Hip queens wear blue jeans

 photo CollageImage1.png

Spijkerbroeken zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. De eerste spijkerbroeken werden geïntroduceerd halverwege de negentiende eeuw. Goudzoekers waren de eerste klanten van de bedenker Levi Strauss, want de denim stof was veel sterker dan de broeken die de goudzoekers normaal droegen. Jarenlang was er maar één model: voor mannen. Vrouwen mochten niet gezien worden in spijkerbroeken, want dat was een schande. Als vrouw droeg je een rok of een jurk. Tegenwoordig zullen een heleboel vrouwen er niet aan moeten denken om altijd een rok of een jurk te dragen. 

 photo jeans-locker-boyfriend_pov_1375884617_1376043603.jpg

Spijkerbroeken zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt skinny jeans, spijkerbroeken met rechte of uitlopende pijpen of boyfriend jeans, Afgelopen zomer zag ik dat de gekleurde spijkerbroek ook zijn opkomst aan het maken was.

Nu zijn jullie vast bekend met het merk Esprit. Ik loop er eigenlijk veel te weinig binnen als ik in de stad ben, want als ik in de webshop kijk, zie ik altijd heel veel leuke dingen. Wat dat betreft heeft Esprit het imago op een positieve manier veranderd. Stijlvolle blazers, stoere bikerjackets, lieve en zachte vesten: ze hebben voor iedereen wel wat.

Ook qua spijkerbroeken heeft Esprit van alles. Skinny jeans in allerlei kleuren en texturen, maar ook uitlopende spijkerbroeken zie je voorbij komen in de webshop. Goed nieuws voor de langere dames onder ons: Esprit verkoopt jeans in lengtemaat 36! Ik ben zelf lang en ik heb altijd lengtemaat 34, maar bij sommige merken wil het wel eens voorkomen dat zelfs 34 te kort is. Ik heb eigenlijk nog nooit gezien in een ‘standaard’ winkel dat er lengtemaat 36 verkocht werd.

 photo CollageImage2.png

Leuk als je van wat stoerder houdt: de boyfriend jeans! Combineren met een gaaf leren jasje zoals op het tweede paatje, een paar stoere zwarte laarsjes eronder en een leuk t-shirt met print en je hebt een stylish outfit bij elkaar gesprokkeld. Zelf ben ik wel fan van bovenstaande burgundy jeans, heel gaaf voor de herfst! Ik vind de ‘omrol’ trend ook erg leuk. Dat maakt je jeans net even wat meer casual en stoer tegelijk. Afgelopen zomer heb ik mijn broeken veel omgerold (omdat mijn broeken meestal net wat te kort zijn). Dat vind ik gaaf bij sneakers!

Welke jeans spreekt jou het meest aan? 

Liefs van Tedje

 photo sp.jpg

Volg:
Delen:

6 Reacties

  1. 4 oktober 2013 / 08:44

    Ik draag altijd skinny jeans eigenlijk. Ik vind die ‘opgerold’ trend eigenlijk niet echt wat.

  2. 4 oktober 2013 / 11:57

    Leuk artikel! Ik ben niet zo van de skinny, dat aan- en uitdoen is zo’n gedoe en zit me allemaal veel te strak haha. Ik hou van donkere jeans en rechte pijpen, zodat ze over mijn laarsjes heenvallen en ik ze er niet in moet stoppen (want ik ben vrij lang en dan lijk ik nog langer!).

  3. 4 oktober 2013 / 18:54

    Leuk artikel. Zelf droeg ik vroeger altijd bootcut, maar nu vind ik skinny fijner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *