is dat Rotterdam. Elke week moeten we naar Tilburg om een nieuws- of sfeerverslag te schrijven. Deze week ging ik op pad voor mijn eerste verslag. Ben jij benieuwd waar ik was? Klik dan gauw verder!

40 meiden onder leiding van acrtice Gigi Ravelli protesteerden afgelopen donderdag in Rotterdam tegen mannen met vet en vies haar. De staking begon op het Binnenwegplein. Daar stonden alle meiden met grote witte borden met de teksten: ‘Get the look to get us’, ‘Onverzorgd haar is geen seks’, ‘Wij willen zachte haren’. Nadat alle meiden aanwezig waren, liep de stoet door het centrum van Rotterdam en kwamen ze langs de Lijnbaan, het Stadhuisplein, de Coolsingel en liepen ze langs de Bijenkorf weer terug naar het Binnenwegplein.

Foto gemaakt met mijn Blackberry!

Tijdens de staking werden er cijfers gegeven aan mannen die in het centrum van Rotterdam liepen, zij werden de slachtoffers genoemd. Sommige mannen werden stevig onder handen genomen, zij kregen namelijk een wasbeurt midden op het Binnenwegplein en werden daarna gestyled met de nieuwe AXE producten.

Gigi kijkt toe hoe een jongen wordt gestyled! Deze foto heb ik ook gemaakt met mijn Blackberry.

Gigi Ravelli: ‘Vrouwen hebben genoeg van mannen die keihard en vet haar hebben. Vrouwen vinden dat mannen er ook altijd verzorgd uit moeten zien net als wij vrouwen altijd ons best doen. Mannen vinden het ook niet okay als vrouwen een dikke laag foundation op hebben! Het leek ons een leuke ludieke actie om in Rotterdam te gaan staan en met heel veel mooie vrouwen te gaan protesteren.’

Ik heb Gigi Ravelli ook nog zelf gesproken! Ze is eigenlijk best wel klein trouwens! Dat had ik niet verwacht. Ze stond ons goed ter woord en ze legde goed uit waar de actie precies voor bedoeld was, echt heel tof.

Liefs van Tedje

Volg:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *