Hoe is het verhuizen mij bevallen?

verhuizen

Als je mijn blog een beetje volgt, weet je dat ik onlangs verhuisd ben en ben samen gaan wonen met mijn vriend in Maastricht. In deze blogpost vertel ik je alles over hoe het verhuisproces bij ons is gegaan en hoe het mij bevallen is. 

De verhuizing naar ons huidige appartement was mijn eerste, echte, grote verhuizing. Hiervoor heb ik wel een half jaar in Utrecht en Eindhoven gewoond, maar dat waren allebei appartementen in onderhuur. Daar stonden dus al meubels en ik hoefde alleen mijn persoonlijke spullen mee te nemen, zoals kleding en make-up. De verhuizing naar Maastricht was het échte werk!

Zo. Veel. Spullen.

Ik had nooit gedacht dat ik zo veel spullen had. Daar verkijk je je écht op! Een paar weken voordat we gingen verhuizen, ben ik al begonnen met spullen inpakken die ik niet meer nodig had. Ik haalde een stapel verhuisdozen en pakte alvast mijn boeken in. En tsja, dat zijn er nog al wat! Ik geloof dat ik in totaal wel tien dozen aan boeken had. Stapje voor stapje ging ik steeds meer spullen inpakken. Zomerkleding, schoenen, keukenspullen die ik al had gespaard en op zolder stonden, allemaal dingen die ik op dat moment niet nodig had en alvast in dozen konden worden opgestapeld. Toen ik aan het inpakken was, realiseerde ik me dat ik al meer spullen had dan ik eigenlijk dacht.

Ik heb trouwens in deze periode ook veel weggegooid. Handig, want je moet toch door al je spullen om te kijken of je het mee wil nemen ja of nee. Zorg er trouwens voor dat je verhuisdozen niet te zwaar zijn, want anders kunnen ze afscheuren. En ik kan het weten, want het is mij ook gebeurd met een van de dozen met boeken, oeps!

Nog een tip als jij binnenkort gaat verhuizen: bekijk even deze checklist verhuizen. Daar staan allemaal dingen in waar je rekening mee moet houden tijdens het verhuisproces. Zo sloten wij een aantal weken van tevoren bijvoorbeeld al een internet en tv-abonnement af en keken we naar het gas, water en licht zodat we meteen internet hadden op het moment dat we de sleutel kregen en we daar niet meer over na hoefden te denken. Handig!

De verhuisdag

Op maandag kregen we de sleutel en we hadden bedacht dat we zo snel mogelijk wilden verhuizen. Logisch, want je wil lekker in je nieuwe huisje wonen! Mijn spullen moesten vanuit Brabant komen, dus we huurden een verhuisbusje. En dat was wel nodig, want zoals hierboven gezegd: ik had toch meer spullen dan gedacht. We hadden alle spullen op rolcontainers gezet, waardoor we alles zo in de lift konden schuiven en weinig hoefden te sjouwen. Dat was echt de gouden tip van de eeuw, bedacht door mijn vader. Hierdoor ging het ook veel sneller. Wij hadden het geluk dat onze ouders mee konden helpen, maar mocht dat nou niet het geval zijn, kun je eens kijken of je bijvoorbeeld iemand kunt inhuren die jou helpt om mee te verhuizen. Dat is wel heel handig, vooral als je zware objecten moet verhuizen, zoals wasmachines of een piano.

In een paar uur tijd stonden al een heleboel spullen op zijn plek. ’s Avonds haalde ik voor iedereen een lekkere pizza en dronken we cola uit plastic bekertjes. Dat was zo leuk! Mocht je binnenkort gaan verhuizen, tsja, het kan wat stress opleveren. Maar vergeet ook niet te genieten! Als ik er nu op terugkijk, vond ik het echt een hele leuke periode. Vooral de dozen uitpakken en alles een plekje geven vond ik heel leuk om te doen. Zeker omdat het voor mij de eerste keer was natuurlijk dat ik dit allemaal meemaakte.

Ben jij al wel eens verhuisd? Hoe heb jij dat ervaren? 

Dit is een gesponsord artikel. 

 

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 6 februari 2017 / 06:30

  As we speak zit ik midden in de verbouwing van onze nieuwe woning. Wij gaan binnenkort ook verhuizen dus en ik ga dan zeker eens naar de checklist kijken die jij noemt :-).

  • Tedje
   Auteur
   6 februari 2017 / 09:26

   Ah, spannende tijd, Femke! Geniet er ook lekker van, voor je het weet is het voorbij! :-)

  • Tedje
   Auteur
   6 februari 2017 / 17:10

   Yay! :-) Blij dat je het leuk vindt!

 2. 7 februari 2017 / 16:51

  Wat leuk dat je dit met ons gedeeld hebt! als je het huisje eenmaal hebt wil je inderdaad zo snel mogelijk over

 3. 8 februari 2017 / 16:56

  Leuk om te lezen, vooral ook omdat ik nu midden in een verhuizing zit! Zaterdag ga ik over, naar mijn eerste appartement in Amsterdam en ik vind het zo spannend! Ik heb inderdaad véél meer spullen dan gedacht, haha, maar het is ook een goed moment om alles eens goed uit te zoeken. Hopelijk hebben jullie het snel naar jullie zin daar!

  • Tedje
   Auteur
   9 februari 2017 / 13:28

   Oh, wat spannend! Heel veel succes met verhuizen, maar dat gaat helemaal goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *