Groene Kneusjes box van Plantje.nl

Ik ben totáál geen goede plantenmoeder (lees: ik laat cactussen nog doodgaan), maar ik besloot dat mijn interieur wel wat plantjes kan gebruiken. Dus ik bestelde de Groene Kneusjes box van Plantje.nl en een paar dagen later was ik ineens moeder van 10 planten.

In de plantenindustrie worden nu veel plantjes weggegooid. Handelaren kunnen hun planten niet meer kwijt aan bloemenwinkels en tuincentra, want er is te weinig vraag. Normaal worden deze plantjes die niet meer verkocht weggegooid, maar Plantje.nl bedacht een leuk initiatief: de Groene Kneusjes box. De kamerplanten die in de Groene Kneusjes box zitten, hebben een schoonheidsfoutje, zijn van wat mindere kwaliteit of zijn gewoon een beetje ‘kneuzig’. Maar hoe zonde is het als ze geen tweede kans kregen? Het kan ook zijn dat de planten er nog helemaal goed uitzien. Bij de groothandel worden namelijk ook planten weggedaan als ze te lang in de schappen staan. Deze planten moeten dan plaatsmaken voor verse planten, maar zijn eigenlijk nog hartstikke goed! En tsja, ik ben een sucker voor kneusjes en zielige figuren, dus ik besloot de Groene Kneusjes box te bestellen.

Groene Kneusjes box

De Groene Kneusjes box kost €24,95 (exclusief €5,95 verzendkosten). Je weet van tevoren niet welke plantjes je krijgt. Het is namelijk geheel afhankelijk van de soorten planten die Plantje.nl kan onderscheppen. Wat Plantje.nl wél kan zeggen is dat je een box vol planten krijgt met een waarde van gemiddeld €50 tot €60. Je krijgt in ieder geval nooit levenloze planten, of planten die besmet zijn met een plaag. Het aantal planten dat je krijgt verschilt aardig op basis van de plantsoort en potmaten. Je kunt er vanuit gaan dat je 8 tot 12 planten in de Groene Kneusjes box ontvangt. De potmaten variëren van ongeveer 8 centimeter (diameter) tot 17 centimeter. De plantjes worden bezorgd in een grote doos en staan allemaal rechtop.

Ik bestelde de box op dinsdag en vrijdagochtend had ik hem al in huis! Plantje.nl zegt dat het wat langer kan duren met verzenden in verband met de huidige situatie. Maar ik had hem dus al supersnel binnen. In totaal kreeg ik tien planten in verschillende afmetingen (voornamelijk 13 centimeter en een grote van 17 centimeter) . Alle planten zien er eigenlijk nog hartstikke goed uit! Een plantje is een beetje scheefgegroeid, maar ik zie er verder niks geks aan. Als de wiedeweerga ging ik aan de slag om overal potjes vandaan te toveren. Dankjewel mama dat ik wat ongebruikte potjes mocht lenen! De rest van de potten kocht ik bij Dille en Kamille. Fun story: ik ging er naartoe met een van de potten die ik al had, zodat ik zeker wist dat ik de goede maten zou kopen. #plantnoob

Hulp gevraagd: planten verzorgen

Nu moet ik eerlijk toegeven: ik ben geen goede plantenmoeder. Ik verzuip planten of ik geef ze niet genoeg water. Ik heb zelfs al wel eens een plant verbrand, omdat ik hem in de vensterbank had laten staan in de volle zon. Oeps. Maar, daar komt nu hopelijk verandering in met dit nieuwe project! Ik ga heel goed voor mijn planten zorgen, beloofd. Het enige probleem: ik heb géén idee wat voor planten dit zijn. Er zitten namelijk geen kaartjes bij. Ik zie wel dat er een aloë vera plant bij zit, maar dat is tot hoever mijn plantenkennis reikt. Dus: ik heb jullie nodig! Weet jij welke planten dit zijn? Laat het weten in een reactie, want dan kan ik extra goed voor mijn plantjes zorgen.

Wil jij de Groene Kneusjes box ook bestellen voor €24,95 (exclusief €5,95 verzendkosten)? Klik dan hier. 

Dit artikel bevat affiliate links. Als je een Groene Kneusjes box koopt via een van de links in dit artikel, krijg ik een klein percentage over jouw aankoopbedrag. Dit kost jou niets extra! 

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. Jeanne voermans
  19 april 2020 / 13:12

  Hartstikke leuk planten anturium is mooi

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 08:31

   Aah, dankjewel oma! Die met die rode bloemen is dus een anthurium. Nooit geweten. Nu kan ik opzoeken hoe vaak ik die water moet geven!

 2. 19 april 2020 / 15:08

  Superleuk! Ik heb vorige een box besteld die komt pas over een maand ;)

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 08:31

   Oh jeetje, ik hoop dat ‘ie sneller komt! Ben benieuwd welke planten er bij jou in zitten!

 3. 19 april 2020 / 17:24

  Echt super leuk dit!! Ik ben ook geen geweldige plantenmoeder, maar heb het boek “Urban Jungle” wat erg helpt en ook leuk is om te lezen :) Je hebt daar in ieder geval een calathea, monstera, aloë vera en koffieplant als het goed is!

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 08:32

   Ja, echt een top idee he? Ben benieuwd hoe lang ik mijn planten mooi kan houden ;-) Thanks voor de tip van het boek. En de namen van de planten! Kan ik gaan opzoeken hoe vaak ze water moeten hebben, haha!

 4. 20 april 2020 / 10:05

  Ik zat ook al te twijfelen om hem te bestellen, maar onze kat en planten gaan helaas niet zo goed samen. Wel leuk om te zien wat er in jouw box zit.
  Liefs

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 14:16

   Ah ja, dat is helemaal begrijpelijk!

 5. 20 april 2020 / 12:11

  Wat een prachtige plant met die paarse onderkant.. bijzonder hoe mooi planten kunnen zijn he. En wat goed dat je hier een artikel over hebt geschreven, op dit moment hebben wij drie soorten planten in ons huis.

  • Tedje
   Auteur
   20 april 2020 / 14:17

   Ja, dat is echt zo’n mooie plant! Heel bijzonder om te zien. Ik had er eerst eentje, en nu dus 11! Het is een hele urban jungle in mijn woonkamer, echt gezellig.

 6. Daniela
  22 april 2020 / 14:08

  Gebruik je de app van Plantsome al? Die geeft precies aan wat een goede plek is voor je plantjes en hoeveel water en voeding ze nodig hebben – voor mij is het echt een redding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *