Hoe zoek je nieuwe koffers uit?

Is het tijd voor nieuwe koffers? Misschien heb je vele jaren plezier gehad van je oude reisgenootjes, maar hebben deze nu echt hun beste tijd gehad. De sluiting werkt niet goed meer, de wieltjes blokkeren vaak of ze voldoen gewoon niet meer aan je eisen. Het kan ook zijn dat je tot nu toe nooit een koffer gebruikte, maar je bagage altijd in tassen stopte, en daar nu eens verandering in aan wilt brengen. Zeker wanneer je met het vliegtuig reist is een koffer nu eenmaal het makkelijkste in gebruik. Maar waar moet je op letten als je nieuwe exemplaren uit gaat zoeken?

Let op de afmetingen

Zeker wanneer je vaak met het vliegtuig reist, zijn de formaten van groot belang. Is je koffer te groot, dan gaat hij simpelweg niet mee, en daar zit je niet op te wachten. Verdiep je dus altijd aan de eisen die airlines aan bagage stellen, en zorg dat je met je nieuwe koffer aan de veilige kant zit van de richtlijnen. Deze zullen in de toekomst namelijk eerder strenger dan soepeler worden, en over een jaar of twee weer een nieuwe kofferset uit moeten zoeken, daar wil je niet. Zowel voor ruimbagage als voor handbagage koffers zijn de gangbare formaten online goed te vinden. Kijk altijd even bij meerdere airlines, zeker ook bij degenen die je regelmatig gebruikt, en neem dit als uitgangspunt voor je aankoop.

Is het handig in gebruik?

Natuurlijk wil je ook dat je koffer handig in gebruik is. Welke eisen je op dat gebied stelt, dat bepaal je zelf. Wieltjes worden door de meeste mensen wel gewaardeerd, net als zowel een handgreep als een uittrekbare stang om je koffer mee te rijden. Ook de binnenkant kun je het best even goed bekijken. Afgesloten vakken aan beide kanten van de koffer maken hem makkelijker in gebruik. Let er ook op dat de sluiting in orde is. Ideaal is een koffer die meerdere sluitingen kent. Schiet je rits tijdens de reis open, dan houden gespen de boel alsnog dicht, en andersom. Wel zo prettig. Een koffer die waterdicht is heeft vaak ook de voorkeur, net zoals een zo laag mogelijk gewicht ook prettig is. Makkelijker bij het tillen, maar ook fijn als een airline strenge eisen stelt aan het gewicht.

Herkenbaarheid is wel zo handig

Zeker voor een koffer die in het ruim van het vliegtuig verdwijnt, is het wel zo fijn als je hem makkelijk kunt herkennen op de bagageband. Een zwarte of donkerblauwe koffer zonder herkenbaar kenmerk is daarom vaak niet zo handig. Zorg ervoor dat je een koffer koopt die je makkelijk herkent, of zorg anders voor een herkenbare bagageriem of iets anders waardoor je jouw koffer er makkelijk tussenuit pikt.

Samenwerking met Bagageonline

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *