Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Sinds we een huis hebben gekocht en verhuisd zijn, kan ik echt uren struinen op internet naar afbeeldingen van mooie keukens. Het huis dat we nu hebben, heeft een prachtige keuken met kookeiland, maar dromen over een nieuwe keuken mag altijd, toch?

Op dit moment hebben we een keuken met een wit aanrechtblad. Het is een glazen aanrechtblad. Daar was ik eerst niet zo gecharmeerd van, maar glazen aanrechtbladen worden vervaardigd uit thermisch gehard glas. Deze glassoort is 5 tot 6 keer sterker en hitte bestendiger dan normaal glas. Bovendien is het glas een beetje mat, waardoor je stof en andere vuiltjes niet zo snel ziet op het aanrecht. De rest van onze keuken is ook wit, in combinatie met houten kastdeuren.

Wat ik zo fijn vind aan onze keuken, is dat het aanrechtblad lekker hoog is. Ik ben zelf bijna 1.80, en waar ik vaak tegenaan loop bij andere keukens (letterlijk en figuurlijk!), is dat het aanrechtblad te laag is. En aangezien ik degene in huis ben die kookt – omdat ik het heel leuk vind om te doen, en omdat mijn vriend er niks om geeft – is dat wel heel prettig. Mocht er ooit een andere keuken komen in ons huis, is de hoogte van het aanrechtblad dus écht iets om rekening mee te houden.

Verder hebben we nu een elektrische kookplaat met vier pitten, een oven-magnetron combinatie en een stoomoven. De stoomoven heb ik om eerlijk te zijn nog nooit gebruikt. Hartstikke zonde natuurlijk! Note to self: leren hoe ik moet koken met een stoomoven. Want als je dit eenmaal weet, kun je volgens mij niet meer zonder.

Nieuwe keuken

Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, dan is een belangrijke afweging om te maken natuurlijk de prijs. Zeker als je net verhuisd bent! Dan heb je waarschijnlijk te maken met heel veel kostenposten. Je kunt daarom eens kijken naar een budget keuken om de kosten wat te drukken. Je kunt bijvoorbeeld langsgaan bij een keuken outlet.

Hoe mijn droomkeuken eruit zou zien? Een kookeiland vind ik heel gezellig, maar ik weet niet zeker of deze opstelling de ultieme is voor de ruimte die wij hebben. Misschien is het beter om een ‘gewone’ L-vormige keuken te plaatsen, zodat er meer kastruimte is, en dan een hoge tafel met krukken te plaatsen tegen de muur. Dan kunnen we daar ’s ochtends koffiedrinken en ontbijten en ondertussen lekker naar buiten kijken. Dat lijkt me wel wat! Ik denk wel dat ik weer voor hout in combinatie met wit zou gaan. Dat is warm, maar strak en chique tegelijkertijd.

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? 

In samenwerking met Keukenhal

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *