Hoe voorkom je een hoge rekening van de tandarts?

Een bezoekje aan de tandarts. Er zijn erg weinig mensen die bij dat vooruitzicht razend enthousiast reageren. Bijna niemand vindt het leuk om naar de tandarts te gaan, maar toch kun je een regelmatig bezoekje maar beter niet overslaan. Hoe eerder eventuele problemen worden geconstateerd, des te makkelijker (en pijnlozer) ze vaak kunnen verholpen. Waar een bezoekje aan de tandarts zelf al vervelend kan zijn, wordt het er ook niet beter op als je na afloop hiervan nog een flinke rekening thuis krijgt gestuurd. Kun je dit eigenlijk voorkomen?

Een bezoekje aan de tandarts

Ben jij altijd een beetje zenuwachtig voor je naar de tandarts moet? Ga je, zelfs als het maar een controle is, toch een beetje gespannen naar binnen? Je bent echt de enige niet. We weten allemaal dat een behandeling door de tandarts pijnlijk kan zijn, of vervelende geluiden kan maken. Bovendien liggen we er ook nog eens vrij weerloos bij, achterover in een stoel, met onze mond open. Even snel een vraag stellen over wat de tandarts aan het doen is, als je je daar zorgen om maakt, dat zit er niet in. Gelukkig zijn steeds meer tandartsen zich hiervan bewust, en maken zij steeds beter tijd voor je om vooraf alles te bespreken en ook de behandeling zelf zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Het is goed om regelmatig langs te gaan voor controle, omdat je op die manier problemen met het gebit op kunt sporen voor het echt grote issues worden, die vervelende behandelingen vereisen. Twee of één keer per jaar, in overleg met je tandarts, is doorgaans voldoende.

Wie betaalt de rekening?

Waar een bezoekje aan de tandarts al vervelend kan zijn, is het achteraf betalen van een hoge rekening dat natuurlijk helemaal. Voor kinderen onder de 18 jaar hoef je je hier geen zorgen om te maken. Zij zijn gratis meeverzekerd via de basisverzekering.

Deze basisverzekering is verplicht voor iedere Nederlander, en is zo basic mogelijk gehouden. De overheid bepaalt welke kosten wel en niet gedekt worden, dit is dus niet afhankelijk van de verzekeraar. Voor tandartskosten is besloten deze alleen voor kinderen te vergoeden. Ben je alleen verzekerd via het basispakket, dan zal je als volwassene dus voor ieder bezoekje aan de tandarts een rekening ontvangen.

De oplossing hiervoor is vrij simpel: zelf nog een aanvullende ziektekostenverzekering afsluiten. Eentje die zich specifiek richt op tandartskosten, of deze mee heeft genomen in de dekking, om precies te zijn. Let wel op dat ook dan niet altijd alle kosten vergoed worden, zaken als verdovingen moet je vaak nog steeds zelf betalen, en ook bij heel uitgebreide behandelingen kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Hele hoge rekeningen horen met een dergelijke verzekering echter wel tot het verleden.

In samenwerking met Anderzorg

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *